13 Νοε 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΣΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ


Αθήνα 11 Νοέμβρη 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους, η προσπάθεια της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) που, και με πρόσχημα την κρίση, προσπαθεί να εφαρμόσει τις άθλιες και αντεργατικές μορφές εργασίας, όπως τη μερική απασχόληση, ωρομίσθιο, συμβάσεις μιας μέρας, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας με την πολιτική της. Η ΕΣΣΕ αξιοποιεί την κατάσταση που διαμορφώνεται από την πρόσφατη απόφαση της επιτροπής ΣΕΡΚΑΣ για 65 ώρες δουλειά με την ψήφο των κομμάτων της πλουτοκρατίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ.

Η ΕΣΕΕ επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στο εμπόριο με τις απολύσεις για να επιβάλλει τη λογική της που λέει «όλοι μαζί εργαζόμενοι και εργοδότες» για να σώσουμε την οικονομία. Δηλαδή όλοι μαζί για να σώσουμε τα κέρδη τους. Η ΕΣΕΕ μετά και την πρόσφατη απαίτηση και απειλή για κατάργηση της Κυριακής Αργίας και την 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων, τώρα θέλει να μας κάνει συνένοχους για να φορτωθούμε την κρίση που αυτοί δημιούργησαν.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο άξιος συνομιλητής και συνέταιρος τους, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, συντηρητικοί, σοσιαλδημοκράτες και οπορτουνιστές, στην ίδια γραμμή κινούνται. Στη γραμμή στήριξης του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, στο τάισμα των τραπεζιτών με τα 28δις αρκεί να δοθούν με όρους και προϋποθέσεις.

Είναι επικίνδυνη για την εργατική τάξη η λογική τους, όλοι μαζί στην ίδια βάρκα είμαστε, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι. Είναι επικίνδυνη η λογική να χαμηλώσουμε τον πήχη των απαιτήσεων και να αποδεχθούμε να δώσουμε βορά στην κερδοφορία του κεφαλαίου τα δικαιώματά μας. Είναι επικίνδυνη η λογική του εταιρισμού, της υποταγής, του συμβιβασμού του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Όπως στην Intacom, που η πλειοψηφία του σωματείου πρότεινε οι εργαζόμενοι να δώσουν το 40% του δώρου στην εργοδοσία για να μην απολυθούν. Αφού τόσα χρόνια το μεγάλο κεφάλαιο ξεζούμισε την εργατική τάξη και ξεχείλισαν τα κέρδη του, τώρα απαιτούν να δώσουμε και τα ελάχιστα δικαιώματά μας, την ίδια μας τη ζωή για να σωθούν και να μη θιχτούν τα κέρδη τους.

Το ΠΑΜΕ το εννοεί όταν λέει την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Ούτε σπιθαμή πίσω, καμιά υποχώρηση από τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις της. Ανάπτυξη μαζικής δράσης για την ικανοποίηση των εργατικών λαϊκών αναγκών. Σύγκρουση με την πλουτοκρατία, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τα ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, μέσα από μαζικές διαδικασίες, συνεδριάσεις Δ.Σ., Γενικές Συνελεύσεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να μπουν τώρα στη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 27 Νοέμβρη. Να δώσουν τη μάχη, αξιοποιώντας τις σωματειακές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα, δημιουργώντας πυρήνες στους χώρους δουλειάς, δημιουργώντας απεργιακές επιτροπές και επιτροπές περιφρούρησης, για να υπάρξει μαζική συμμετοχή και να έχει επιτυχία η απεργία στις 10 Δεκέμβρη και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στις 27 Νοέμβρη 2008 στην Ομόνοια στις 6.30 μ.μ.



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και

στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί



Η Εκτελεστική Γραμματεία