9 Νοε 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ

Αθήνα 9/11/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΡΑΣΗ
Εργαζόμενοι-εργαζόμενες στα Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ
Οι εξελίξεις στα καταστήματα είναι ραγδαίες και κάθε μέρα που περνάει η εργοδοσία στα ΑΤΛΑΝΤΙΚ μεθοδεύει την εξαθλίωση μας πατώντας στην αβεβαιότητα μας και στην ανασφάλεια για το τι μας ξημερώνει αύριο.
Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα προβλήματα, τα σωματεία των εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά μαζί με τη Γραμματεία Εμπορίου –Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ σταθήκαμε στο πλευρό σας με στόχο την οργάνωση του αγώνα σας, με πανεξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς, με Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων, κήρυξης στάσης εργασίας και παράσταση στο Υπουργείο Εργασίας, με δημιουργία Επιτροπής Αγώνα στην Αθήνα και Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πανελλαδικά.
Απέναντι μας είχαμε και έχουμε όχι μόνο τον εργοδότη και το εργοδοτικό σωματείο που έχει στήσει μέσα στην επιχείρηση ο εργοδότης αλλά και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων που σε αγαστή συνεργασία με το Κλαδικό Σωματείο των τροφίμων που είναι επίσης εργοδοτικό, τον εργοδότη, το Υπουργείο Εργασίας δηλ. την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και κάποια στελέχη του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ, συναντήθηκαν, συζήτησαν και αποφάσισαν ότι θα χρηματοδοτηθεί ο Αποστόλου με εκατομμύρια ευρώ για να τον σώσουν από τα χρέη, χωρίς μια κουβέντα για το πώς θα οργανώσουμε την πάλη των εργαζομένων ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν τα δεδουλευμένα τους και να συνεχίζουν να έχουν τη δουλειά τους.
Ουσιαστικά, οι παραπάνω δουλεύουν υπέρ του εργοδότη και την ¨εξυγίανση¨ της εταιρείας από τα χρέη, δίνοντας εξετάσεις για άλλη μια φορά στους επιχειρηματίες και το κεφάλαιο.
Εργαζόμενοι- εργαζόμενες στα Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ
Οργανωθείτε στα κλαδικά σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, γίνετε όλοι εσείς οι Επιτροπές Αγώνα, για να διασφαλίσουμε με την οργάνωση μας , την αλληλεγγύη μας και τον αγώνα μας το ψωμί το δικό μας και των οικογενειών μας.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β.

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠ/ΩΝ & ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ