22 Απρ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΠΑΜΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παυλόπουλο. Στη συνάντηση καταγγείλαμε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών εργατών γης, το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί στην περιοχή, επισημάναμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των αρμόδιων υπουργείων, για τις δολοφονικές επιθέσεις των μεγαλοαγροτών στην Μανωλάδα σε βάρος των εργατών γης και των στελεχών του ΠΑΜΕ. Μεγαλοαγρότες, τραμπούκοι και άλλοι, αποφασισμένοι να σκοτώσουν κάτω από τη μύτη της αστυνομίας, προκαλούσαν, χτυπούσαν τραυματίζοντας σοβαρά μετανάστες εργάτες και μέλη του ΠΑΜΕ. Χρησιμοποιούσαν κάθε μέσον και όπλα για να εκφοβίσουν τους εργάτες.

Κάναμε ξεκάθαρο στον υπουργό ότι τα δικαιώματά μας θα τα περιφρουρήσουμε με νύχια και με δόντια. Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι ο τραμπουκισμός και η τρομοκρατία θα κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνημα. Αν η κυβέρνηση, η αστυνομία και οι τραμπούκοι θέλουν να μας γυρίσουν σε προηγούμενες εποχές και καταστάσεις, θα πάρουν την απάντησή μας σύντομα και μαχητικά.

Καλέσαμε την κυβέρνηση και την αστυνομία να απολογηθούν στον ελληνικό λαό, γιατί κλείνουν μάτια και αυτιά αν και γνωρίζουν τους δράστες, οι οποίοι μένουν ασύλληπτοι ενώ συνεχίζουν να προκαλούν. Απαιτήσαμε να παρθούν τώρα άμεσα μέτρα ενάντια στους τραμπούκους που πρέπει να συλληφθούν. Να δοθούν λύσεις στα αιτήματα των μεταναστών, όπως αυξήσεις στα μεροκάματα που να ικανοποιούν τις ανάγκες τους και να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλειάς και διαβίωσής τους.

Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει τον αγώνα και την αλληλεγγύη στους εργάτες γης της Ηλείας αλλά και σ΄ όλη την Ελλάδα. Καλεί τους μετανάστες σε κοινό αγώνα μαζί με τους Έλληνες και να οργανωθούν στα συνδικάτα. Το επόμενο βήμα να είναι η συμμετοχή τους στην απεργία της 1ης Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σ΄ όλη την Ελλάδα και στην Αθήνα στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα.



Η Εκτελεστική Γραμματεία