12 Ιουν 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΑ LIDL

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ LIDL Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 10 –ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 3236287 – 210 3232463 FAX 210 3221089

Αθήνα14/6/2008


ΕΡΓΑΤΕΣ – ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ
ΝΕΟΙ & ΝΕΕΣ
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που βιώνετε καθημερινά την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας, την έκρηξη της ακρίβειας, την ανεργία, τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε., του κεφαλαίου , της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ζητάμε τη συμπαράσταση σας στον αγώνα μας.
Η πολυεθνική LIDL απέλυσε στις 26/5/2008 εργαζόμενη από το κατάστημα LIDL, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, γιατί η εργαζόμενη αρνήθηκε να δουλέψει παραπάνω ώρες πέρα του νομίμου ωραρίου της.
Το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση LIDL, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το ΠΑΜΕ καταγγέλλουμε τις άθλιες μεθοδεύσεις της πολυεθνικής που έχουν ως στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών της και την ταυτόχρονη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η πολυεθνική LIDL με τζίρο εκατομμυρίων ευρώ συστηματικά και στοχευμένα χρησιμοποιεί το 4ωρο και το 6ωρο, εντατικοποιεί την εργασία λόγω έλλειψης προσωπικού, υποχρεώνει τους εργαζόμενους να κάνουν πολλές δουλειές ταυτόχρονα, εξαναγκάζει τις εργαζόμενες γυναίκες να σηκώνουν βάρη με συνέπειες σε επαγγελματικές ασθένειες και στη μητρότητα, επικαλείται έκτακτες ανάγκες για να εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν και την Κυριακή , χρησιμοποιεί ενοικιαζόμενους εργαζόμενους μετατρέποντας την εργασιακή σχέση σε δουλεμπορική, παίζει με την υγεία των πολιτών αφού εξαιτίας της ‘έλλειψης προσωπικού οι έλεγχοι όσο αφορά την καταλληλόλητα των προϊόντων είναι πλημμελείς.

ΕΡΓΑΤΕΣ- ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ
Να ακυρωθεί η απόλυση, να σταματήσει η τρομοκρατία μέσα στα LIDL, να σταματήσουν οι απολύσεις.
Οι πολυεθνικές εταιρείες και το κεφάλαιο που καθορίζουν από τις τιμές των προϊόντων μέχρι και την ποιότητα των προϊόντων που μας πλασάρουν , αυτοί που εκτινάζουν την ακρίβεια στη ύψη, είναι οι ίδιο που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους μέσα στους χώρους εργασίας.
Δείξτε την αλληλεγγύη σας και τη συμπαράσταση σας στους αγώνες των εργαζομένων για να σπάσουμε την τρομοκρατία και την ασυδοσία των πολυεθνικών.
Αμφισβητούμε την ασυδοσία του LIDL και όλων των πολυεθνικών, ασυδοσία που ενισχύεται από τις αντεργατικές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ CARREFOUR-DIA- ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Ε. & ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ