12 Οκτ 2010

Αθήνα 12/10/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το ΠΑΜΕ, καταγγέλλουμε τον εργοδότη
Πολυκρέτη Ιωάννη, ιδιοκτήτη της εταιρείας TREE COMPANY CORPORATION, για εκβιαστική και τρομοκρατική συμπεριφορά, ακόμα και με όρους ψυχολογικής και φραστικής βίας, προς τους εργαζόμενους.
Ο εργοδότης Πολυκρέτης Ιωάννης, με τη σιγουριά της επιδότησης από τον ΟΑΕΔ, προσλαμβάνει και διώχνει εργαζόμενους σε διάστημα λιγότερο των δυο μηνών και μάλιστα ¨υποχρεώνει¨ με την βίαιη και τραμπούκικη συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους να δηλώνουν ¨οικειοθελή αποχώρηση¨, και ως τέτοιες τις παρουσιάζει στον ΟΑΕΔ, ενώ ουσιαστικά πρόκειται για μπαράζ απολύσεων.
Ο συγκεκριμένος εργοδότης απειλεί τους υπό απόλυση συναδέλφους ότι αν διαμαρτυρηθούν θα μπουν σε μαύρη λίστα και θα υποστούν την εξαθλίωση της μακροχρόνιας ανεργίας.
Για εκφοβισμό των εργαζομένων, απέλυσε και συνάδελφο μας, ο οποίος προσπάθησε να φτιάξει Σωματειακή Επιτροπή με τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους μέσα στο χώρο δουλειάς, ουσιαστικά είναι απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης .
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην εταιρεία TREE COMPANY,
Ο εργοδότης Πολυκρέτης Ιωάννης, όπως και όλοι οι μεγαλοεργοδότες, μεταχειρίζεται τους εργαζόμενους ως εν δυνάμει υποζύγια, έχοντας τις πλάτες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που με τα συνεταιράκια τους στη Βουλή (ΛΑΟΣ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και κατ΄εντολή της ΕΕ και του κεφαλαίου έχουν φτιάξει νόμους που με στόχο την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου , καταργούν εργατικά, ασφαλιστικά, δημοκρατικά δικαιώματα μας.
Με το πρόσχημα της διατήρησης θέσεων εργασίας η κυβέρνηση μέσω του ΟΑΕΔ, προβαίνει σε γενναία χρηματοδότηση της μεγαλοεργοδοσίας, το ύψος της επιχορήγησης φτάνει σχεδόν το 1δις ευρώ από τις εισφορές τις δικές μας, αντί να κατευθύνονται στα επιδόματα ανεργίας και την ανακούφιση των ανέργων.
Αυτούς τους νόμους χρησιμοποιεί και ο εργοδότης Πολυκρέτης Ιωάννης . Με τα δικά μας λεφτά, επιδοτείται ο εργοδότης, ενώ από τις αρχές του 2010, μέχρι σήμερα έχει απολύσει περίπου 40 εργαζόμενους και στην επιχείρηση υπάρχουν και εργαζόμενοι που δουλεύουν με μπλοκάκι δηλ. τους παρουσιάζει ο εργοδότης ως ¨ελεύθερους επαγγελματίες¨
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην εταιρείαTREE COMPANY
Οργανωθείτε στο σωματείο σας, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στο ΠΑΜΕ.
Να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας, με Επιτροπές Αγώνα και Σωματειακές Επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, με τη συμμετοχή μας και τη δράση μας να σπάσουμε την τρομοκρατία του εργοδότη ΠΟΛΥΚΡΕΤΗ ΙΩΑΝΝΗ, να ακυρωθούν οι απολύσεις των συναδέλφων μας και να επανέλθουν στο χώρο εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ