22 Νοε 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010 ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ – ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β
Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι
Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εξελίξεις στον κλάδο μας είναι ραγδαίες, εξελίξεις που οδηγούν στην απόγνωση και στην εξαθλίωση χιλιάδων εργαζομένων στο εμπόριο.
Με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους, μεγαλοεργοδότες και πολυεθνικές εξαπολύουν ολομέτωπη επίθεση στη ζωή μας και τα δικαιώματα μας, μας θέλουν φτηνούς εργάτες και μας χρησιμοποιούν όταν, όπως, όσο, και όπου θέλουν.
Πτωχεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων είναι πλέον καθημερινά φαινόμενα, ΑΤΛΑΝΤΙΚ, METROPOLIS, ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ, TIMBERLAND κά.
Μας επιβάλουν διήμερα και τριήμερα εργασίας (εκ περιτροπής εργασία) με αντίστοιχη μείωση του μισθού και του ασφάλιστρου μας, μας υποχρεώνουν να προσφέρουμε εξαντλητική και απλήρωτη εργασία και όταν πια δεν μας χρειάζονται μας πετάνε στον Καιάδα της ανεργίας και μας αφαιρούν το δικαίωμα μας στη ζωή.
Οι μεγαλοεργοδότες και οι πολυεθνικές έχουν στρατηγική, έχουν σχέδιο, δεν απολύουν και δεν εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους στην τύχη.
Το πολυεθνικό κεφάλαιο και οι μεγαλοεργοδότες έχουν γερές πλάτες που τους έχουν δώσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Για κάθε μονοπώλιο, οι εργαζόμενοι αποτελούν λειτουργικό κόστος και αναλώσιμο είδος.
Είναι αδίστακτοι και οργανωμένοι αλλά δεν είναι ανίκητοι, τα όρια τους φτάνουν μέχρι να κατανοήσουμε εμείς οι ίδιο τη δύναμη μας.
Χωρίς εμάς καμία επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει, χωρίς αυτούς μπορούμε.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι
Στην ολομέτωπη επίθεση δεν μας επιτρέπεται να είμαστε παρατηρητές, ανοργάνωτοι, ασυντόνιστοι, σκόρπιοι, χρειάζεται ταξική οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση, μαζικός και οργανωμένος αγώνας.
Ήδη η αγανάκτηση, ο θυμός, οι ανάσες των εργαζομένων γίνονται δράση στα ΑΤΛΑΝΤΙΚ όπου οι συνάδελφοι μας δημιούργησαν επιτροπή αγώνα και με το σωματείο μας παλεύουν για τα δεδουλευμένα τους και για τις θέσεις εργασίας, οι συνάδελφοι μας στα PRAKTIKER κήρυξαν 24ωρη απεργία για τις 27/11/2010 ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία, οι συνάδελφοι μας στα Nikko Market έφτιαξαν επιτροπή αγώνα και μαζί με το κλαδικό σωματείο κατάφεραν να πληρωθούν δεδουλευμένα δυο μηνών.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓ, ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β
ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΙΑΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΙΧΟΣ, ΦΡΑΓΜΑ, ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ