26 Νοε 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 27/11/2010


Εργαζόμενοι καταναλωτές
Η επιχείρηση PRAKTIKER από τις αρχές του χρόνου έχει εξαπολύσει μπαράζ απολύσεων σε όλα τα καταστήματα. Μέσα στο 2010 έχουν απολυθεί από τα PRAKTIKER 85 εργαζόμενοι, με στόχο την εντατικοποίηση των εργαζομένων τη μεγιστοποίηση των κερδών της εταιρείας.
Η επιχείρηση έχει στρατηγική, έχει σχέδιο, δεν απολύει στην τύχη.
Πρόκειται για πολυεθνικό κεφάλαιο με πολύ γερές πλάτες που του έχουν δώσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Για την πολυεθνική PRAKTIKER και κάθε μονοπώλιο, οι εργαζόμενοι αποτελούν λειτουργικό κόστος, αναλώσιμο είδος. Η γιγάντωση του ομίλου στην ‘Ελλάδα με αρκετά νέα καταστήματα, έχει πατήσει πάνω στον κόπο και των ιδρώτα των εργαζομένων.
Για χρόνια ολόκληρα η εργοδοσία έχει μπουκώσει από τα κέρδη.
Οι απολύσεις έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν, να σπείρουν απογοήτευση, να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι.
Είναι αδίστακτοι και οργανωμένοι αλλά δεν είναι ανίκητοι. Τα όρια τους φτάνουν μέχρι να κατανοήσουμε εμείς οι ίδιοι τη δύναμη μας.
Εργαζόμενοι καταναλωτές
Εμείς οι εργαζόμενοι στα PRAKTIKER, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, εργάτες από όλους τους κλάδους, το ΠΑΜΕ ζητάμε τη συμπαράσταση σου στον αγώνα μας για τις ακυρώσεις των απολύσεων και για την αναχαίτηση των απολύσεων που έρχονται. Γίνε ο σύμμαχος μας στον αγώνα μας που είναι αγώνας όλων μας.
Είμαστε σίγουροι πως και εσείς που εργάζεστε κάπου ή κάποιοι από σας που είναι άνεργοι καταλαβαίνετε τη μάχη που δίνουμε.
Καταλαβαίνετε ότι όλοι μας πληρώνουμε το τίμημα για την κρίση που δεν τη δημιουργήσαμε εμείς αλλά κυβέρνηση, κεφάλαιο, μεγαλοεργοδοσία που μας βάζουν ως πατριωτικό καθήκον να θυσιαστούμε εμείς για να αυγατίσουν τα κέρδη τους.
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ