11 Σεπ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την τρομοκρατική απόλυση συναδέλφου από τον εργοδότη της Διονύση Κοντογούρη, ιδιοκτήτη των καταστημάτων γυναικείων ειδών GINESTRA .
Ο εργοδότης Διονύσης Κοντογούρης απέλυσε τη συνάδελφο όχι μόνο για να την ¨τιμωρήσει¨ επειδή απεργούσε και διεκδικούσε τα δικαιώματα της, αλλά και για να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους συναδέλφους να μην τολμήσουν να διεκδικήσουν τώρα που καλούνται να υποστούν τις συνέπειες της κρίσης και τη μείωση των κερδών του εργοδότη.
Σήμερα που καλούμαστε οι εργαζόμενοι από τους πολιτικούς φορείς του κεφαλαίου, δηλ. τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να υποστούμε θυσίες για να ξεπεράσουν την κρίση τους οι μεγαλοεργοδότες, σήμερα που βιώνουν οι εργαζόμενοι την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία και μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας, είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεσηκωθούμε, να οργανωθούμε, να αντεπιτεθούμε για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους, όπως τόσα χρόνια πληρώσαμε με θυσίες τα κέρδη τους .

Απαιτούμε την ακύρωση της απόλυσης της συναδέλφου, να γυρίσει τώρα η εργαζόμενη στη δουλειά της.

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, ελάτε στο ταξικό σας σωματείο, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με τη συλλογική μας δράση να καταργήσουμε τις απολύσεις, να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει:
• Απαγόρευση των απολύσεων.
• Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους.
• Κατάργηση ωρομίσθιου μερικής απασχόλησης, 35ωρο-7ωρο-5θήμερο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• 1400 ευρώ βασικό μισθό.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

Εργαζόμενε καταναλωτή, ζητάμε τη συμπαράσταση σου και την αλληλεγγύη σου, οι απολύσεις μας αφορούν όλους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ