8 Απρ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες γυναίκες, εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ
Ψηφίζουμε μαζικά στο ταξικό μας σωματείο, καταδικάζουμε με την ψήφο μας τη μεγαλοεργοδοσία , δυναμώνουμε την εμπειρία τη γνώση, τη συνέπεια, τη μαχητικότητα του σωματείου μας .
Με την ψήφο μας στις αρχαιρεσίες του σωματείου που θα πραγματοποιηθούν από 24 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου 2009, οφείλουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια που έκανε και κάνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την οργάνωση των εργαζομένων μέσα στους χώρους εργασίας με τη δημιουργία επιτροπών αγώνα και σωματειακών επιτροπών.
Με την ψήφο μας οφείλουμε να ενισχύσουμε το σωματείο που έδωσε μάχες και θα εξακολουθήσει να δίνει ενάντια στις απολύσεις, στην καταστρατήγηση των Σ.Σ.Ε., στην τρομοκρατία στου χώρους εργασίας, στη μεθόδευση των κυβερνήσεων και των εργοδοτών για κατάργηση της Κυριακής αργίας, στην απελευθέρωση του ωραρίου, στην απελευθερωμένη εργασιακή σχέση.
Συνάδελφε συναδέλφισσα
Μην πιστεύεις λέξη από όσα σου λένε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της Ε.Ε. για την κρίση. Σου είπαν ψέματα για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, το ευρώ.
Τώρα σου λένε ακόμα μεγαλύτερα ψέματα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν εξαιτίας της κρίσης. Αυτό που λέγεται κρίση είναι κρίση των μεγάλων κερδών που έχουν συσσωρεύσει τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές από την δική σου υπερεκμετάλλευση.
Είναι η αδυναμία τους να έχουν ξέφρενη άνοδο της κερδοφορίας τους.
Πηγή των κεφαλαίων, επομένως και της κρίσης είναι η εκμετάλλευση της μισθωτής εργατικής δύναμης.
Μεγαλέμποροι, βιομήχανοι, εφοπλιστές σου ζητάνε να πληρώσεις με νέες αιματηρές θυσίες, αυτοί οι ίδιοι που τόσα χρόνια σε λήστεψαν.
Οι εργοδότες απαιτούν:
• Να γενικευτούν οι ελαστικές μορφές εργασίας.
• Να καθιερωθεί μισή δουλειά- μισός μισθός.
• Νε εφαρμοστεί η εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 65 ωρών, η κατάργηση της Κυριακής αργίας, η διάσπαση του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό- ανενεργό.
• Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ειδικά στις γυναίκες πατώντας στους νόμους ¨Ρέππα¨, ¨Σιούφα¨, ¨Πετραλιά¨ και δραστικές περικοπές παροχών στην ασφάλιση-υγεία.
• Κατάργηση βαρέων ανθυγιεινών.

Αν αυτά περάσουν, οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για τους εργαζόμενους, δεν θα είναι προσωρινά αυτά τα μέτρα.
Συνάδελφε , συναδέλφισσα
Μην τους φοβηθούμε μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Με την ενίσχυση του σωματείου σου ενισχύεις την προσπάθεια για οργάνωση των εργαζομένων με επιτροπές αγώνα και σωματειακές επιτροπές μέσα στους χώρους εργασίας.
Με τη συμμετοχή σου στις εκλογές του σωματείου ενισχύεις την πάλη κατά των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, ενισχύεις το ΠΑΜΕ.
Με τη συμμετοχή σου στις εκλογές του σωματείου καταδίκασε την συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ, κομμάτι της συνολικής ΠΑΣΚΕ σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΟΙΥΕ που έχει βάλει την υπογραφή της και για την απελευθέρωση του ωραρίου, και για το ωρομίσθιο και τη μερική απασχόληση και για την κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και για τα δουλεμπορικά γραφεία που νοικιάζουν εργαζόμενους και για την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.
Με την τακτική της η ΠΑΣΚΕ ενισχύει την εργοδοσία που έφτασε να χαρακτηρίσει εγκληματικές πράξεις τις κινητοποιήσεις του σωματείου μας και του ΠΑΜΕ, για την ακύρωση απόλυσης συναδέλφου μας από τα JUMBO.
Με τη συμμετοχή σου στις εκλογές του σωματείου ενισχύεις το ενιαίο μέτωπο πάλης εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων ενάντια στις πολυεθνικές και τα μονοπώλια.

Ψηφίζουμε μαζικά στα γραφεία του σωματείου μας Πλ. Μητροπόλεως 10
από 24 Απρίλη μέχρι 3 Μαΐου 2009 (εκτός 1η Μαΐου).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ