3 Σεπ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/9/2010 11:00πμ
( ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓ.ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β ΑΘΗΝΑ)

Αθήνα 3/9/2010

Συνάδελφοι-σες

Συνεχίζουμε δυναμικά, ούτε βήμα πίσω από όσα δικαιούμαστε.

Η δημιουργία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στόχο έχει να συντονίσει όλες της επιτροπές αγώνα σε όλοι την Ελλάδα και τον συντονισμό της δράσης μας με τα ταξικά σωματεία σε κάθε πόλη και νόμο.
Να βοηθήσει στην οργάνωση μας στα ταξικά μας σωματεία για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει σε ότι αποφασίσουμε το επόμενο διάστημα, είναι η δική μας απάντηση απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας.
Να οργανώσει την πάλη μας κατά των απολύσεων και της τρομοκρατίας που στόχο έχει να αποδεχτούμε μοιρολατρικά ότι αποφασίζει η εργοδοσία.
Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις εκείνες πολιτικές και συνδικαλιστικές που ξαφνικά τους ¨έπιασε ο πόνος¨ ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο προτείνοντας τους αντί να αγωνιστούν να συσκέπτονται.
Σήμερα που τα κέρδη της μειώθηκαν ελάχιστα καλεί τους εργαζόμενους σαν μια οικογένεια να κάνουν και άλλες θυσίες, να βάλουν πλάτη, για να ανοίγει ο Αποστόλου καινούργια – σύγχρονα μαγαζιά όπως αυτό στον Καρέα.
Η εργοδοσία των Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ παίρνοντας υπ΄όψιν της τη συσπείρωση και τη δυναμική της συλλογικής μας δράσης όλο το προηγούμενο διάστημα, παίρνει τα μέτρα της αξιοποιώντας διάφορες μορφές διάσπασης των εργαζομένων.

Εκβιάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι εξουσιοδοτούν νομικό σύμβουλο της εταιρείας να μιλήσει εκ μέρους τους στο δικαστήριο για την προσφυγή στο άρθρο 99 που έχει κάνει η εταιρεία, ουσιαστικά ζητάει την υπογραφή και τη συναίνεση μας για πτώχευση της εταιρείας και για να μας δελεάσει υπόσχεται να μας δώσει τη μισή αποζημίωση και Ταμείο Ανεργίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΗ
Η εργοδοσία χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία τεράστια ποσά για αυτό ζήτησε διακανονισμό που ουσιαστικά σημαίνει διαγραφή των χρεών.
Ακόμα δεν διασφαλίζεται ούτε η μισή αποζημίωση εφόσον η νομοθεσία παρέχει στον εργοδότη το δικαίωμα να την αποδώσει μέσα σε ένα εξάμηνο.

Όταν η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα ΑΤΛΑΝΤΙΚ και τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ζήτησαν συνάντηση για όλα αυτά τα ζητήματα, ο εργοδότης ήταν εξαφανισμένος, πρόλαβε όμως να ειδοποιήσει περιπολικό της αστυνομίας για να ¨υποδεχτεί¨ τους εργαζόμενους.
Αυτό δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους των ΑΤΛΑΝΤΙΚ.

Συνάδελφοι-σες

Με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ μας είναι επιτακτική ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να μη βρεθούμε το επόμενο διάστημα με την πλάτη στον τοίχο.
Να μην αφήσουμε το χρόνο να κυλάει υπέρ της εργοδοσίας, οι ενέργειες μας το προηγούμενο διάστημα έβαλαν εμπόδια και χρειάζεται πιο δυναμική και μαζική συνέχεια.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Υπεράσπιση της δουλειάς μας – καμία απόλυση.
• Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ