1 Μαρ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 1/3/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

8 ΜΑΡΤΗ 2010
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 6.30 στο Πεδίον του Άρεως
ΤΙΜΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΕΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, μετανάστριες, νέες και νέοι
Η 8 του Μάρτη που έχει οριστεί ως διεθνής ημέρα των γυναικών, το 1910, για να τιμήσει τη ματωμένη απεργία των εργατριών στη Ν. Υόρκη, στις 8 του Μάρτη 1857, να γίνει μέρα αγώνα για την ισοτιμία της γυναίκας, μέρα λαϊκού ξεσηκωμού για να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή θύελλα.
Πρώτες εμείς οι γυναίκες, οι νέες, οι μητέρες που είμαστε τα πιο μεγάλα θύματα της άγριας επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, μαζί με Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, πρώτες εμείς πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα για να μην επιτρέψουμε να φέρουν για εμάς και τα παιδιά μαύρες μέρες για να προστατευτούν τα κέρδη και να γίνει πιο ισχυρή η πλουτοκρατία.
Να μην επιτρέψουμε να σαρώσουν ότι απέμεινε από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, την κατάργηση του 14ου και 13ου μισθού.
Να εμποδίσουμε την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την μετατροπή της σύνταξης σε προνοιακό επίδομα, την κατάργηση των βαρέων ανθυγιεινών, την καρατόμηση των αναπηρικών συντάξεων, την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση όλων των δομών υγείας, τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας Ταμείων, την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Ο αγώνας για την ισοτιμία μας είναι δεμένος με τον αγώνα για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για την απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας, για την κατάργηση της ημιαπασχόλησης και του ωρομίσθιου, για την προστασία της μητρότητας, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους εργασίας, για σύνταξη στα 55, για τα σύγχρονα δικαιώματα μας και τις ανάγκες μας για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΡΤΗ 2010
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ