3 Μαρ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΟΛΟΙ 10 ΜΑΡΤΗ 2011 6.30Μ.Μ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Γυναίκες εργαζόμενες, νέες, άνεργες, μετανάστριες
Αυτοί που χρόνια πλουτίζουν από τον ιδρώτα μας, που ταΐζουν με τις πολιτικές τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλεμπόρους, τους εφοπλιστές – οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., το ΛΑΟΣ, η Ε.Ε. , αλλά και αυτοί που με τις πρακτικές τους στηρίζουν αυτές τις πολιτικές δηλ. οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδίες, όλοι αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν, ότι η κατάσταση που ζούμε σήμερα είναι μονόδρομος.
Να είμαστε άνεργες να ζούμε στην ανασφάλεια, να απολυόμαστε όταν θέλουμε να κάνουμε οικογένεια και παιδί, να δουλεύουμε όποτε και για όσο η εργοδοσία μας χρειάζεται και με όποιον μισθό τη συμφέρει.
Μονόδρομος για μας είναι η οργανωμένη πάλη στα ταξικά μας σωματεία, η σύγκρουση, η ρήξη και η ανατροπή.
Μονόδρομος για μας είναι ο αγώνας για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που τα πολυκαταστήματα, τα σούπερ Μάρκετς δεν θα είναι ιδιοκτησία του κάθε εργοδότη, αλλά ιδιοκτησία του λαού, η υγεία, η περίθαλψη, η παιδεία, ο ελεύθερος χρόνος, οι διακοπές δεν θα είναι εμπορεύματα που τα χρυσοπληρώνουμε αλλά δωρεάν κοινωνικές παροχές και θα έχουμε εξασφαλισμένη αξιοπρεπή ζωή, σταθερή μόνιμη δουλειά, ουσιαστική προστασία της μητρότητας, κρατικούς δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, 35ωρο-7ωρο-5θήμερο ωράριο εργασίας και ελεύθερο χρόνο για μας και την οικογένεια μας.
Δεν είμαστε μόνες μας. Έχουμε το ταξικό μας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το σωματείο που είναι στα χέρια των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, έχουμε την κοινωνική μας συμμαχία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) , του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) , της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ).
Αυτή η συμμαχία δίνει δύναμη στη δύναμη μας .

Εργαζόμενη στο πολυκατάστημα, στο Σούπερ Μάρκετ, νέα, μετανάστρια
Οργανώσου στο δικό σου σωματείο, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μαζικοποίησε και ενίσχυσε το ταξικό σου σωματείο, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για να ενισχυθεί και η κοινωνική συμμαχία που εκφράζει την ενότητα της Εργατικής Τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ – ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ