28 Σεπ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης Συνεταιρισμός Υδραυλικών (ΣΕΥΔΑΠ) που απέλυσε δυο εργαζόμενους επικαλούμενη την κρίση, και την μείωση του τζίρου του Συνεταιρισμού.
Ο Συνεταιρισμός διοικείται από Δ.Σ. στο οποίο πλειοψηφία είναι το ΠΑΣΟΚ.
Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας και με απόφαση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ) αποφασίστηκε η απόλυση 4 εργαζομένων κάθε μήνα με το επιχείρημα της κρίσης, και μάλιστα σε άμεση παρέμβαση και συνάντηση που είχε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με το πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού, τα συγκεκριμένα στελέχη δήλωσαν ότι με τις απολύσεις ¨κινούνται εντός νομίμου πλαισίου και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα¨ .
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΕΥΔΑΠ που αποτελείται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν λειτουργούν ως συνεταιριστική επιχείρηση εφόσον εφαρμόζουν την αντεργατική πολιτική των μονοπωλίων και των μεγαλεμπόρων και προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους.
Για τη μείωση του τζίρου δεν φταίνε οι εργαζόμενοι αλλά η πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ μια πολιτική εχθρική προς τα συμφέροντα των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων.
Όταν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιβάλουν απολύσεις τρομοκρατία, αυταρχισμό, ας σκεφτούν οι εργαζόμενοι τι θα κάνουν αυτά τα στελέχη όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απαιτεί την ακύρωση των απολύσεων, καλεί τους εργαζόμενους στην επιχείρηση ΣΕΥΔΑΠ να οργανωθούν στο κλαδικό τους σωματείο για να αντιπαλέψουμε και να αναχαιτίσουμε τις απολύσεις, και τις τωρινές και τις μελλοντικές.
Γυρίστε πλάτη και στη Ν.Δ. που με ¨ρεαλιστικό¨ τρόπο μας ζητάει να υποστούμε εμείς οι εργαζόμενοι θυσίες για τα επόμενα χρόνια μέχρι να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ που μας υπόσχεται καλύτερες ημέρες με 35 λεπτά μικτά αύξηση την ημέρα στο μισθό μας και εφαρμογή της ανασφάλιστης εργασίας (προγράμματα stage) και στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ πριν γίνει κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα του με απολύσεις και τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.
Τιμωρείστε τους με οργανωμένη και συλλογική δράση.

ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ