13 Οκτ 2008

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών καταγγέλλουμε την απόφαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας που επιχειρεί να γενικεύσει το ωράριο λειτουργίας των μικρών καταστημάτων στις 57 ώρες την εβδομάδα ανοίγοντας το δρόμο και για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Η απόφαση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας ρίχνει νερό στο μύλο των αξιώσεων του πολυεθνικού κεφαλαίου που μεθοδεύουν 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων και κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας απαιτούσε τη λειτουργία των καταστημάτων 5 Κυριακές το χρόνο.
Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, κατ΄ουσίαν προτείνουν στους αυτοαπασχολούμενους τη φυσική τους εξόντωση, επικαλούνται μάλιστα τα ίδια ακριβώς ιδεολογήματα που χρησιμοποιεί και το πολυεθνικό κεφάλαιο περί ¨εξυπηρέτησης των καταναλωτών¨ , ¨την επιβάρυνση του περιβάλλοντας ¨ και άλλα διάφορα.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών καλούμε σε Πανελλαδική Σύσκεψη σωματεία εργαζομένων και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων την Κυριακή 26 Οκτώβρη και ώρα 10 το πρωί στα γραφεία της Ένωσης Λογιστών Κάνιγγος 27 5ος όροφος με σκοπό το συντονισμό της δράσης μας και τη συλλογική απάντηση ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και πολυεθνικών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ