15 Μαρ 2009

δελτίο τύπου ΠΑΜΕ για Σανιδά.

Αθήνα 12.3.09



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το τελεσίγραφο για το «τελεσθέν έγκλημα» !!! του προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά προς όλους τους Εισαγγελείς της χώρας για την ποινικοποίηση των αγώνων και την καταδίκη της συνδικαλιστικής δράσης και όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στην προκειμένη περίπτωση ενάντια στην πολυεθνική JUMBO άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» ενώ κλείνει τα μάτια ξανά στις καταγγελίες για απειλές σε βάρος των εργαζομένων, εξαγορά, εκβιασμούς, ενεργοποιείται μόνο στις απαιτήσεις της πολυεθνικής ενάντια στους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους και δρα ακαριαία!

Έτσι στις 9 Απρίλη δικάζονται εργαζόμενοι που αγωνίστηκαν ενάντια στα σχέδια της πολυεθνικής για απολύσεις, γενικεύονται οι τρομοκρατικές και τηλεφωνικές απειλές ενάντια στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων JUMBO και ενάντια στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Σήμερα 12 Μάρτη με τηλεφώνημα «αγνώστου» στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απείλησαν το Συνδικάτο ότι αν δεν σταματήσει τις κινητοποιήσεις θα υπάρξουν συνέπειες. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βαριές ευθύνες γιατί στηρίζει την πολιτική των μονοπωλίων στο εμπόριο και μαζί επιχειρούν να επιβάλλουν άκρα του τάφου σιωπή στους χώρους δουλειάς.

Όσοι εισαγγελείς και δικαστές και άλλοι μηχανισμοί κι αν επιστρατευθούν στο τέλος νικητές θα βγουν οι εργαζόμενοι γιατί έχουν δίκιο και θα το υπερασπιστούν.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι το Ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα , το ΠΑΜΕ ούτε τρομοκρατείται, ούτε θα κάνει βήμα πίσω στη δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θα δυναμώσει την πάλη του κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, κατά των απολύσεων, κατά της προσπάθειας να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα συνδικάτα, να μην φοβηθούν και με όπλο την ταξική ενότητα, την αλληλεγγύη να συσπειρωθούν για να σπάει η τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία




12/3/2009