30 Ιαν 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΔΣ του συλλόγου για την πολυεθνική τζάμπο


Αθήνα 30/1/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και τα ταξικά κλαδικά και επιχειρησιακά Σωματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών καλούμε το Σάββατο 31/1/2009 στην Πλ. Καραϊσκάκη ώρα 4.00μ.μ.σε συγκέντρωση απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, στις απολύσεις, στην κρατική-εργοδοτική τρομοκρατία με αφορμή το σχέδιο τρομοκρατικών συλλήψεων που έβαλαν σε εφαρμογή η εργοδοσία JUMBO και οι μηχανισμοί της, θέλοντας να σπάσουν τους αποκλεισμούς καταστημάτων το περασμένο Σάββατο.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες γυναίκες, τους άνεργους, να οργανωθούμε, να υψώσουμε το αγωνιστικό μας ανάστημα, να διεκδικήσουμε το δίκιο και τα δικαιώματα μας, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απειλές, κόντρα και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Να αντεπιτεθούμε με την ταξική συσπείρωση στο σωματείο μας, και την ταξική μας αλληλεγγύη που είναι τα όπλα μας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

29 Ιαν 2009

Κυβέρνηση – Εργοδοσία JUMBO Πάνε χέρι - χέρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Kυβέρνηση – Εργοδοσία JUMBO

Πάνε χέρι - χέρι

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία χέρι - χέρι με την εργοδοσία και αξιοποιώντας την Αστυνομία, τους χαφιέδικους μηχανισμούς, επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τον αγώνα στα JUMBO, να στήσουν μηνύσεις εναντίων εργαζομένων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη του απολυμένου.

Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν , να επιβάλουν σιγή ιχθύος, για να περάσουν οι επιδιώξεις της Εταιρείας για να μεγαλώσει η κερδοφορία της.

Η εργοδοσία αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη με αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες της.

Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, θα συνεχίσουν με αποφασιστικότητα, με μαζική κινητοποίηση, όπως έπραξαν σε ανάλογες περιπτώσεις στην Καρφούρ, στη Ρενώ και αλλού.

Αυτό το μήνυμα δίνουμε στην εργοδοσία.

Καλούμε και τους εργαζόμενους του JUMBO να μην φοβηθούν.

Να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους.

Να το μαζικοποιήσουν, για να πάρει απάντηση η αντεργατική πολιτική της εργοδοσίας.



Η Εκτελεστική Γραμματεία


27 Ιαν 2009

Σκληρή αναμέτρηση για την απόλυση στα «Τζάμπο»




άρθρο από την εφημερίδα Ριζοσπάστης
ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Σκληρή αναμέτρηση για την απόλυση στα «Τζάμπο»
Σχέδιο τρομοκρατικών συλλήψεων έβαλε σε εφαρμογή η εργοδοσία και οι μηχανισμοί της, θέλοντας να σπάσει τους αποκλεισμούς 29 καταστημάτων το περασμένο Σάββατο. Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες στην Αθήνα, ύστερα από κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων
Μια σημαντική μάχη από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη έδωσε το περασμένο Σάββατο, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, αποκλείοντας ταυτόχρονα και για περισσότερες από 3 ώρες, 29 καταστήματα της επιχείρησης «ΤΖΑΜΠΟ» σε όλη τη χώρα, δίνοντας έτσι αποφασιστική συνέχεια στον αγώνα για την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης του εργαζόμενου Νίκου Νικολόπουλου. Τα ταξικά σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών, πλήθος ακόμα συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και μαζί τους εκατοντάδες Κομμουνιστές και Κομμουνίστριες, ΚΝίτες και ΚΝίτισσες, έδωσαν οργανωμένα και περιφρουρημένα τη μάχη ενάντια στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και την αστυνομία, που η κυβέρνηση επιστράτευσε για να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές, υπερασπιζόμενη και μ' αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα της εργοδοσίας.
Σ' αυτήν την προσπάθεια εντάσσεται και η τρομοκρατική σύλληψη το μεσημέρι του Σαββάτου δύο διαδηλωτών από το κατάστημα του Ταύρου. Η αποφασιστικότητα, όμως, των ταξικών δυνάμεων, που προχώρησαν άμεσα σε μαζική συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων, όπου και οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες και η δυναμική παρέμβαση για την απελευθέρωσή τους ανάγκασαν την κυβέρνηση, την εργοδοσία και την αστυνομία σε υποχώρηση. Το χαλκευμένο κατηγορητήριο με τις ψευδείς κατηγορίες της εργοδοσίας, περί φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εξύβρισης, παράνομης βίας, πήρε απάντηση από την αποφασιστικότητα των ταξικών δυνάμεων. Οι δύο εργαζόμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη με την κατηγορία περί δήθεν διατάραξης της οικιακής ειρήνης.
Στο πλευρό και τον αγώνα των εργαζομένων τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Λίλα Καφαντάρη, Εύα Μελά, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Μαυρίκος. Τα ταξικά συνδικάτα του εμπορίου και των υπηρεσιών συνολικά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν σε όλους τους τόνους ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί.

Η αστυνομία στην υπηρεσία του «ΤΖΑΜΠΟ»
Γύρω στη 1.30 το μεσημέρι, οι διαδηλωτές σε όλα τα καταστήματα της Αθήνας και της υπόλοιπης χώρας, ενημερώνονται ότι δύο συνάδελφοί τους, ο Τάσος Κεσόπουλος και η Χριστίνα Μπέλλα, που διαδήλωναν στο κατάστημα του Ταύρου, συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι αρχίζουν να καταφτάνουν στο Αστυνομικό Τμήμα εργαζόμενοι από κάθε γωνιά της Αθήνας. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσε η διευθύντρια του καταστήματος στον Ταύρο, ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών, η εργοδοσία είχε δώσει εντολή σε όλους τους υπεύθυνους των καταστημάτων της, να προβούν σε μηνύσεις.
Η συγκέντρωση πύκνωνε ώρα με την ώρα, την ίδια ώρα που άλλοι εργαζόμενοι συνέχιζαν τον αποκλεισμό στο κατάστημα του Ταύρου, όπου και έγιναν οι συλλήψεις. Προκλητική ήταν η στάση της Εισαγγελέα υπηρεσίας, η οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν η κ. Μπαϊκοπούλου, η οποία αρνούνταν να ανταποκριθεί στο επίμονο αίτημα βουλευτών του ΚΚΕ να μιλήσουν μαζί της. Η βουλευτής του Κόμματος, Εύα Μελά, με αντιπροσωπεία δικηγόρων προχώρησαν σε διάβημα στην Εισαγγελία, όπου όμως δεν υπήρχε κανένας αρμόδιος. Η αντιπροσωπεία συνέχισε τη διαμαρτυρία στη ΓΑΔΑ, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των δύο κρατουμένων.
Η μαζική κινητοποίηση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων, η αλληλεγγύη που εκφράστηκε με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση εκπροσώπων από όλα τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας, οι συντονισμένες παρεμβάσεις σε όλα τα μέτωπα και κυρίως η αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων, που σε όλους τους τόνους ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να φύγουν χωρίς να πάρουν μαζί τους τους συλληφθέντες συναδέλφους τους, έφερε αποτέλεσμα. Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, από την ντουντούκα ανακοινώνεται η απελευθέρωση των δύο εργαζομένων. Τα συνθήματα πέφτουν βροχή. Η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Μαρία Τσαγκατάκη ξεκαθαρίζει ότι «ο σύλλογος, οι εργαζόμενοι συνολικά, δίνουμε το λόγο μας στον εργοδότη του "ΤΖΑΜΠΟ" και σε όλους τους εργοδότες ότι θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά τον αγώνα».
Από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη
Εργαζόμενοι του εμπορίου και των υπηρεσιών και συνδικαλιστές συντεταγμένα και οργανωμένα στις 11 το πρωί σφράγισαν τις εισόδους των καταστημάτων «ΤΖΑΜΠΟ» σε: Παγκράτι, Αλιμο, Ταύρο, Θηβών, Μαρούσι, Πευκάκια, Παιανία, Ιλιον και Κολωνό, στην Αθήνα και σε δυο καταστήματα της επιχείρησης στον Πειραιά. Στην επαρχία αποκλεισμοί έγιναν σε: Θεσσαλονίκη, Πάτρα (2 καταστήματα), Ηράκλειο Κρήτης, Χανιά, Λάρισα, Καρδίτσα, Καβάλα, Γιάννενα, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Κόρινθο, Καλαμάτα, Χαλκίδα, Λαμία και Βόλο.
Από νωρίς σχεδόν σε όλα τα καταστήματα βρέθηκαν και δυνάμεις της Αστυνομίας, ακόμα και ΜΑΤ (Παγκράτι, Θεσσαλονίκη) που προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές, με τις συνεχείς απειλές για βίαιη «απομάκρυνσή» τους και «συλλήψεις». Απειλές που όμως έπεσαν στο κενό. Για την παράνομη απόλυση του Ν. Νικολόπουλου από την επιχείρηση «ΤΖΑΜΠΟ», η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά κατέθεσε χτες Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, απαιτώντας την ανάκλησή της, αλλά και τη λήψη μέτρων για να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση, να αποδοθούν ευθύνες στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της.

ΚΚΕ
Πολιτική αντεπίθεση στην τρομοκρατία
Σε ανακοίνωση για την τρομοκρατία και τις συλλήψεις στα «Τζάμπο», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις τρομοκρατικές συλλήψεις μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ από την αστυνομία, που έγιναν με εντολή της πολυεθνικής εταιρείας "Τζάμπο". Ο στόχος είναι να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις του ταξικού - εργατικού κινήματος έξω από τα καταστήματα "Τζάμπο", που είναι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον νεαρό εργάτη Ν. Νικολόπουλο, που απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να υποταχθεί στις απειλές και στην προσπάθεια εξαγοράς του.
Η παρέμβαση της αστυνομίας υπέρ της εργοδοσίας φανερώνει για μια ακόμη φορά τον πραγματικό της ρόλο ως κατασταλτικού μηχανισμού και τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα, όσο και σε άλλους εργασιακούς χώρους, για την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία την πρώτη ευθύνη έχει η κυβέρνηση.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και πρώτα απ' όλα τους εργαζόμενους στα πολυκαταστήματα "Τζάμπο" και στα άλλα πολυκαταστήματα να διδαχθούν από το ανυπότακτο ταξικό παράδειγμα του Ν. Νικολόπουλου, να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς και να υψώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα, διεκδικώντας το δίκιο και τα δικαιώματά τους κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απειλές, τον εργοδοτικό - δικομματικό συνδικαλισμό. Ταξική συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, ταξική αλληλεγγύη και πολιτική αντεπίθεση είναι τα όπλα μας».

19 Ιαν 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την πολυεθνική Τζάμπο

Αθήνα 19/01/2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών και το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009 πραγματοποιήσαμε συμβολικό αποκλεισμό σε 13 καταστήματα JUMBO σε Αθήνα-Πειραιά και πανελλαδικά.
Η συμβολική κατάληψη από τα σωματεία ήταν μια πρώτη απάντηση στην εργοδοσία JUMBO με αφορμή την απόλυση εργαζόμενου που πρωτοστάτησε στην οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων του και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην επιχείρηση JUMBO.
Η επιχείρηση JUMBO με ομάδα εντεταλμένων, προσπάθησε να εξαγοράσει τον εργαζόμενο προτείνοντας του 50.000 ευρώ για να αποχωρήσει ¨οικειοθελώς¨ και όταν ο εργαζόμενος αρνήθηκε η εργοδοσία προσπάθησε να τον εκφοβίσει με μαφιόζικες και εκβιαστικές μεθόδους.
Τέτοιες μέθοδοι δεν θα περάσουν Η Ελλάδα δεν θα γίνει αλά Αμέρικα όπου η εργοδοσία φτιάχνει καρτέλ που απειλούν συνδικαλιστές και εργαζόμενους.
Το ταξικό κίνημα έχει μακρόχρονη πείρα. Μόνο ο ανυπόταχτος αγώνας, η αγωνιστική στάση φέρνει αποτελέσματα.
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου, σε διαφορετική περίπτωση κλιμακώνουμε τη δράση μας πανελλαδικά ενάντια στις μαφιόζικες και εκβιαστικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η εργοδοσία JUMBO.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο νεαρός που τα θέλει όλα!

άρθρο από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης"
Ο νεαρός που τα θέλει όλα!

Εσένα, τελικά, πώς να σε αντιμετωπίσω; Σου δώσανε 50.000 ευρώ, μισθούς δηλαδή που ξεπερνάνε τους 83 μήνες εργασία, κοντά 7 χρόνια δουλείας, αν μετράω καλά, και είπες όχι! Και θέλεις να σε πάρω για σοβαρό άνθρωπο; Και είσαι και φοιτητής, μαθαίνω! Και μάλιστα της ΑΣΟΕ, σχολή δηλαδή που έχει να κάνει με το χρήμα! Υψιστε!

Τι σου ζητήσανε οι άνθρωποι, ρε; Να απομακρυνθείς από τη δουλειά, σε παρακάλεσαν! Σιγά τη δουλειά, ρε, τύπε! Μήπως τετραγωνίζεις τον κύκλο και δεν το κατάλαβα; Ενας πωλητής του κερατά είσαι. Και μάλιστα ωρομίσθιος! Δουλειά, δηλαδή, για τους μετανάστες και μάλιστα τους παράνομους μετανάστες!

Σιγά, ρε, φίλε! Εκλεισες κανένα συμβόλαιο με το ήθος, και δεν το ξέρω; Σου είπε κανένας ότι είσαι πρωτεξάδελφος του Μαρξ και πρέπει εσύ να οργανώνεις τους εργαζόμενους; Τι είσαι, ρε, φίλε, ο Σάκο και ο Βαντσέτι; Ενας εργαζόμενος φοιτητής είσαι που μόλις πάρεις το πτυχίο σου θα πεις αντίο στο «Τζάμπο» και στο «Ντάμπο».

Την έχω ξανακούσει, ρε, την άποψή σου. Οτι τάχα μου και οι απόφοιτοι του πανεπιστημίου προλετάριοι είναι. Οτι και οι επιστήμονες πουλάνε πάμφθηνα, και με εξαρτημένη σχέση, τη δουλειά τους! Και έτσι να έχουν τα πράγματα, εσύ δεν είσαι ακόμα ούτε επιστήμονας. Σε μεταβατικό στάδιο είσαι, ρε, φοιτητής που δεν έχει ακόμα βρει το χαρακτήρα του, τη σχέση του με την παραγωγή. Τι σκατά συνείδηση μου τσαμπουνάς; Πάρε ρε, τα λεφτά να τελειώνουμε! Μην αναγκάζεις τους ανθρώπους να σου τα χώσουν με το ζόρι στο στόμα! Καλά, ρε, δε σου λέει τίποτα το βιτριόλι της Βουλγάρας;


Την κρίση, ρε, δεν την πήρες χαμπάρι; Ο κάθε «Τζάμπο» και ο κάθε «Ντάμπο» που σου δίνει τα λεφτά του για να απομακρυνθείς ήσυχα και πολιτισμένα, πρέπει να πάρει τα μέτρα του, να σώσει οικογένειες! Την επιχείρησή του τη βάζει σε δεύτερη μοίρα, τους εργαζόμενους σκέφτεται, τους υπαλλήλους του! Δεν μπορεί να έχει στα πόδια του, συγχώρα μου την έκφραση, τον κάθε αλήτη, εσένα δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση, να του βάζει βόμβες στο οικοδόμημα. Σου είπανε μια, σου είπανε δυο, σου είπανε τρεις, και όλες με το καλό, το βιολί σου εσύ! Ασε ήσυχους, ρε, τους υπαλλήλους! Ποιος σου είπε, ρε, ότι επιθυμούνε συνδικαλισμό οι υπάλληλοι; Εντάξει, έγραψες δέκα στο σωματείο, τι έγινε; Αυτές οι εγγραφές, πες άλλες δέκα ακόμα, πες πως γράφηκαν όλοι στο συνδικάτο, θα φέρουν επενδύσεις οι εγγραφές; Βουλιάζει ο τόπος, ρε!


Αντιρρήσεις! Διαρκώς αντιρρήσεις! Βουλιάζει ο τόπος, λες, «γιατί τα χρήματα, τα οποία υπάρχουν και μάλιστα σε αφθονία, αντί να πάνε στους εργαζόμενους πάνε για να πληρωθούνε τα λύτρα! 40.0000.000 ευρώ ρευστό, άλλοι μιλάνε για 100.000.000! Χρήμα με ουρά! Καυτό. Και μόνον από έναν επιχειρηματία. Σκέψου να τους βάλεις όλους μαζί, τον έναν μετά τον άλλον! Εκεί να δεις χρήμα. Σινικό τείχος σχηματίζει»! Ο κάθε «τζάμπο», αγόρι μου ή όπως αλλιώς λένε το αφεντικό σου, δε ζει για το χρήμα. Τα ευρώ, δεν του λένε τίποτα! Το μέλλον της χώρας σκέφτεται, και μόνον αυτό! Εντάξει, κρατάει και μια πισινή! Ο καθένας στη θέση του με τέτοια εγκληματικότητα και με τόσες απαιτήσεις από τους εργαζομένους το ίδιο θα έκανε! Ο κάθε λογικός άνθρωπος κρατάει «κάτι ψιλά» για «ώρα ανάγκης» ή και το συνηθέστερο, τα πηγαίνει στην Ελβετία για περισσότερη σιγουριά! Μόνον εσύ είσαι βλάκας και δεν παίρνεις τα 50.000!

Σε καταλάβαμε αγόρι μου, μην συνεχίζεις! Το όραμά σου δεν είναι να συνδικαλιστούν οι εργαζόμενοι και στη συνέχεια να υπάρξει συνεννόηση των κοινωνικών εταίρων, όπως είθισται στις πολιτισμένες κοινωνίες! Σε μια τέτοια περίπτωση, ποιος θα είχε αντίρρηση; Ποιος θα σου έδινε χρήματα για να το βουλώσεις; Εσύ, άνθρωπέ μου, είσαι ακραίος και φαίνεσαι ακραίος! Εσύ έχεις βάλει αμέτι μουχαμέτι να ανατρέψεις το σύστημα! Τι να σου κάνουν τα 50.000 ευρώ εσένα! Εσύ τα θέλεις όλα!

16 Ιαν 2009

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τις μαφιόζικες και εκβιαστικές μεθόδους που χρησιμοποίησε η εργοδοσία στο πολυκατάστημα ΤΖΑΜΠΟ στη ΒΑΡΗ ενάντια σε εργαζόμενο που πρωτοστάτησε στην οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων του.
Η αγωνιστική στάση του εργαζόμενου, ενεργού μέλους του Συνδικάτου μας, είχε σαν αποτέλεσμα την συσπείρωση και των υπόλοιπων εργαζομένων.
Η εργοδοσία φοβούμενη την παραπέρα συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων στο ταξικό τους συνδικάτο προχώρησε στην άσκηση απειλών βίας και τρομοκράτησης των εργαζομένων.
Η επιχείρηση με ομάδα εντεταλμένων , προσπάθησε να εξαγοράσει τον εργαζόμενο προτείνοντάς του 50.000€ για να αποχωρήσει «οικειοθελώς», γιατί αλλιώς όπως του είπαν κινδυνεύει.
Ο εργαζόμενος κράτησε αγωνιστική στάση , δεν υπέκυψε στις απειλές και ενημέρωσε τα συνδικάτα για την οργάνωση της πάλης.
Χαρακτηριστικό της θρασύτητάς τους είναι ότι ο εντεταλμένος των εργοδοτών μπροστά σε στελέχη της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στον αποκλεισμό του καταστήματος που έγινε την Τρίτη 13/1/2009, με αίτημα την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου, παραδέχτηκε αυτή την μαφιόζικη στάση.
Ο εργαζόμενος είχε απολυθεί τον περασμένο Δεκέμβρη, γιατί πήρε μέρος στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 του Δεκέμβρη. Με την άμεση και καθοριστική παρέμβαση του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που με μια δυναμική κινητοποίηση απέκλεισαν το κατάστημα για πάνω από 2 ώρες, ανάγκασε τότε την εργοδοσία να ανακαλέσει την απόλυση. Στο χρονικό διάστημα από την ανάκληση της πρώτης απόλυσης του εργαζόμενου μέχρι και την νέα απόλυσή του στις 12 του Γενάρη, η εργοδοσία της εταιρείας "ΤΖΑΜΠΟ" χρησιμοποίησε και άλλους τρόπους και μεθόδους για να εξαναγκάσει τον εργαζόμενο σε παραίτηση.
Η εργοδοσία αποθρασύνεται, γιατί έχει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης της Ν.Δ. και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Γιατί στηρίζονται στις πουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που με τη συναίνεση και τον συμβιβασμό, υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Τέτοιες μέθοδοι δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αλά Αμέρικα όπου η εργοδοσία φτιάχνει καρτέλ που απειλούν συνδικαλιστές και εργαζόμενους. Το ταξικό κίνημα έχει μακρόχρονη πείρα.
Μόνο ο ανυπότακτος αγώνας, η αγωνιστική στάση φέρνει αποτελέσματα.
Σε αυτές τις συνθήκες το Συνδικάτο μας καλεί τους εργαζόμενους και στα καταστήματα ΤΖΑΜΠΟ να απαντήσουν με αδιαλλαξία, συσπείρωση και μαζικότητα της πάλης του απέναντι στην εργοδοσία και τα τσιράκια τους. Να απαιτήσουν μαζί μας την άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου.
Καλούμε επίσης να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε χώρο δουλειάς, Να δυναμώσουν την Αλληλεγγύη τους, να γίνουν μέλη του συνδικάτου μας, να δημιουργήσουν σωματειακές επιτροπές, να στηρίξουν το ΠΑΜΕ, γιατί είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εμποδιστεί και να ανατραπεί αυτή η αντεργατική πολιτική.
Καλούμε τους εργαζόμενους να ανεβάσουν την ταξική τους ενότητα, την αλληλεγγύη τους να ακολουθήσουν τον δρόμο της ρήξης με την εργοδοσία, να στηρίξουν τα συμφέροντά τους.
15/1/2009

14 Ιαν 2009

ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ JUMBO ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ JUMBO
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ

Στην εκ νέου προκλητική, για δεύτερη φορά απόλυση του εργαζόμενου Νικολόπουλου Νίκου, μέσα σε ένα μήνα, προχώρησε τη Δευτέρα 12 Γενάρη 2009, η εργοδοσία του πολυκαταστήματος JUMBO, γιατί ο εργαζόμενος Νικολόπουλος Νίκος συνέχισε να δίνει καθημερινά τη μάχη μέσα στο χώρο δουλειάς για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του και των συναδέλφων του.
Ο Νίκος Νικολόπουλος είχε απολυθεί το Δεκέμβρη του 2008, γιατί τόλμησε να πάρει μέρος στην 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 10 του Δεκέμβρη.
Μετά την άμεση και καθοριστική παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ η εργοδοσία είχε αναγκαστεί να ακυρώσει την απόλυση
Στο χρονικό διάστημα από την ακύρωση της απόλυσης του συν/φου μέχρι και την απόλυση του ξανά τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009 η εταιρεία JUMBO χρησιμοποίησε όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα τρομοκρατίας έμμεσης και άμεσης για να εξαναγκάσει το συνάδελφο σε παραίτηση.
Εξαγορά, απειλές, καθημερινά ¨καψόνια¨ μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που για την εργοδοσία ήταν η οικειοθελής αποχώρηση του με υψηλό ποσό ως δωροδοκία.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα JUMBO
Εργαζόμενοι καταναλωτές
Ο συν/φος Νικολόπουλος Νίκος όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα κράτησε στάση ζωής τέτοια που αρμόζει σε πρωτοπόρο αγωνιστή της εργατικής τάξης που παλεύει καθημερινά στο χώρο εργασίας για τα δικαιώματα του και της τάξης του.
Αντιστάθηκε και στην εξαγορά και στις απειλές της εργοδοσίας με αποτέλεσμα η εργοδοσία βλέποντας ότι οι προσπάθειες της έπεσαν στο κενό, να τον απολύσει εκ νέου τη Δευτέρα 12 Γενάρη 2009.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα JUMBO
Εργαζόμενοι καταναλωτές
Η εργοδοσία θέλει ¨σιγή¨ νεκροταφείου δεν ανέχεται από τους εργαζόμενους ούτε διαμαρτυρίες ούτε διεκδικήσεις. Από τους εργαζόμενους θέλει μόνο υποταγή.
Η μοναδική δράση που υπολογίζουν οι εργοδότες είναι η συλλογική δράση και η συσπείρωση των εργαζομένων στο σωματείο τους, η δημιουργία σωματειακών επιτροπών και επιτροπών αγώνα μέσα στους χώρους εργασίας, με αιτήματα και πλαίσιο δράσης τέτοιο που να σπάει την τρομοκρατία στο χώρο εργασίας και να δημιουργεί προϋποθέσεις για το αυτονόητο, δηλαδή την κατάργηση της εκμετάλλευσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, την κατοχή του πλούτου από αυτούς που τον παράγουν, δηλαδή τους εργαζόμενους.
Εργαζόμενε καταναλωτή
Ζητάμε τη συμπαράσταση σου να ακυρωθεί η απόλυση του συναδέλφου από τα JUMBO, να σπάσουμε την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

13 Ιαν 2009

ΤΟ JUMBO ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Αθήνα 13/1/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ JUMBO ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Η εταιρεία JUMBO απέλυσε τον εργαζόμενο Νικολόπουλο Νίκο επειδή οργάνωνε τους εργαζόμενους στο σωματείο τους, πάλευε για να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας στην εταιρεία JUMBO, συμμετείχε στις πανελλαδικές απεργίες και στις κινητοποιήσεις του σωματείου του, ήταν πρωτοπόρος στους αγώνες του κλάδου για τα δικαιώματα τα δικά του και των συναδέλφων του.
Οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στην εταιρεία JUMBO είναι συνθήκες ¨Νταχάου¨ .
Εξαντλητικά ωράρια, εντατικοποίηση, συνεχής τρομοκρατία και παρακολούθηση των εργαζομένων ακόμα και απαγόρευση συζητήσεων μεταξύ συναδέλφων.
Η εταιρεία JUMBO υποχρεώθηκε να ακυρώσει την απόλυση τους συν/φου Νικολόπουλου Νίκου μετά από δυναμική παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του ΠΑΜΕ.
Στο χρονικό διάστημα από την ακύρωση της απόλυσης του συν/φου μέχρι και την απόλυση του ξανά τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009 η εταιρεία JUMBO χρησιμοποίησε όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα τρομοκρατίας έμμεσης και άμεσης για να εξαναγκάσει το συνάδελφο σε παραίτηση.
Εξαγορά, απειλές, καθημερινά ¨καψόνια¨ μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που για την εργοδοσία ήταν η οικειοθελής αποχώρηση του με υψηλό ποσό ως δωροδοκία.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα JUMBO
Εργαζόμενοι καταναλωτές
Ο συν/φος Νικολόπουλος Νίκος όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα κράτησε στάση ζωής τέτοια που αρμόζει σε πρωτοπόρο αγωνιστή της εργατικής τάξης που παλεύει καθημερινά στο χώρο εργασίας για τα δικαιώματα του και της τάξης του.
Αντιστάθηκε και στην εξαγορά και στις απειλές της εργοδοσίας με αποτέλεσμα η εργοδοσία βλέποντας ότι οι προσπάθειες της έπεσαν στο κενό, να τον απολύσει εκ νέου τη Δευτέρα 12 Γενάρη 2009.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα JUMBO
Εργαζόμενοι καταναλωτές
Η εργοδοσία θέλει ¨σιγή¨ νεκροταφείου δεν ανέχεται από τους εργαζόμενους ούτε διαμαρτυρίες ούτε διεκδικήσεις. Από τους εργαζόμενους θέλει μόνο υποταγή.
Η μοναδική δράση που υπολογίζουν οι εργοδότες είναι η συλλογική δράση και η συσπείρωση των εργαζομένων στο σωματείο τους, η δημιουργία σωματειακών επιτροπών και επιτροπών αγώνα μέσα στους χώρους εργασίας, με αιτήματα και πλαίσιο δράσης τέτοιο που να σπάει την τρομοκρατία στο χώρο εργασίας και να δημιουργεί προϋποθέσεις για το αυτονόητο, δηλαδή την κατάργηση της εκμετάλλευσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, την κατοχή του πλούτου από αυτούς που τον παράγουν, δηλαδή τους εργαζόμενους.
Εργαζόμενε καταναλωτή
Ζητάμε τη συμπαράσταση σου να ακυρωθεί η απόλυση του συναδέλφου από τα JUMBO, να σπάσουμε την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

8 Ιαν 2009

ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Αθήνα 8/1/2009
ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
Συνάδελφοι-σες
Η κυβέρνηση της Ν.Δ., το πολυεθνικό κεφάλαιο και οι μεγαλοεργοδότες μεθοδεύουν την κατάργηση της Κυριακής αργίας και την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου δηλ. 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων.
Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε στις αρχές εκδήλωσης μια γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης η οποία στο εμπόριο εκδηλώνεται με την:
1. Χειροτέρευση της θέσης της εργατικής τάξης δηλ. απελευθερωμένα ωράρια εργασίας, μισθοί στα όρια της εξαθλίωσης, μαζικές απολύσεις εργαζομένων, τρομοκρατία, απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης, ανασφάλιστη εργασία, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, εντατικοποίηση της εργασίας, εργαζόμενοι που έχουν υποχρέωση να αυξάνουν διαρκώς τα κέρδη της εργοδοσίας, να παράγουν συνεχώς πλούτο χωρίς όμως το δικαίωμα να καρπούνται το πλούτο που παράγουν.
2. Ταχύτερη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, που αυτό σημαίνει κλείσιμο πολλών μικρών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα την έκρηξη της ανεργίας και της ακρίβειας.
Σε αυτούς τους άξονες κινούνται τα μέτρα που παίρνουν π.χ. τα 28 δις. Ευρώ που πάνε για τη χρηματοδότηση των τραπεζών, του κεφαλαίου μαζί και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των αστικών κυβερνήσεων μαζί και της δικής μας.
Σύμμαχο η κυβέρνηση της ΝΔ στη μεθόδευση αυτή είχε και έχει και το ΠΑΣΟΚ στους νόμους του οποίου στηρίχτηκε για να προχωρήσει στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, την απελευθέρωση του ωραρίου όπως και στις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, τους Δημάρχους και τους Νομάρχες που είναι στελέχη της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Άλλωστε το Νοέμβρη του 2008 οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν την έκθεση ΣΕΡΚΑΣ που εκεί εντάσσεται η εργάσιμη εβδομάδα των 78 ωρών και η κατάργηση της Κυριακής αργίας όπως και ο ενεργός και ανενεργός χρόνος εργασίας όπως και η διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
Στο όνομα της κρίσης η εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο ζητάνε από τους εργαζόμενους να δουλεύουν τρεις ημέρες την εβδομάδα με αντίστοιχη μείωση βέβαια των μισθών και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, δηλαδή χρόνια ολόκληρα οι εργαζόμενοι πληρώναμε τα κέρδη της εργοδοσίας τώρα απαιτούν να πληρώσουμε και την κρίση τους είτε με εξαντλητικά ωράρια εργασίας, είτε με μείωση των αποδοχών μας και όλα αυτά ασκώντας επάνω μας την τρομοκρατία της απόλυσης και της ανεργίας.
Είναι γνωστό ότι τόσο η πλειοψηφία της Ομοσπονδία ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος , όσο και της ΓΣΕΕ, έχει συμφωνήσει με διάφορες δικαιολογίες μερικώς ή συνολικά στις διάφορες ρυθμίσεις και νόμους που μέχρι σήμερα έχουν προωθηθεί.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, να παλέψουμε συλλογικά μέσα από το σωματείο μας για ανατροπή αυτών των πολιτικών ώστε να γίνουμε κάτοχοι του πλούτου που παράγουμε.
Αμφισβητούμε το δικαίωμα των πολυεθνικών να καθορίζουν της τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα, παλεύουμε για χονδρικό και λιανικό εμπόριο που θα το κατέχει η τάξη που παράγει τον πλούτο, εμπόριο που θα εξυπηρετεί τις ποιοτικές και κοινωνικές ανάγκες των εργαζομένων.
Απαιτούμε και διεκδικούμε:
• Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας – νομοθετική κατοχύρωση της.
• Όχι στην απελευθέρωση του ωραρίου. Να καταργηθούν οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Εθνικό ενιαίο, υποχρεωτικό ωράριο για όλους, μέχρι 48 ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.
• Κατάργηση ωρομίσθιου, μερικής απασχόλησης, συμβάσεων ορισμένου χρόνου και κάθε ελαστικής μορφής εργασίας.
• Πλήρη και σταθερή δουλειά. 35ωρο-7ωρο-5θήμερο.
• 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, 1120 ευρώ σύνταξη, 1120 επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα αυτή διαρκεί.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

5 Ιαν 2009

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ



Αθήνα 5/1/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει και καταδικάζει το νέο έγκλημα του Ισραήλ που συντελείται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με τους συνεχιζόμενους Ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς και με τη χερσαία επέμβαση που έχουν ως αποτέλεσμα εκατόμβες νεκρών ανάμεσα τους μανάδες και μικρά παιδιά.
Βαρύτατες ευθύνες για αυτή τη νέα δολοφονική ενέργεια του Ισραήλ έχουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ όπως και της Ε.Ε. που στηρίζουν ενθαρρύνουν και υποθάλπουν την Ισραηλινή επιθετικότητα, όπως και η κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που εξισώνουν τους θύτες με το θύμα και είναι προκλητικοί απέναντι σε ένα λαό που σφαγιάζεται.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στου κλάδου μας να καταγγείλουν το νέο έγκλημα του Ισραηλινού κράτους, να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική πολιτική που στηρίζει την πλουτοκρατία και τα κέρδη της, που χτυπάει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί την υγεία και τη παιδεία, που κάνει τη ζωή της εργατικής τάξης κόλαση, την ίδια ιμπεριαλιστική πολιτική που σφαγιάζει τους λαούς.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στη στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009 από τις 12.00π.μ. έως 16.00μ.μ., όπως επίσης και στη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την ίδια μέρα την Τετάρτη στις 6.00μ.μ. στην
Πλ. Εθν. Αντίστασης ( πρώην Κοτζιά).
Όλοι μαζί να απαιτήσουμε :
• Να σταματήσουν άμεσα οι ισραηλινές επιθέσεις ενάντια στους παλαιστίνιους και να καταδικάσει η διεθνής κοινότητα το Ισραήλ.
• Να αποσυρθούν άμεσα τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής και οι Ισραηλινοί έποικοι από τα Παλαιστινιακά εδάφη.
• Παλαιστίνη ελεύθερη ανεξάρτητη με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.00Π.Μ ΕΩΣ 4.00Μ.Μ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ