18 Ιαν 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 10 – ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210 3236287-210 3232463 FAX 210 3221089
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟ/ΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ
Γ΄ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ & ΜΑΡΝΗΣ ΤΗΛ. 210 8221661
Αθήνα 19/1/2010


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ
ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ
Συνάδελφοι
Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-Ε.Ε.-εργοδοσίας έχει ανοίξει ενιαίο, ολομέτωπο αντεργατικό πόλεμο, σε συνεργασία με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού , της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ
Το ασφαλιστικό, η ένταση της καταστολής, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς, στις εργατικές κατακτήσεις, στην υγεία και την πρόνοια είναι επίθεση σε κάθε τομέα της ζωής της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.
Η τρομοκρατία των εργοδοτών βρίσκεται σε εξέλιξη και κλιμακώνεται.

Ο εργοδότης ΤΣΑΚΙΡΗΣ-ΜΑΛΛΑΣ απέλυσε συνάδελφο, εργαζόμενη στο κατάστημα της Ερμού που απήργησε στις 17 Δεκέμβρη προφασιζόμενος δήθεν μείωση των κερδών του, στην προσπάθεια του δε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους κάλεσε την αστυνομία για να ¨πετάξει¨ τη συνάδελφο έξω από το χώρο εργασίας.

Τώρα είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ η συσπείρωση των εργαζομένων στα συνδικάτα, με δημιουργία σωματειακών επιτροπών, με έκφραση αλληλεγγύης εκεί που γίνονται απολύσεις .
Σήμερα πρέπει περισσότερο από κάθε άλλη φορά κάθε τόπος δουλειάς, να γίνει κάστρο αντίστασης και αγώνα, ενάντια στις απολύσεις στην τρομοκρατία, ενάντια στο αντεργατικό τσουνάμι που υψώνεται.
Η απεργία στις 10 Φλεβάρη, πρέπει να αποτελέσει τη δυναμική, ταξική, μαζική απάντηση της εργατιάς απέναντι σε όσα της ετοιμάζουν.
Ήδη, άλλωστε, η απεργία στις 17 Δεκέμβρη έχει αποδείξει ότι η εργατική τάξη μπορεί .






Καλούμε τους συναδέλφους στην απεργία στις 10 Φλεβάρη , για :
• Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που απεργούν και δέχονται πολύμορφες διώξεις και απειλές, απαιτούμε την ακύρωση της απόλυσης της συναδέλφου, να γυρίσει η συναδέλφισσα στο χώρο εργασίας.
• Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατραπούν για όλους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, να καταργηθεί κάθε ελαστική μορφή εργασίας και όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία.
• 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, 1120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας.
• Σύνταξη στα 60 για άντρες και 55 για γυναίκες, στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά .
• Άμεση καταβολή μισθών, ημερομισθίων για χιλιάδες εργαζόμενους που οι εργοδότες τους έχουν απλήρωτους.
• Άμεση μείωση τιμών σε όλα τα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, άμεση αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου στο 45% και άμεση καταβολή επιστροφή των δισεκατομμυρίων που έχουν τσεπώσει σε βάρος του ΙΚΑ και των Ταμείων μας.
• Δωρεάν υπηρεσίες υγείας πρόνοιας και παιδείας με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς αυτούς
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι η τρομοκρατία τους θα αντιμετωπίσει το εργατικό κίνημα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 10 Π.Μ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ