10 Ιουν 2010

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ – Ο.Ι.Υ.Ε



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΑΣ ΟΙΥΕ αποκαλύπτει και καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου τη μεθόδευση των παρατάξεων ΑΠ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην συγκρότηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση στις 12/5/2010 και τον αποκλεισμό της ΔΑΣ.
Η παράταξη μας δεύτερη και ενισχυμένη δύναμη διεκδίκησε με βάση την αντιπροσωπευτικότητα και την αναλογικότητα τη θέση του Γραμματέα.
Αυτή τη θέση ως δεύτερη δύναμη δικαιούμασταν, αυτήν διεκδικήσαμε.
Οι άλλες παρατάξεις εν πλήρη συνειδήσει και καταλαβαίνοντας ότι από αυτή τη θέση η ΔΑΣ θα μπορούσε να συμβάλει στην καλύτερη υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και μάλιστα σε μία κρίσιμη στιγμή για το συνδικαλιστικό κίνημα, όπου η επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων μας από κυβέρνηση, κεφάλαιο, Ε.Ε., γενικεύεται προχώρησαν στη συγκρότηση του προεδρείου χωρίς την ΔΑΣ.
Όλοι καταλαβαίνουμε τις ¨υποχρεώσεις τους¨ απέναντι στην μεγαλοεργοδοσία του κλάδου, τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση για συμβιβασμό και υποταγή, που θα ήταν έκπληξη πρώτου βαθμού να ¨ανέχονταν¨ την ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) στην θέση του Γραμματέα.
Οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία έχουν επιβάλει όχι μόνο τα σχέδια τους στο εμπόριο αλλά οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ-ΑΠ-ΔΑΚΕ στην Ομοσπονδία, ήταν, είναι και θα είναι ο μηχανισμός της εργοδοσίας για τη χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος .
Θέλουν την Ομοσπονδία εργαλείο υλοποίησης των σχεδίων τους.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι αντιδραστικές και αντεργατικές πολιτικές του κεφαλαίου χρόνια τώρα (κατάργηση 8ωρου και αντικατάσταση του με ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι μισθοί πείνας, οι ανατροπές προς το χειρότερο στις συνθήκες εργασίας στον κλάδο μας) έχουν πρωτοεμφανιστεί και έχουν τη ¨βούλα¨ των συμβιβασμένων δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στον κλάδο.
Η ΔΑΣ-ΟΙΥΕ, το ΠΑΜΕ, με όση δύναμη τους δίνουν οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις, να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, να ανοίξουμε μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροϊδιοκτήτες που χτυπιούνται από την αντεργατική πολιτική, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θέλει το οργανωμένο εμπόριο και τις υπηρεσίες λαϊκή περιουσία.
Μόνο έτσι θα ανασάνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας και θα βρουν ριζική λύση στα προβλήματα τους.

Δ.Α.Σ.-Ο.Ι.Υ.Ε