16 Ιουλ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 16/7/2010

ΣΕΒ ΚΑΙ ΓΣΕΕ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ

Υπεγράφη η νέα αισχρή Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), η οποία θα έχει τριετή διάρκεια και θα περιλαμβάνει μηδενικές αυξήσεις μισθών για το 2010 και αυξήσεις 1,5% για το 2011 και 1,7% για το 2012.
Σ’ αυτή την άθλια απόφαση κατέληξαν ΣΕΒ και ΓΣΕΕ και μάλιστα ο κ. Γ. Παναγόπουλος πρόεδρος της ΓΣΕΕ εμπαίζοντας για ακόμα μια φόρα χιλιάδες εργαζόμενους θεωρεί κατάκτηση το γεγονός ότι εξασφαλίστηκε ο 13ος και 14ος μισθός αποκρύπτοντας ότι επί της ουσίας με την φοροεπιδρομή , την ακρίβεια και την δραματική περικοπή των κοινωνικών δαπανών αυτοί έχουν εξανεμιστεί προ πολλού.
ΣΕΒ και ΓΣΕΕ για πολλοστή φόρα συμφώνησαν ότι την καπιταλιστική κρίση πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, αυτοί δηλαδή που πληρώνουν εδώ και χρόνια το θησαύρισμα των καπιταλιστών. Η συγκεκριμένη στάση της ΓΣΕΕ δεν μας εκπλήσσει είναι αυτή που υπέγραψε αυξήσεις 70 λεπτά ,που στήριξε τη μερική απασχόληση ,την ομηρία των συμβασιούχων των stage,τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τα μπλοκάκια κ.α. Και τώρα γι’άλλη μια φόρα αποδεικνύεται ο ρόλος της.
Η εργατική τάξη δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και την πλάτη στο τοίχο. Η απάντηση μας θα πρέπει να είναι άμεση και δυναμική. Να κηρύξουμε πόλεμο στην πλουτοκρατία, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα ,την ΕΕ και το ΔΝΤ. Να γυρίσουμε την πλάτη μας στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό οι οποίοι υποθηκεύουν το μέλλον των εργαζόμενων. Το σιχτίρισμα και η αγανάκτηση δεν αρκούν. Η καλύτερη και η μόνη εξέλιξη που τους τρομάζει είναι η οργάνωση της πάλης μας σε κάθε χώρο δουλειάς ,σε κάθε εργατογειτονιά. Η ενότητα και το δυνάμωμα της εργατικής τάξης με προοπτική την αλλαγή τάξης στην εξουσία. Τον τρόμο τους να τον κάνουμε πράξη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ