27 Ιαν 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ



«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, Ελληνες και μετανάστες
Να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.
Να καταδικάσουμε την πολιτική της σήψης και της διαφθοράς.
Να διεκδικήσουμε τα δικά μας αιτήματα, να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Οργανώσαμε τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη και στις 22 Γενάρη, συναντηθήκαμε στη μεγάλη απεργία στις 12 Δεκέμβρη, παλεύουμε μαζί στους χώρους δουλιάς.

Αγωνιστήκαμε μαζί και πετύχαμε την ανάκληση των απολύσεων από τον όμιλο "Καρφούρ - Μαρινόπουλος", τη "Ρενό", τον κεντροαριστερό Δήμο Πετρούπολης. Καταδικάσαμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του δικομματισμού.

Είπαμε ΟΧΙ στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ, απαιτήσαμε την κατάργηση των αντεργατικών νόμων Σιούφα - Ρέππα, διεκδικήσαμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για την Κοινωνική Ασφάλιση, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τα προβλήματα που καίνε τους εργαζόμενους.

Τώρα, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη στην απεργία στις 13 Φλεβάρη, βάζοντας βάσεις για κλιμάκωση του αγώνα, γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή του νόμου Ρέππα του ΠΑΣΟΚ, επιμένει στην αύξηση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών, στη μείωση των συντάξεων.

Χρειάζεται προσοχή!! Κανένας εφησυχασμός. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ελιχθεί και να παραπλανήσει τους εργαζόμενους.

Χωρίζει σε κατηγορίες τα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα για να καταργήσει το θεσμό που σήμερα, λόγω των άθλιων εργασιακών σχέσεων και της έντασης της εκμετάλλευσης, επιβάλλεται να ενισχυθεί.

Μιλάει για τη μητρότητα των εργαζόμενων γυναικών, για να αυξήσει τα όρια ηλικίας, για να αυξήσει τα όρια ηλικίας των μητέρων με ανήλικα παιδιά.

Προωθεί την ενοποίηση των ταμείων, για να δημιουργήσει έναν ακόμα μηχανισμό κατάργησης, προς τα κάτω εξίσωσης δικαιωμάτων.

Καλλιεργεί τον εφησυχασμό και τη διάσπαση των εργαζομένων.

Επιχειρεί να κρύψει ότι το βάρβαρο ασφαλιστικό σύστημα, που κτίζουν όλα τα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα βασανίσει ιδιαίτερα τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, τους νέους και τις νέες, σε συνδυασμό με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Καθολική συμμετοχή στην απεργία και μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, γιατί αυτή η επιλογή θα δώσει δύναμη και θα κάνει αποτελεσματικό τον αγώνα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι συνένοχες, γιατί έχουν στηρίξει, στηρίζουν τις αντιλαϊκές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στηρίζουν τη μερική απασχόληση, την πολιτική που χτυπάει τον ημερήσιο σταθερό χρόνο.

Στηρίζουν το νόμο Ρέππα που προβλέπει αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 χρόνια, μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης από 80% στο 70% των μισθών της τελευταίας 5ετίας, αντί του τελευταίου μισθού. Είναι υπέρ του κοινωνικού διαλόγου της υποταγής.

Καθολική συμμετοχή στην απεργία και μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, για να καταδικάσουμε τη σήψη και τη διαφθορά που διαπερνάει το εκμεταλλευτικό σύστημα, το δρόμο ανάπτυξης που έχει κριτήριο το κέρδος, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του δικομματισμού που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Σήμερα όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι κατανοούν ότι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, η πολιτική που αυξάνει τα κέρδη και τη δύναμη των επιχειρηματιών, γεννάει την ανεργία, τη λιτότητα, εμπορευματοποιεί την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία. Προωθεί την ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών, της "Ολυμπιακής" κ.ά. Αυτή η πολιτική γεννάει τα σκάνδαλα, τη διαφθορά.

Οι υπεύθυνοι της διαφθοράς και της σαπίλας δεν μπορούν να εξυγιάνουν την κατάσταση και να δώσουν λύσεις προς όφελος των λαϊκών οικογενειών.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας με προοπτική. Απάντηση στην κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, απάντηση στην επιθετικότητα των δυνάμεων του κεφαλαίου και στο σάπιο εκμεταλλευτικό - καπιταλιστικό σύστημα μπορεί να δώσει ο αγώνας που αντιστέκεται στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, στη στρατηγική του κεφαλαίου.

Απάντηση μπορεί να δώσει ο αγώνας που διεκδικεί στόχους, αιτήματα που αντιστοιχούν στα συμφέροντα των εργαζομένων, ο αγώνας που στοχεύει στη συγκέντρωση δυνάμεων, στη συμμαχία της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, για να ανοίξει ο δρόμος στην ανάπτυξη που έχει κριτήριο τις ανάγκες των λαϊκών δυνάμεων.

Αυτή η γραμμή πάλης είναι το όπλο μας γιατί οι δυνάμεις του κεφαλαίου διαπιστώνουν τη φθορά του δικομματισμού, διαπιστώνουν ότι συνειδητοποιείται πλατύτερα η αναγκαιότητα της ταξικής πάλης και επιδιώκουν την προσαρμογή του πολιτικού σκηνικού για να εγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις, για να περάσουν τις αντιδραστικές αλλαγές που αποκαλούν μεταρρυθμίσεις.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, πιο απαιτητικά και οργανωμένα. Μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, τους αγωνιστικούς συνδυασμούς και τις επιτροπές αγώνα, που με τη δική μας δουλιά μπορούν να πολλαπλασιαστούν στους χώρους δουλιάς, στις λαϊκές γειτονιές.

Περιφρουρούμε την απεργία, απαντάμε αποφασιστικά στην εργοδοτική τρομοκρατία. ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της απεργίας. Να σταματήσουν αμέσως οι μεθοδευμένες διώξεις και καταδίκες σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΕΠ».

το ΠΑΜΕ καλεί σε ενιαίο, καθολικό ταξικό αγώνα για:
Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια. Κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας.
Πλήρη - Σταθερή Εργασία. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
Αύξηση της χρηματοδότησης των Ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία. Επιστροφή των κλεμμένων, καταβολή του συνόλου των ποσών που οφείλουν.
Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.
Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες - 50 και 55 χρόνια για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά (ΒΑΕ). Υπεράσπιση, διεύρυνση των ΒΑΕ, ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.
Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες εργασίας.
Συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ή 9.000 ημέρες εργασίας.
Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.