12 Απρ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα Alex Pack
Η εταιρεία Alex Pack απέλυσε συνάδελφο μας εργαζόμενη στο κατάστημα στην Παιανία, γιατί διεκδίκησε το αυτονόητο, δηλαδή τα κατοχυρωμένα από το νόμο εργατικά της δικαιώματα.
Η απόλυση είναι εκδικητική γιατί η εργαζόμενη απεργούσε, συσπείρωνε τους συναδέλφους στο κλαδικό σωματείο, είχε καταγγέλλει στην Επ. Εργασίας τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο χώρο δουλειάς.
Ο ίδιος ο διευθυντής της επιχείρησης στο συγκεκριμένο κατάστημα βεβαίωσε στην εργαζόμενη ότι απολύεται για όλους τους παραπάνω λόγους.
Η εταιρεία Alex Pack κάνει συνέχεια απολύσεις με στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να επιβάλει καθεστώς ¨Νταχάου¨ στους χώρους δουλειάς.
Κανένας εργαζόμενος στα Alex Pack δεν έχει αντίγραφο της σύμβασης του, ούτε μηνιαίο εκκαθαριστικό σημείωμα μισθοδοσίας με ανάλυση αποδοχών και κρατήσεων.
Οι εργαζόμενες γυναίκες υποχρεωνόμαστε να σηκώνουμε συνεχώς βάρη με επιπτώσεις στην υγεία μας, μυοσκελετικά προβλήματα, εντατικοποίηση της δουλειάς, μετανάστες φρεγάτες που δουλεύουν ανασφάλιστοι, εξαντλητική ορθοστασία και άλλα πολλά που θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα.
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα Alex Pack
Οργανωθείτε στο κλαδικό σας σωματείο, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για να σπάσουμε με την ενότητα μας την τρομοκρατία μέσα στα Alex Pack.
Είναι απαραίτητη και η δική σου συμμετοχή στο κλαδικό σωματείο για να ακυρώσουμε την απόλυση και να επιστρέψει η εργαζόμενη και οι άλλοι απολυμένοι στο χώρο εργασίας.
Είναι απαραίτητη η συμμετοχή σου για να αποτρέψουμε και άλλες απολύσεις που ετοιμάζει η εταιρεία και για να καταργήσουμε την ασυδοσία των μεγαλοεργοδοτών να καθορίζουν τη ζωή μας μέσα και έξω από το χώρο εργασίας.
Είναι ώρα προσωπικής ευθύνης για τον καθένα και την καθεμιά, για όλους μας αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, οι εργοδότες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να κάμνουν το βήμα και να δώσουμε μάχη για ακύρωση των απολύσεων, για να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να ακυρωθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, για να υπογραφούν κλαδικές Σ.Σ.Ε. με ουσιαστικές αυξήσεις, για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων.
48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη 2010 και σε απεργιακή συγκέντρωση Πέμπτη 22 Απρίλη στις 12 το πρωί στο Σύνταγμα.
Εμείς δημιουργούμε όλο τον πλούτο και τον αρπάζουν οι λίγοι. Έχουμε τη δύναμη, είναι ώρα να πάρουμε τις αποφάσεις μας . Καμία θυσία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ