5 Φεβ 2008

ΣΤΙΣ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1891
ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 10 – ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210 3236287 – 210 3232463 FAX. 210 3221089
http://emporoipalliloi.blog.spot.com
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΘΗΣΕΩΣ 156 – 1ος όροφος – ΤΗΛ. 210 9588825



Αθήνα 28/1/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ 2008
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 Π.Μ.

Συνάδελφοι, νέοι εργαζόμενοι, εργαζόμενες στο εμπόριο
Συμμετείχαμε στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη και στις 22 Γενάρη, συναντηθήκαμε στη μεγάλη απεργία στις 12 Δεκέμβρη, παλεύουμε μαζί στους χώρους δουλειάς.
Αγωνιστήκαμε μαζί και πετύχαμε την ανάκληση των απολύσεων από τον όμιλο CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, απαντήσαμε αποφασιστικά στην εργοδοτική τρομοκρατία, αναχαιτίζουμε τις μεθοδεύσεις των εργοδοτών για κατάργηση της Κυριακής αργίας, καταδικάζουμε την πολιτική της σήψης και της διαφθοράς, διεκδικούμε με την καθημερινή μας πάλη τα δικά μας αιτήματα με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών μας.
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη στην απεργία 13 Φλεβάρη, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή του Νόμου Ρέππα του ΠΑΣΟΚ, που προβλέπει:
· Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια .
· Μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης από 80% στα 70% των μισθών της τελευταίας 5ετίας.
· Στο όνομα της ισότητος αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ακόμα και στις μητέρες με ανήλικα παιδιά.
· Κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών, με συνέπειες τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων 8 με 10 χρόνια αργότερα από τη μέχρι τώρα συνταξιοδότηση τους.
· Ενοποίηση των Ταμείων με την προς τα κάτω εξίσωση ή και κατάργηση δικαιωμάτων.
Συνάδελφοι,
Το ασφαλιστικό μας, εκτός από τη σύνταξη, συνδέεται άμεσα με τα επιδόματα μητρότητας, τα επιδόματα ασθενείας, τις παροχές υγείας, τα επιδόματα για εργατικό ατύχημα, τις προσωρινές συντάξεις σε περιπτώσεις ιδιαίτερης ιατρικής και φαρμακευτικής αγωγής σε βαριές ασθένειες.
Το ασφαλιστικό μας συνδέεται και με την εργασιακή μας σχέση.
Ο ωρομίσθιος, ο μερικώς απασχολούμενος, ο εργαζόμενος με δίμηνη σύμβαση ή με τη σύμβαση μιας μέρας, είναι αδύνατον να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων ώστε να καταφέρει να συνταξιοδοτηθεί αλλά και πριν τη συνταξιοδότηση ο εργαζόμενος με την ελαστική σχέση εργασίας που του επιβάλλεται, προσπαθεί να επιβιώσει με μισό μισθό, μισά δικαιώματα, κυριολεκτικά μισή ζωή.
Η πλειοψηφία των εργαζομένων σήμερα ζούμε ένα συνεχή εκβιασμό και την καθημερινή τρομοκρατία από τους εργοδότες για απόλυση και για μακροχρόνια ανεργία.
Συνάδελφοι,
Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε:
· Ο εργαζόμενος στη ΜΑΚΡΟ που δουλεύει στα ψυγεία και η εταιρεία του έχει σύμβαση ως πωλητή, δηλαδή η ΜΑΚΡΟ του έχει καταργήσει το δικαίωμα του στα βαρέα ανθυγιεινά
· Ο εργαζόμενος στο ATTICA που δουλεύει ατέλειωτες υπερωρίες και του επιβάλλει η εταιρεία τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, με διάλλειμα στα σκαλοπάτια του καταστήματος
· Η εργαζόμενη στα LIDL που υποχρεώνεται να δουλεύει ως ταμίας, ως καθαρίστρια, ως φορτοεκφορτωτής
· Η εργαζόμενη στη ZARA που υποχρεώνεται να δουλεύει νυχτερινό ωράριο 10 το βράδυ με 6 το πρωί, με σύμβαση 2 ημερών την εβδομάδα
· Οι εργαζόμενοι στο ΠΛΑΙΣΙΟ που υποχρεώνονται να δουλέψουν 12 ώρες την ημέρα για να πιάσουν το στόχο κερδών της εταιρείας
Και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στο THE MALL, στο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, στο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ, στο ΙΚΕΑ, στο HONDOS, στα EXTRA, στο NOTOS GALLERIES που υπογράφουν για 4ωρο και δουλεύουν 10ωρο, που τρομοκρατούνται καθημερινά με τις χαφιεδοκάμερες να τους παρακολουθούν συνεχώς, που εκβιάζονται με απόλυση αν τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι,
Όλοι εμείς, οι χιλιάδες παραγωγοί του ασσύληπτου πλούτου, οφείλουμε και επιβάλλεται να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει.
Μας ανήκει όλος αυτός ο πλούτος που παράγουμε.
Καθολική συμμετοχή στην απεργία 13 Φλεβάρη για να καταδικάσουμε τη σήψη και τη διαφθορά, το εκμεταλλευτικό σύστημα, την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
Όλοι στην απεργία για να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, για να απομονώσουμε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ, ΕΚΑ που είναι συνένοχες γιατί στήριξαν και στηρίζουν τη μερική απασχόληση , την πολιτική που χτυπάει τον ημερήσιο σταθερό χρόνο, στήριξαν και στηρίζουν τις απολύσεις, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τη λιτότητα, την υποταγή των εργαζομένων στους κοινωνικούς διαλόγους που γίνονται για να καταργηθούν κατακτήσεις των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ 2008
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΩΡΑ 10.30 Π.Μ.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
· Υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους.
· Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια. Κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο υγείας.
· Πλήρη σταθερή εργασία. 7ωρο-5θήμερο-35ωρο, νομοθετική κατοχύρωση Κυριακής αργίας.
· Κατώτερο μισθό 1400 ευρώ. Σύνταξη στο 80 % του τελευταίου μισθού. Κατώτερη σύνταξη 1120 ευρώ.
· Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες, 50 και 55 χρόνια για τα βαρέα-ανθυγιεινά. Υπεράσπιση, διεύρυνση των ΒΑΕ, ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.
· Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4050 ημέρες εργασίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ