10 Δεκ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 10/12/2010

ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Εργαζόμενε -καταναλωτή – αυτοαπασχολούμενε
Το πρόβλημα σου δεν είναι ότι τα καταστήματα δεν ανοίγουν τις Κυριακές. Το πρόβλημα σου είναι η άγρια επίθεση που δέχεσαι από την εφαρμογή της πιο βάρβαρης αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση – ΕΕ –ΔΝΤ, πατούν επί πτωμάτων για να περάσει η πολιτική που εξασφαλίζει την κερδοφορία των πολυεθνικών.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία , οι αυτοαπασχολούμενοι , η μικρομεσαία αγροτιά ,οι γυναίκες βλέπουν καθημερινά τη ζωή τους να χειροτερεύει, να οδηγούνται στην ανέχεια και την εξαθλίωση. Η δραματική μείωση του εργατικού εισοδήματος σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης μέσω και του ΦΠΑ ,η εκτόξευση στα ύψη των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ ,η εμπορευματοποίηση υγείας – πρόνοιας – παιδείας είναι θηλιά στο λαιμό μας.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το νομοσχέδιο που καταργεί συλλογικές συμβάσεις , επεκτείνει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας , τις μειώσεις των εισφορών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία , γενικεύει μειώσεις μισθών και μεροκάματων. Και δε φτάνουν όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η κατάπτυστη – απαράδεχτή απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών για να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 12/ 12 που στόχο έχει την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 65 ωρών
Αυτή η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική θα οδηγήσει και σε λουκέτα χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εμποροϋπάλληλους. Περίπου 170.000μικρές επιχειρήσεις έως το τέλος του 2011 θα βάλουν λουκέτο και η απώλεια θέσεων εργασίας υπολογίζεται σε περίπου 200.000 ενώ ήδη 100.000 εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουν πεταχθεί στην ανεργία.
Τώρα είναι η ώρα των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών στρωμάτων για αντεπίθεση ισχυρότερη της επίθεσης που δεχόμαστε.
Ο λαός ενωμένος μπορεί να τους σταματήσει τώρα μπορεί να τους νικήσει αύριο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ