22 Ιουλ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΤΛΑΝΤΙΚ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/8/2010 11:00πμ
( ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ)
ΑΓ.ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β ΑΘΗΝΑ)

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Χρόνια τώρα δουλεύουμε κάτω από απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς που έχουν ως αποτέλεσμα να μένουμε απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, να μας πληρώνουν με κουπόνια ,να απειλούν με απολύσεις – δυσμενείς μεταθέσεις σε όποιον εργαζόμενο σηκώσει κεφάλι για να μπορεί πιο εύκολα ο μεγαλοεργοδότης Αποστόλου από την δική μας δουλειά ,τον δικό μας ιδρώτα να θησαυρίζει.
Χρόνια τώρα η εργοδοσία των ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΤΛΑΝΤΙΚ από την υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη.
Σήμερα που η κερδοφορία της μειώνεται επιχειρεί να την φορτώσει στους εργαζόμενους και μας καλεί σαν μια οικογένεια να κάνουμε και άλλες θυσίες, να βάλουμε πλάτη, λες και όταν τα ευρώ έρρεαν άφθονα ο Απόστολου τα μοιραζόταν με τους εργαζόμενους.
Η προσφυγή της εργοδοσίας στο Άρθρο 99 σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα χάσουν τα πάντα όταν η εταιρία πτωχεύσει για αυτό έχει βγάλει τα στελέχη της και κάνουν ¨γύρα¨ σε όλα τα καταστήματα με μοναδικό στόχο και σκοπό να αποκοιμίσει τους εργαζόμενους, σπέρνοντας αυταπάτες και συγχύσεις για να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να περάσει τα σχέδια της πιο εύκολα να κλείνει μαγαζιά όποτε θέλει, να απολύει χωρίς αποζημίωση η να λένε στους εργαζομένους να παραιτηθούν οικιοθελώς να πάρουν ένα μικρό ποσό αρκεί να ξεμπερδεύει μαζί τους γιατί όταν γίνει η πτώχευση κανείς δεν θα πάρει τίποτα.
Αυτό που πάντα φόβιζε την εργοδοσία είναι η οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων, γιαυτό επιχειρεί να μας διασπάσει, να φέρει σε αντιπαράθεση τον έναν εργαζόμενο με τον άλλον.
Η δημιουργία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ είναι δική μας απόφαση που στόχο έχει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε το ψωμί το δικό μας και της οικογενείας μας, να βοηθήσει στην οργάνωση μας στα ταξικά μας σωματεία για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει σε ότι αποφασίσουμε το επόμενο διάστημα, θα είναι η δική μας απάντηση απέναντι στο εργοδοτικό σωματείο που χρόνια τώρα ΣΥΝαινεί στο ξεπούλημα των δικαιωμάτων μας.
Σε άλλες περιοχές της χώρας ήδη εργαζόμενοι των ΑΤΛΑΝΤΙΚ έχουν δραστηριοποιηθεί, έχουν συντονιστεί με τα ταξικά σωματεία του κλάδου γιατί μόνο με την αλληλεγγύη, μπορούμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
• ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ

16 Ιουλ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 16/7/2010

ΣΕΒ ΚΑΙ ΓΣΕΕ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ

Υπεγράφη η νέα αισχρή Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), η οποία θα έχει τριετή διάρκεια και θα περιλαμβάνει μηδενικές αυξήσεις μισθών για το 2010 και αυξήσεις 1,5% για το 2011 και 1,7% για το 2012.
Σ’ αυτή την άθλια απόφαση κατέληξαν ΣΕΒ και ΓΣΕΕ και μάλιστα ο κ. Γ. Παναγόπουλος πρόεδρος της ΓΣΕΕ εμπαίζοντας για ακόμα μια φόρα χιλιάδες εργαζόμενους θεωρεί κατάκτηση το γεγονός ότι εξασφαλίστηκε ο 13ος και 14ος μισθός αποκρύπτοντας ότι επί της ουσίας με την φοροεπιδρομή , την ακρίβεια και την δραματική περικοπή των κοινωνικών δαπανών αυτοί έχουν εξανεμιστεί προ πολλού.
ΣΕΒ και ΓΣΕΕ για πολλοστή φόρα συμφώνησαν ότι την καπιταλιστική κρίση πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, αυτοί δηλαδή που πληρώνουν εδώ και χρόνια το θησαύρισμα των καπιταλιστών. Η συγκεκριμένη στάση της ΓΣΕΕ δεν μας εκπλήσσει είναι αυτή που υπέγραψε αυξήσεις 70 λεπτά ,που στήριξε τη μερική απασχόληση ,την ομηρία των συμβασιούχων των stage,τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τα μπλοκάκια κ.α. Και τώρα γι’άλλη μια φόρα αποδεικνύεται ο ρόλος της.
Η εργατική τάξη δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και την πλάτη στο τοίχο. Η απάντηση μας θα πρέπει να είναι άμεση και δυναμική. Να κηρύξουμε πόλεμο στην πλουτοκρατία, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα ,την ΕΕ και το ΔΝΤ. Να γυρίσουμε την πλάτη μας στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό οι οποίοι υποθηκεύουν το μέλλον των εργαζόμενων. Το σιχτίρισμα και η αγανάκτηση δεν αρκούν. Η καλύτερη και η μόνη εξέλιξη που τους τρομάζει είναι η οργάνωση της πάλης μας σε κάθε χώρο δουλειάς ,σε κάθε εργατογειτονιά. Η ενότητα και το δυνάμωμα της εργατικής τάξης με προοπτική την αλλαγή τάξης στην εξουσία. Τον τρόμο τους να τον κάνουμε πράξη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

15 Ιουλ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΟΛΑ

Τέρμα τα ψέματα για περίπου 4000 εργαζόμενους στη γνωστή αλυσίδα σουπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ του μεγαλέμπορα Αποστόλου, αφού η εταιρεία κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν.3588/2007 ζητώντας προστασία από τους πιστωτές της, και στρώνοντας ουσιαστικά το έδαφος για την κήρυξη πτώχευσης.
Χιλιάδες εργαζόμενοι της συγκεκριμένης αλυσίδας, αφού επί σειρά ετών βίωσαν έναν απερίγραπτο εργασιακό μεσαίωνα απληρωσιάς, εργοδοτικής τρομοκρατίας, δυσμενών μεταθέσεων και μαζικών απολύσεων, τώρα καλούνται να πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης για λογαριασμό της εργοδοσίας, και πετιούνται στο δρόμο χωρίς κανένα δικαίωμα, για να προστεθούν κι αυτοί στις τεράστιες ουρές της ανεργίας.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, είχε έγκαιρα προβλέψει τις εξελίξεις αυτές, και με συνεχείς παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, στήριζε τους εργαζόμενους, και τους καλούσε να μη σκύψουν το κεφάλι, να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω στις πιέσεις και τις απειλές της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι επί χρόνια ολόκληρα πλήρωσαν με αιματηρές θυσίες την ανάπτυξή τους. Τώρα καλούνται να πληρώσουν και την κρίση, κι αυτό σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε.
Οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ, και σε όλο τον κλάδο του εμπορίου, πρέπει σαν μια γροθιά να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις απολύσεις στη συρρίκνωση των δικαιωμάτων μας αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος της ολόπλευρης και βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, και τις υπόλοιπες δυνάμεις του κεφαλαίου.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΛΗ
ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

6 Ιουλ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενοι & εργαζόμενες στον όμιλο ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Ορισμένοι από αυτούς που πλειοδοτούν για τα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία σαρώνουν το σύνολο των εργαζομένων στη χώρα, λένε ότι στο ¨ μίγμα¨ της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στο σκέλος της ανάπτυξης, εννοώντας βεβαίως τον πολλαπλασιασμό των κερδών των επιχειρήσεων.
Εκείνο το οποίο οι απολογητές του συστήματος παραβλέπουν είναι ότι η ανάπτυξη των κερδών των επιχειρήσεων πατάει στην κατάργηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων και όταν ο μεγαλέμπορος, ο βιομήχανος, ο κεφαλαιοκράτης δεν έχει τα κέρδη που αυτός θα ήθελε, κλείνει τις επιχειρήσεις, πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους και μεταφέρει τα κεφάλαια του, αυτά που απέκτησε από την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, σε άλλους τομείς ή σε άλλες χώρες που οι ιδιαίτερα χαμηλές αμοιβές των εργαζομένων τους εξασφαλίζουν υπερκέρδη.
Αυτού του είδους την ¨ανάπτυξη¨ πληρώνουν σήμερα οι απολυμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας Fnac, εταιρεία που ανήκει στον όμιλο ΓΕΡΜΑΝΟΣ όπως και οι εταιρείες PUBLIC και MULTIRAMA, που αντίστοιχα και εκεί έχουμε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.
Το σύνολο των μέτρων της κυβέρνησης για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό αποβλέπουν στη μείωση του λεγόμενου ¨εργατικού κόστους¨ .
Εμείς οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΓΕΡΜΑΝΟΣ υποχρεωνόμαστε να υποστούμε θυσίες για να μειώσει η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ το εργατικό κόστος.
Αυτού του είδους η ¨ανάπτυξη¨ το μόνο που μας εξασφαλίζει είναι οι απολύσεις μας, η μακροχρόνια ανεργία, η εξαθλίωση μας.
Έχουμε δύναμη, μπορούμε να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, φτάνει να αποφασίσουμε να οργανωθούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο συλλογικό ταξικό αγώνα .

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ
ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ

ΤΟ Δ.Σ.

5 Ιουλ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την τρομοκρατική απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Αεροδρόμιο Αθηνών Ν. Γουρλά από την εργοδοσία της εταιρείας Παπασωτηρίου.
Η εργοδοσία στην προσπάθεια της να εφαρμόσει τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, απολύει εργαζόμενους και συνδικαλιστές για να τους υποτάξει στη λογική της μοιρολατρίας και της υποταγής στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία.
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο συλλογικό ταξικό αγώνα, να συγκεντρώσουν δυνάμεις και να προετοιμάζονται για να περάσουν στην αντεπίθεση όχι μόνο για να ανατρέψουν την αντεργατική πολιτική αλλά και για να γίνουν αφέντες του πλούτου που παράγουν.
Πάρτε μέρος όλοι στην απεργία την Πέμπτη 8 Ιούλη με απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια ώρα 11 το πρωί για να στείλουμε μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης σε κυβέρνηση-εργοδότες –τρόικα και κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενες μητέρες, νέες & νέοι
Κυβέρνηση μεγαλοεργοδοσία και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προωθούν τριετές πάγωμα των μισθών και κατάργηση του Δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα μέσω του επιμερισμού τους στους 12 μηνιαίους μισθούς .
Έτοιμα επίσης είναι τα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια που ενταφιάζουν οριστικά την κοινωνική ασφάλιση, εμπορευματοποιούν πλήρως την υγεία.
Αυξάνουν τον εργάσιμο βίο στα 40 χρόνια, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους στα 65 χρόνια.
Καθιερώνεται το αίσχος της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ και της αναλογικής σύνταξης, που υπολογίζεται επί του μέσου όρου των μισθών όλου του εργάσιμου βίου, μετατρέποντας τις συντάξεις σε προνοιακό επίδομα.
Πρέπει να δώσουμε απάντηση .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ-ΤΡΟΙΚΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Οργανωθείτε στο σωματείο –να στήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς-
έχουμε δύναμη-μπορούμε να τους εμποδίσουμε


ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ