21 Σεπ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ από 09:00πμ έως 13:00 μμ


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Η Πανελλαδική συντονιστική επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους στα καταστήματα ΑΤΛΑΝΤΙΚ να παλέψουν πιο αποφασιστικά ενάντια στα αντεργατικά πακέτα που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους συμμάχους της την Ν.Δ., το ΛΑΟΣ, και έρχονται το ένα πίσω από το άλλο και καταστρέφουν την ζωή των εργαζόμενων, σαρώνοντας εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα , λεηλατώντας το εισόδημα.
Καλούμε τα διοικητικά συμβούλια όλων των σωματείων σε κάθε πόλη και νομό να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εργαζομένων στα ΑΤΛΑΝΤΙΚ περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ έχει αποθρασύνει την μεγαλοεργοδοσία, των ΣΕΒ, και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις, τις έχει κάνει πιο αδίστακτες.
Η εργοδοσία των Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ παίρνοντας υπ΄ όψιν της τη συσπείρωση και τη δυναμική της συλλογικής μας δράσης όλο το προηγούμενο διάστημα, παίρνει τα μέτρα της αξιοποιώντας διάφορες μορφές διάσπασης των εργαζομένων.
Αξιοποιούν τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, στην ΓΣΕΕ, την ΟΙΥΕ, οργανώσεις που έχουν μετατραπεί σε εργαλεία του κεφαλαίου και χτυπούν στο ¨ψαχνό¨ μαζί με την κυβέρνηση, την τρόικα και την εργοδοσία τα εργασιακά δικαιώματα.

Στις προσπάθειες της εργοδοσίας να αποπροσανατολίσει και να φιμώσει τις αντιδράσεις και την ολοένα αυξανόμενη διάθεση για αγώνα των εργαζομένων προστέθηκε και η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος) σε συνεργασία με το επιχειρησιακό- εργοδοτικό ¨σωματείο¨ της οικογένειας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και με την τακτική του διαίρει και βασίλευε θολώνουν τα νερά με τελικό στόχο την συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το οπλοστάσιο των μεγαλοεπιχειρηματιών περιλαμβάνει και νομικίστικα τεχνάσματα που τους επιτρέπουν τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους ενώ καταδικάζουν όλους εμάς στην ανέχεια.
Για όλα αυτά η Γενική συνέλευση των Εργαζομένων την Κυριακή 19/9 ομόφωνα αποφάσισε:

• 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 9.00-13.00 και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο εργασίας.
Προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5β – Πλ. Μητροπόλεως).

• Μαζική συσπείρωση των εργαζομένων στα ταξικά κλαδικά σωματεία σε κάθε πόλη και νομό.

• Συμμετέχουμε όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη και νομό την Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 6.30μ.μ. στην Ομόνοια.)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ