13 Μαΐ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι κινητοποιήσεις που το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Η αποφασιστική μαχητική απάντηση χιλιάδων εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου της Ε.Ε. και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, ανησύχησαν την κυβέρνηση και τους εργοδότες.
Ανησυχούν από την παρέμβαση του ταξικού κινήματος, την πολιτική αμφισβήτησης της εξουσίας τους.
Με στόχο την τρομοκράτηση συνδικάτων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων οι μεγαλοεργοδότες και η άρχουσα τάξη με μηνυτήριες αναφορές απαιτούν την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων, την ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία και την ¨τιμωρία¨ συνδικαλιστών που οργανώνουν και κλιμακώνουν την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή λαίλαπα.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την ¨δράση¨ του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπουργού της Ν.Δ. Στ. Μάνου ενάντια στο ΠΑΜΕ όπως και τη λυσσαλέα επίθεση της εργοδοσίας του Καζίνο – Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας εναντίον της προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου Γεωργίας Φλούδα και του προέδρου του Πανελλαδικού Σωματείου Τεχνικών Επιτραπέζιων Παιγνίων Αριστομένη Τσουραπά, ζητώντας της άρση της συνδικαλιστικής ιδιότητας τους και την απόλυση τους.
Η απάντηση μας είναι το κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να ¨νεκρώσουμε¨ τα εργοστάσια, τα ξενοδοχεία, τις υπηρεσίες, κάθε τόπο δουλειάς στο απεργιακό κάλεσμα στις 20 του Μάη, να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις, ώστε η εργατική τάξη μαζί με τα λαϊκά στρώματα να γίνουμε δύναμη ανατροπής και βαθιών αλλαγών.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΙΟΥ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ