14 Απρ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την πολυεθνική NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΕΒΕ» (ιδιοκτήτρια της αλυσίδας εμπορικών καταστημάτων «NOTOS GALLERIES»), που στο όνομα της οικονομικής κρίσης επιβάλλει τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, ενταφιάζοντας ουσιαστικά το 8ωρο, το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας.

Η πολυεθνική επιβάλλει στους εργαζομένους να υπογράψουν μια κατάπτυστη σύμβαση που της δίνει το δικαίωμα να διαμορφώνει το ωράριο τους με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας της, ανάλογα με τις ώρες και τις μέρες που τα καταστήματά της έχουν κίνηση ή προκύπτουν άλλες εργασίες, εναλλάσσοντας την υποαπασχόληση με την υπεραπασχόληση τους.

Ενώ ο συνολικά εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα παρουσιάζεται με το τυπικό 40ωρο, στην ουσία καταργείται ο σταθερός ημερήσιος χρόνος που προβλέπει η σύμβαση αφού η πολυεθνική δίνει το δικαίωμα στον εαυτό της να επιλέγει « μονομερώς και ελευθέρως και να δικαιούται να αλλάζει τις μέρες που ο εργαζόμενος θα απασχολείται 7, 8, ή και 9 ώρες! Το συγκεκριμένο μέτρο κάθε άλλο παρά προσωρινό είναι, όπως άλλωστε επιβεβαιώνει και η «σύμβαση».

Η εργοδοσία αξιοποιεί το οπλοστάσιο αντεργατικών μέτρων που έχουν συναποφασίσει στην ΕΕ, έχουν νομοθετήσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υλοποιούνται στη κατεύθυνση κατάργησης κάθε κατάκτησης της εργατικής τάξης. Η εκ περιτροπής εργασία, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και ο διαχωρισμός του σε ενεργό και ανενεργό είναι όπλα στα χέρια των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, δηλαδή του μεγάλου κεφαλαίου, για την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. Είναι όπλα που σπεύδουν να υλοποιήσουν τώρα επικαλούμενοι την οικονομική κρίση, για να ρίξουν τα βάρη της στις πλάτες των εργαζομένων, για να μη θιχτεί η τεράστια κερδοφορία τους. Είναι μέτρα που ήρθαν για να μείνουν, δεν έχουν προσωρινό χαρακτήρα δήθεν για το ξεπέρασμα της κρίσης.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!
Η οικονομική κρίση είναι κρίση του καπιταλισμού που μπούκωσε και έσκασε από τα κέρδη που απέσπασε από τη δική μας δουλειά! Εμείς οι εργαζόμενοι δεν κάνουμε καμιά υποχώρηση για να ξεπεράσουν την κρίση τους, δεν κάνουμε βήμα πίσω απέναντι στις αξιώσεις, τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και τις απειλές των μεγαλέμπορων.

Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς, με επιτροπές αγώνα να δώσουμε απάντηση στην κρίση, στις απολύσεις, δυναμώνοντας το ταξικό σωματείο μας το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Τώρα να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, να γυρίσουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες, στη ΓΣΕΕ, να δώσουμε χτύπημα στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, να καταδικάσουμε την συναίνεση και τη ταξική συνεργασία που έντεχνα καλλιεργείται δήθεν για το ξεπέρασμα της κρίσης. Με το ΣΕΒ, με τους μεγαλέμπορους, τους καπιταλιστές δεν είμαστε ούτε εταίροι ούτε συνεταίροι.

Εμείς δημιουργούμε όλο τον πλούτο! Τα αποτελέσματα της δουλειάς μας τα κλέβουν οι λίγοι γιατί έχουν στα χέρια τους την ιδιοκτησία και την εξουσία. Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη τους. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε και την ιδιοκτησία και τη διεύθυνση του πλούτου που παράγουμε, για να βάλουμε την παραγωγή στην υπηρεσία των αναγκών μας. Να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή, να αμφισβητήσουμε την ασυδοσία των πολυεθνικών και του κεφαλαίου να καθορίζουν τη ζωή μας .
Διεκδικούμε:
 Πλήρη-σταθερή εργασία για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
 Κατώτερο μισθό 1.400ευρω, κατάργηση του ωρομισθίου.
 7ωρο-5νθημερο-35ωρο και κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
 Κατάργηση όλων των Νόμων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που αφορούν στην απελευθέρωση του ωραρίου.
 Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ
24,25,26,27,28,29,30 ΑΠΡΙΛΗ 2 & 3 ΜΑΗ
ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 10

Όλοι στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 10:30

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

9 Απρ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πνεύμα και στο γράμμα της εντολής Σανιδά, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 8 Απρίλη 2009 εξέδωσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με στόχο να νομιμοποιηθούν οι ισχυρισμοί της πολυεθνικής JUMBO που αποκαλούν τη συνδικαλιστική δράση εγκληματικές πράξεις.
Το δικαστήριο απαγορεύει στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τη συνδικαλιστική δράση στα καταστήματα JUMBO και απειλεί την πρόεδρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με προσωπική κράτηση 2 μηνών και χρηματική ποινή 1000 ευρώ για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης .
Με την απόφαση αυτή καταδικάζεται και ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση ενάντια στις απολύσεις , ενάντια στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στη δράση των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, αντίθετα απαλλάσσονται οι πολυεθνικές και η μεγαλοεργοδοσία που καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στο εμπόριο
Οφείλουμε να βγάλουμε συμπεράσματα από τις πολιτικές των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης είναι δεμένη με τα μαθητοδικεία, τα αγροτοδικεία , τους ευρωτρομονόμους και όλα αυτά τα μέσα που χρησιμοποιεί η αστική τάξη για να αναχαιτίσει και να αποτρέψει τον όξυνση της ταξικής πάλης.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο εμπόριο να ενισχύσουν με την ψήφο τους τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, να ψηφίσουν μαζικά στις εκλογές του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθούν από 24 Απρίλη έως και 3 Μαΐου 2009.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας θα συνεχίσει τη δράση του στη γραμμή πάλης κατά των πολυεθνικών και της εργοδοσίας, θα συνεχίσει την οργάνωση του αγώνα κατά των απολύσεων, κατά της αφαίρεσης δικαιωμάτων μας , αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης που θα αποφασίζουν οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους.
Καμιά απόφαση και κανένας νόμος δεν πρόκειται να σταματήσει τα ταξικό εργατικό κίνημα .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

8 Απρ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες γυναίκες, εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ
Ψηφίζουμε μαζικά στο ταξικό μας σωματείο, καταδικάζουμε με την ψήφο μας τη μεγαλοεργοδοσία , δυναμώνουμε την εμπειρία τη γνώση, τη συνέπεια, τη μαχητικότητα του σωματείου μας .
Με την ψήφο μας στις αρχαιρεσίες του σωματείου που θα πραγματοποιηθούν από 24 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου 2009, οφείλουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια που έκανε και κάνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την οργάνωση των εργαζομένων μέσα στους χώρους εργασίας με τη δημιουργία επιτροπών αγώνα και σωματειακών επιτροπών.
Με την ψήφο μας οφείλουμε να ενισχύσουμε το σωματείο που έδωσε μάχες και θα εξακολουθήσει να δίνει ενάντια στις απολύσεις, στην καταστρατήγηση των Σ.Σ.Ε., στην τρομοκρατία στου χώρους εργασίας, στη μεθόδευση των κυβερνήσεων και των εργοδοτών για κατάργηση της Κυριακής αργίας, στην απελευθέρωση του ωραρίου, στην απελευθερωμένη εργασιακή σχέση.
Συνάδελφε συναδέλφισσα
Μην πιστεύεις λέξη από όσα σου λένε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της Ε.Ε. για την κρίση. Σου είπαν ψέματα για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, το ευρώ.
Τώρα σου λένε ακόμα μεγαλύτερα ψέματα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν εξαιτίας της κρίσης. Αυτό που λέγεται κρίση είναι κρίση των μεγάλων κερδών που έχουν συσσωρεύσει τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές από την δική σου υπερεκμετάλλευση.
Είναι η αδυναμία τους να έχουν ξέφρενη άνοδο της κερδοφορίας τους.
Πηγή των κεφαλαίων, επομένως και της κρίσης είναι η εκμετάλλευση της μισθωτής εργατικής δύναμης.
Μεγαλέμποροι, βιομήχανοι, εφοπλιστές σου ζητάνε να πληρώσεις με νέες αιματηρές θυσίες, αυτοί οι ίδιοι που τόσα χρόνια σε λήστεψαν.
Οι εργοδότες απαιτούν:
• Να γενικευτούν οι ελαστικές μορφές εργασίας.
• Να καθιερωθεί μισή δουλειά- μισός μισθός.
• Νε εφαρμοστεί η εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 65 ωρών, η κατάργηση της Κυριακής αργίας, η διάσπαση του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό- ανενεργό.
• Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ειδικά στις γυναίκες πατώντας στους νόμους ¨Ρέππα¨, ¨Σιούφα¨, ¨Πετραλιά¨ και δραστικές περικοπές παροχών στην ασφάλιση-υγεία.
• Κατάργηση βαρέων ανθυγιεινών.

Αν αυτά περάσουν, οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για τους εργαζόμενους, δεν θα είναι προσωρινά αυτά τα μέτρα.
Συνάδελφε , συναδέλφισσα
Μην τους φοβηθούμε μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Με την ενίσχυση του σωματείου σου ενισχύεις την προσπάθεια για οργάνωση των εργαζομένων με επιτροπές αγώνα και σωματειακές επιτροπές μέσα στους χώρους εργασίας.
Με τη συμμετοχή σου στις εκλογές του σωματείου ενισχύεις την πάλη κατά των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, ενισχύεις το ΠΑΜΕ.
Με τη συμμετοχή σου στις εκλογές του σωματείου καταδίκασε την συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ, κομμάτι της συνολικής ΠΑΣΚΕ σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΟΙΥΕ που έχει βάλει την υπογραφή της και για την απελευθέρωση του ωραρίου, και για το ωρομίσθιο και τη μερική απασχόληση και για την κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και για τα δουλεμπορικά γραφεία που νοικιάζουν εργαζόμενους και για την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.
Με την τακτική της η ΠΑΣΚΕ ενισχύει την εργοδοσία που έφτασε να χαρακτηρίσει εγκληματικές πράξεις τις κινητοποιήσεις του σωματείου μας και του ΠΑΜΕ, για την ακύρωση απόλυσης συναδέλφου μας από τα JUMBO.
Με τη συμμετοχή σου στις εκλογές του σωματείου ενισχύεις το ενιαίο μέτωπο πάλης εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων ενάντια στις πολυεθνικές και τα μονοπώλια.

Ψηφίζουμε μαζικά στα γραφεία του σωματείου μας Πλ. Μητροπόλεως 10
από 24 Απρίλη μέχρι 3 Μαΐου 2009 (εκτός 1η Μαΐου).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

7 Απρ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
Μαζικά στα γραφεία του Σωματείου μας
Από 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ μέχρι 3 ΜΑΙΟΥ

Για σωματείο μαζικό, αποτελεσματικό στον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
• 35ωρο – 7ωρο – 5θήμερο, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση ωρομίσθιου-μερικής απασχόλησης. Πλήρη σταθερή δουλειά για όλους.
• Τρία απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά.
• Ενιαίο, συνεχές ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, όχι πάνω από 48 ώρες.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ .
• 1400 ευρώ βασικό μισθό, 1120 ευρώ κατώτερη σύνταξη.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης .
• Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες.

Με την ψήφο μας καταδικάζουμε τις πλειοψηφίες ΓΣΕΕ-ΟΙΥΕ-ΕΚΑ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) που συμφωνούν με το σημερινό ωράριο το ήδη απελευθερωμένο και που έχει την συναίνεση και την υπογραφή τους.
Το σημερινό ωράριο που είναι καθημερινά 9-9 και Σάββατο 9-8 αποτελεί τη βάση για την 24ωρη λειτουργία του εμπορίου και την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 10 - ΤΗΛ. 210 3236 287- 210 3232 463

ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9 – 9
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9 – 9
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 10 - 7
ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9 – 9
ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9 - 9
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9 – 9
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9 - 9
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΙΟΥ 9 - 9
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 10 - 7

ΕΠΙΣΗΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ:
Στο παράρτημα στην Καλλιθέα, ΘΗΣΕΩΣ 156 - 1Ος όροφος τηλ. 210 9588825
Στο Σωματείο Εργατών του Δήμου Καλλιθέας
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 10 - 8
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 10 - 6

Στην Αθήνα , ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 51 – 5Ος όροφος τηλ. . 210 5229813
Στο Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 10 - 6

Στη Ν. Ιωνία, ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ 41 – 1ος όροφος τηλ. 210 2750334
Στο Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ιωνίας
ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 9 - 9

Στο Σωματείο ΜΑΚΡΟ Κηφισσού & Π. Ράλλη-Ρέντη
ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ ΩΡΑ 9 - 6

ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
1. ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
2. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
• Συνάδελφοι απαντήστε με τη συμμετοχή σας στις εκλογές, στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των μονοπωλίων που σας θέλουν ανέργους, ανασφάλιστους, με μερικά δικαιώματα, χωρίς ελεύθερο χρόνο.
• Δυναμώνουμε το Σωματείο μας, ενισχύουμε το μέτωπο της αντίστασης, διευρύνουμε τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα.
• Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


10 ΧΡΟΝΙΑ Π. Α. ΜΕ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



10 ΧΡΟΝΙΑ Π. Α. ΜΕ



Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,



Στις 3 ΑΠΡΙΛΗ 1999 συγκροτήθηκε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο από αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις με διαφορετική πολιτική αφετηρία, αλλά με κοινούς στόχους και προοπτική. Ήταν καρπός της αναγκαιότητας να βγει το συνδικαλιστικό κίνημα από το τέλμα, την αναξιοπιστία και το συμβιβασμό που το έχει ρίξει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που κυριαρχεί στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Για τη συσπείρωση και το συντονισμό της πάλης της εργατικής τάξης μπροστά στη σφοδρή επίθεση των μονοπωλίων, της εργοδοσίας. Καρπός της αναγκαιότητας για τη σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης και του ταξικού προσανατολισμού της πάλης. Για την αποφασιστική ανάπτυξη των αγώνων της κατά του κεφαλαίου, της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να γίνει το ταξικό εργατικό κίνημα πόλος συσπείρωσης και συμμαχίας όλων όσων υποφέρουν από το ζυγό των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ιμπεριαλισμού. Για μια φιλολαϊκή πολιτική.

10 χρόνια ΠΑΜΕ

Η ζωή, η δράση, επιβεβαιώνει ότι η γέννησή του αποτελεί σταθμό στην αγωνιστική πορεία του ταξικού κινήματος και ελπιδοφόρα προοπτική για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των εργατοϋπαλλήλων, για την εργατική οικογένεια στο σύνολο της.

10 χρόνια ΠΑΜΕ

Στάθηκε ο ακούραστος οργανωτής της πάλης της εργατικής τάξης. Μπροστά σε όλα τα μέτωπα πάλης. Βρέθηκε μαζί με τους εργάτες και τις εργάτριες, στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, στο δρόμο του αγώνα για κάθε πρόβλημα των εργατών και των εργατριών, των νέων εργαζόμενων, των γυναικών, των συνταξιούχων, των μεταναστών. Για το δικαίωμα στη δουλειά, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τους μισθούς, τις συντάξεις, την παιδεία, την υγεία, τις συνθήκες δουλειάς. Για όλα τα προβλήματα που απασχολούν την εργατική τάξη, που επηρεάζουν τη ζωή της. Έδειξε με τις θέσεις και τη δράση του ότι η εργατική τάξη είναι παντοδύναμη όταν είναι οργανωμένη και πεισμένη για την αναγκαιότητα της ασυμβίβαστης πάλης με την εργοδοσία και τα κόμματά της.

10 χρόνια ΠΑΜΕ

Με απεργίες, συλλαλητήρια, καταλήψεις, παραστάσεις με όλες τις μορφές πάλης. Οργανωμένα, μαζικά, δυναμικά σε ανυποχώρητο αγώνα με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τις δυνάμεις καταστολής και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Μπροστά στον αγώνα κατά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο για την κατάργησή της. Εκφράζει ανυποχώρητα, μαχητικά τα εργατικά συμφέροντα, τα συμφέροντα των «ταπεινών και καταφρονεμένων».

10χρόνια ΠΑΜΕ

Έδωσε ελπίδα, πνοή και προοπτική στην εργατική τάξη. Έτσι σήμερα πολλοί εργάτες το εμπιστεύονται, απευθύνονται σ’ αυτό, ανεξάρτητα αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί του.




· Αυτό είναι το ΠΑΜΕ. Συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων, σωματείων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, επιτροπών αγώνα, συνδικαλιστών, εργαζομένων, κίνημα που οργανώνει, διαπαιδαγωγεί, κινητοποιεί την εργατική τάξη.

Πραγματικός εκπρόσωπος των εργαζομένων, των εργατών και των εργατριών, που έχει φάρο την ταξική πάλη ανάμεσα στην εργασία και στο κεφάλαιο, κατά της ταξικής συνεργασίας, των διαλόγων, της υποταγής, των λογικών των «κοινωνικών εταίρων» που αφοπλίζει το εργατικό κίνημα.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, τους χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους που στηρίζουν την αγωνιστική πορεία αυτά τα χρόνια.

Χαιρετίζουμε τα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και παλεύουν μαζί του ακόμα και αν δεν συμφωνούν με το σύνολο των θέσεών του.

Σήμερα μπροστά στην κρίση και την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, ο λαός, το ΠΑΜΕ αποτελεί το αποκούμπι όλων των εργαζομένων, ασπίδα προστασίας και φάρο συσπείρωσης.



Συνάδελφοι

· Η γραμμή και το πλαίσιο στόχων πάλης του ΠΑΜΕ στηρίζεται στις αρχές της ταξικής πάλης. Αφετηρία των σκοπών και του αγώνα μας είναι η αλήθεια που κρύβουν εργοδοσία και συμβιβασμένοι συνδικαλιστές ότι η εργατική τάξη είναι ο μόνος παραγωγός του πλούτου που τον καρπώνονται οι εκμεταλλευτές, οι καπιταλιστές γιατί έχουν στην ιδιοκτησία τους τα μέσα παραγωγής και όσο αυξάνει αυτός ο πλούτος, τόσο πιο πολύ μεγαλώνουν τα βάσανα, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για το μέλλον. Η εργατική τάξη έχει υποχρέωση όχι μόνο να παλεύει για καλύτερους όρους ζωής, αμοιβής και εργασίας, αλλά να διεκδικεί ότι της ανήκει, να διεκδικεί τον πλούτο που παράγει.

Η εργατική τάξη έχει υποχρέωση να διεκδικεί στόχους πάλης και αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, γι’ αυτό επιμένουμε για :

1.400 κατώτερο μισθό, 56 ευρώ κατώτερο μεροκάματο

Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας 1120 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

Μόνιμη σταθερή δουλειά. Κατάργηση όλων των αντεργατικών μορφών εργασίας. 7ωρο-35ωρο-πενθήμερο.

Κοινωνικές παροχές και υποδομές που να καλύπτουν δωρεάν τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας, των παιδιών, των γυναικών, των ηλικιωμένων.

Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ περιλαμβάνει αιτήματα που καλύπτουν όλες τις πλευρές της ζωής της εργατικής τάξης. Ακολουθεί τη γραμμή του προλεταριακού διεθνισμού, της διεθνούς αλληλεγγύης και του συντονισμού με δυνάμεις που αντιστέκονται στους ιμπεριαλιστές.

· Προχωράμε μπροστά, υπολογίζουμε τις δυσκολίες, αλλά τις αντιπαλεύουμε αποφασιστικά. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, γιατί γνωρίζουμε ότι η ταξική πάλη είναι σκληρή και ο αντίπαλος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα και τα μέτρα για να βάλει εμπόδια στη δουλειά μας.

Προχωράμε μπροστά σε σύγκρουση με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό που εκπροσωπεί τη στρατηγική του κεφαλαίου στο εργατικό κίνημα, που στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, των δυνάμεων του Ευρωμονόδρομου. Που συνδιαλέγεται με τον ΣΕΒ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και του κοινωνικού εταιρισμού.

Προχωράμε μπροστά για την αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Για να οργανωθεί η εργατική τάξη στα σωματεία, να τους δώσει ταξικό προσανατολισμό, να αλλάξει το συσχετισμό δύναμης, να συσπειρωθούν νέες δυνάμεις που θα αφήνουν στην άκρη τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Για να οργανωθεί η εργατική τάξη σε επιτροπές αγώνα, σε σωματειακές επιτροπές στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς.

Για να οργανωθούν, να ενταχθούν στην πάλη οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες, οι μετανάστες, οι εργαζόμενες με ελαστικές μορφές εργασίας.

Για να δυναμώσει η κοινή δράση της εργατικής τάξης με την μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης.

Για να χτισθεί η κοινωνική συμμαχία που θα παλεύει σχεδιασμένα, αποφασιστικά κατά της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού.

Για να ενισχυθεί, να εμπλουτισθεί, η Αντιμονοπωλιακή, Αντιϊμπεριαλιστική γραμμή πάλης που θα ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές. Για ανάπτυξη που θα έχει κριτήριο τις ανάγκες, τα συμφέροντα των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Σε αυτήν την ανάπτυξη το κουμάντο θα κάνει η εργατική τάξη με τους συμμάχους της και τα μέσα παραγωγής θα είναι στην ιδιοκτησία του λαού. Η οικονομία θα βασίζεται σε κεντρικό σχεδιασμό, που θα μπορεί να εξασφαλίζει το δικαίωμα πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους, να εξασφαλίζει εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα, να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.

Δυναμώνουμε τον αγώνα στις συνθήκες της κρίσης. Η καπιταλιστική κρίση απαιτεί να δυναμώσει η οργάνωση, η μαζική δράση και κινητοποίηση, η όξυνση της ταξικής πάλης. Τα κόμματα του κεφαλαίου και της Ευρωυποταγής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ κρύβουν τις αιτίες της κρίσης. Κρύβουν ότι η κερδοφορία είναι η πραγματική αιτία και επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την εργατική τάξη. Προσπαθούν να περάσουν τη λογική ότι μπροστά στην κρίση χρειάζεται συνεννόηση, συναίνεση και εργασιακή ειρήνη.

Το ΠΑΜΕ έχοντας στις πλάτες του μεγάλες ευθύνες, παλεύει αταλάντευτα για την ενότητα της εργατικής τάξης. Επιδιώκει τη συγκέντρωση και την κινητοποίηση περισσότερων εργατών, εργατριών, νέων, σε ταξική, αγωνιστική κατεύθυνση, σε σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς του εκπροσώπους, την αντιλαϊκή πολιτική. Για να μην πληρώσει η εργατική τάξη την κρίση, αλλά το κεφάλαιο που τη δημιούργησε.

Επιδιώκει την κοινή πάλη ανάμεσα στους Έλληνες και τους μετανάστες.



Μπορούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα βήματα με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη.







Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Απρίλης 2009