20 Ιαν 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ
ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενες γυναίκες, νέοι και νέες
Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-Ε.Ε.-εργοδοσίας έχει ανοίξει ενιαίο, ολομέτωπο αντεργατικό πόλεμο, σε συνεργασία με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ .
Οι χιλιάδες απολύσεις, η νέα αντιασφαλιστική βαρβαρότητα, η νέα φορολογική επιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα, η μείωση μισθών και ημερομισθίων, τα άγρια χαράτσια από τα διόδια έως τα νοσοκομεία και τα σχολεία, είναι μόνο ορισμένες πλευρές της χειρότερης επίθεσης των τελευταίων δεκαετιών που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι της χώρας μας.

Η τρομοκρατία των εργοδοτών βρίσκεται σε εξέλιξη και κλιμακώνεται.
Στα πολυκαταστήματα, στα Σούπερ Μάρκετ , στις αποθήκες, σε όλους τους χώρους δουλειάς στο εμπόριο, εμείς οι εμποροϋπάλληλοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις δυσμενείς μεταθέσεις και τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων μας (Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ, ALIMENTA) την κατάργηση των ρεπό και τις διαθεσιμότητες (PLANET HOME) , την 24ωρη λειτουργία και τις εξαντλητικές νυχτερινές και ημερήσιες βάρδιες χωρίς τη μεσολάβηση της 12ωρης ανάπαυσης (αεροδρόμιο-ΚΑΕ), την ανασφάλιστη εργασία (Nikko Market) , τις απολύσεις πολύτεκνων εργαζομένων γυναικών γιατί τα επιδόματα είναι κόστος για τους εργοδότες (LIDL), τα 48ωρα και τα 50ωρα απλήρωτης εργασίας (ATTICA, MEDIA MARKT), την απόλυτη τρομοκρατία του εργοδότη που καλεί την αστυνομία για να ¨πετάξει¨ εργαζόμενη έξω από το χώρο εργασίας (ΤΣΑΚΙΡΗΣ-ΜΑΛΛΑΣ), την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με κλήση των συνδικαλιστών από τον εργοδότη να απολογηθούν στην Ασφάλεια στο τμήμα Προστασίας κράτους και Πολιτεύματος (JUMBO) τη μεθόδευση κυβέρνησης- εργοδοσίας για κατάργηση της Κυριακής αργίας .
Κυβέρνηση-εργοδότες τρομοκρατούν με τα ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων .
Η δημόσια και κοινωνική ασφάλιση αντικαθίσταται από ασφάλιση με ιδιωτικά χαρακτηριστικά. Καταργείται η κρατική χρηματοδότηση στην κοινωνική ασφάλιση και η εργοδοτική εισφορά, με την παράλληλη μείωση των συντάξεων.
Για την ανασφάλιστη εργασία θα διώκεται όχι ο εργοδότης αλλά ο εργαζόμενος, ο οποίος αν δεν μπορεί να υποχρεώσει τον εργοδότη του να τον ασφαλίσει, το κράτος δεν θα αναγνωρίζει ως ασφαλιστέο τον χρόνο εργασίας του.
Τώρα είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ η συσπείρωση των εργαζομένων στα συνδικάτα, με δημιουργία σωματειακών επιτροπών, με έκφραση αλληλεγγύης εκεί που γίνονται απολύσεις .
Σήμερα πρέπει περισσότερο από κάθε άλλη φορά κάθε τόπος δουλειάς, να γίνει κάστρο αντίστασης και αγώνα, ενάντια στις απολύσεις στην τρομοκρατία, ενάντια στο αντεργατικό τσουνάμι που υψώνεται.
Η απεργία στις 10 Φλεβάρη, πρέπει να αποτελέσει τη δυναμική, ταξική, μαζική απάντηση της εργατιάς απέναντι σε όσα της ετοιμάζουν.
Ήδη, άλλωστε, η απεργία στις 17 Δεκέμβρη έχει αποδείξει ότι η εργατική τάξη μπορεί .
Καλούμε τους συναδέλφους στην απεργία στις 10 Φλεβάρη , για :
• Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που απεργούν και δέχονται πολύμορφες διώξεις, απειλές, απολύσεις.
• Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατραπούν για όλους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, να καταργηθεί κάθε ελαστική μορφή εργασίας και όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία.
35ωρο-7ωρο-5θήμερο για όλους τους εργαζόμενους, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
• 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, 1120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας.
• Σύνταξη στα 60 για άντρες και 55 για γυναίκες, στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά .
• Άμεση καταβολή μισθών, ημερομισθίων για χιλιάδες εργαζόμενους που οι εργοδότες τους έχουν απλήρωτους.
• Άμεση μείωση τιμών σε όλα τα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, άμεση αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου στο 45% και άμεση καταβολή επιστροφή των δισεκατομμυρίων που έχουν τσεπώσει σε βάρος του ΙΚΑ και των Ταμείων μας.
• Δωρεάν υπηρεσίες υγείας πρόνοιας και παιδείας με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς αυτούς.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι η τρομοκρατία τους θα αντιμετωπίσει το εργατικό κίνημα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 10 Π.Μ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ