11 Ιουν 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 11/6/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει το Δήμαρχο Αμαρουσίου
Πατούλη Γιώργο στέλεχος της Ν.Δ. ο οποίος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την
Τρίτη 9 Ιουνίου 2009 εισηγήθηκε τον χαρακτηρισμό του Δήμου Αμαρουσίου ως τουριστικής περιοχής, με στόχο την κατάργηση της Κυριακής αργίας, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την ενίσχυση των πολυεθνικών και των μονοπωλίων στο εμπόριο, την εξόντωση μικρών επιχειρήσεων που θα φέρει την έκρηξη της ανεργίας και της ακρίβειας.
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (Ν.Δ.) πήρε απόφαση να παραπέμψουν το ζήτημα στη Νομαρχία Αθηνών ώστε να έχουν την έγκριση και του Νομάρχη Αθήνας και του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του ΠΑΣΟΚ έδειξαν να έχουν αντιρρήσεις όχι επί της ουσίας δηλαδή στην κατάργηση της Κυριακής αργίας και στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, αλλά ως προς το ζήτημα της αλλαγής χρήσης γης.
Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική αρχή (Ν.Δ.) αποφάσισε να πετάξει στο δρόμο 120 εργαζόμενους στο Δήμο Αμαρουσίου καθώς τους θεωρεί ύστερα από 10 και 15 χρόνια συνεπούς εργασίας ¨πλεονάζον προσωπικό¨ .
Επιβεβαιώνεται ότι από την επομένη κιόλας των ευρωεκλογών τα πολιτικά πρόσωπα των πολυεθνικών της Ε.Ε. έπιασαν χωρίς καθυστέρηση δουλειά.
Οι παραπάνω εξελίξεις είναι μέρος της γενικότερης αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής που χρόνια τώρα προωθούν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αποδέχονται και εφαρμόζουν οι Δήμαρχοι αυτών των δυο κομμάτων, όπως και του ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι πολιτικές που αφορούν στην εισαγωγή και επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, στην εφαρμογή της Έκθεση Σέρκας δηλ. την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών, στη ραγδαία ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τους εργαζόμενους της περιοχής να καταδικάσουν τη Δημοτική αρχή και την αντεργατική πολιτική την οποία στηρίζει, να μην επιτρέψουν της εφαρμογή της κατάργησης της Κυριακής αργίας και την εφαρμογή της απόφασης να βρεθούν άνεργοι 120 εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου , να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της Δημοτικής αρχής, έχοντας ως παράδειγμα τους αγώνες των εργαζομένων στον ¨ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ¨ και των εργαζομένων του Καζίνο της Πάρνηθας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ