16 Μαρ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες γυναίκες, εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ

Ψηφίζουμε μαζικά στο Κλαδικό μας σωματείο, καταδικάζουμε με την ψήφο μας την μεγαλοεργοδοσία, δυναμώνουμε την εμπειρία και την γνώση, την συνέπεια, την μαχητικότητα του σωματείου μας.
Με τη συμμετοχή μας στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2011, ώρα 10 το πρωί και με την ψήφο μας στις εκλογές του σωματείου που θα πραγματοποιηθούν από τις 5 Απριλίου έως και τις 11 Απριλίου 2011, ενισχύουμε την προσπάθεια που έκανε και κάνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την οργάνωση των εργαζομένων μέσα στους χώρους εργασίας με τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα και Σωματειακών Επιτροπών.
Με την ψήφο μας ενισχύουμε το σωματείο που έδωσε μάχες και εξακολουθεί να δίνει μάχες ενάντια στις απολύσεις, στη μεθόδευση των κυβερνήσεων και των εργοδοτών για την κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων Εργασίας και την κατάργηση της Κυριακής αργίας, μάχες ενάντια στην εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας, ενάντια στην τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.
Με την ψήφο μας ενισχύουμε το σωματείο που σταθερά και αταλάντευτα συντονίζει τις δυνάμεις του και τη δράση του με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ όχι μόνο για επιμέρους αιτήματα που μας αφορούν μέσα στο χώρο εργασίας αλλά συνολικά για τη ζωή του εργαζόμενου και έξω από το χώρο εργασίας.
Για τη στέγη, την ολοκληρωμένη μόρφωση την προστασία της υγείας, τη διασφάλιση του σταθερού χρόνου εργασίας, την ξεκούραση , τη δημιουργική ψυχαγωγία, τη χειραφέτηση και ισοτιμία της γυναίκας, τα σύγχρονα δικαιώματα της νεολαίας, την ανακούφιση των ανέργων, την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.


Μην πιστεύεις λέξη από όσα σου λένε η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και τα άλλα κόμματα της Ε.Ε. για την κρίση, είναι κρίση των μεγάλων κερδών που έχουν συσσωρεύσει τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές από τη δική μας υπερεκμετάλλευση.
Μεγαλέμποροι, βιομήχανοι, εφοπλιστές μας ζητάνε να πληρώσουμε με νέες αιματηρές θυσίες την κρίση τους αυτοί που τόσα χρόνια μας λήστεψαν.
Οι εργοδότες απαιτούν:
• Να γενικευτούν οι ελαστικές μορφές εργασίας.
• Να καθιερωθεί η εκ περιτροπής εργασία, δηλ. τριήμερη, τετραήμερη εργασία με μειώσεις μισθών και ασφαλίστρων.
• Ν α εφαρμοστεί η εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 65 ωρών, η κατάργηση της Κυριακής αργίας, η διάσπαση του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό-ανενεργό.
• Η περαιτέρω αύξηση της συνταξιοδότησης ειδικά στις γυναίκες, οι δραστικές περικοπές παροχών στην ασφάλιση-υγεία, η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας.
• Η κατάργηση των Επικουρικών Ταμείων και συντάξεων.
Αυτά τα μέτρα δεν είναι προσωρινά, είναι μέτρα στήριξης της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου και οι συνέπειες είναι οδυνηρές για μας τους εργαζόμενους .
Συνάδελφε συναδέλφισσα
Μην τους φοβηθούμε μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.
Με την ενίσχυση του σωματείου σου ενισχύεις την προσπάθεια για οργάνωση των εργαζομένων με Επιτροπές αγώνα και σωματειακές επιτροπές μέσα στους χώρους εργασίας.
Με τη συμμετοχή σου στις εκλογές του σωματείου ενισχύεις την πάλη κατά των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, ενισχύεις το ΠΑΜΕ.
Με τη συμμετοχή σου στις εκλογές του σωματείου καταδίκασε τη συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ , όπως και αν εμφανίζεται στα ψηφοδέλτια της, κομμάτι της συνολικής ΠΑΣΚΕ σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΟΙΥΕ που έχει βάλει την υπογραφή της και για την απελευθέρωση του ωραρίου, και για το ωρομίσθιο και τη μερική απασχόληση και για την κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, και για τα δουλεμπορικά γραφεία που ενοικιάζουν εργαζόμενους, και για την κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και για την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.
Με την τακτική της η ΠΑΣΚΕ σε συνεργασία με την ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) ενισχύουν την εργοδοσία, στήνουν εργοδοτικά σωματεία μέσα σε χώρους εργασίας, αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, βάζουν φρένο στις μαχητικές διαθέσεις των εργαζομένων, προσπαθούν να μας οδηγήσουν στη μοιρολατρία.
Με τη συμμετοχή σου στις εκλογές του σωματείου ενισχύεις το ενιαίο μέτωπο πάλης των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων ενάντια στις πολυεθνικές και τα μονοπώλια.
Όλοι στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου
Κυριακή 27 Μαρτίου ώρα 10 το πρωί
στα γραφεία του σωματείου μας Αγ. Φιλοθέης 5Β-Πλ. Μητροπόλεως
Ψηφίζουμε μαζικά στα γραφεία του σωματείου μας
από 5 έως και 11 Απριλίου 2011.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ