15 Απρ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους, τους νέους, τις νέες, τις εργαζόμενες γυναίκες, τους ανέργους του κλάδου μας, που ενίσχυσαν και ισχυροποίησαν τις ταξικές δυνάμεις στο σωματείο τους, με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, παρά και ενάντια την εργοδοτική τρομοκρατία και την τακτική του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που στοχεύουν στον εκφοβισμό και τη μοιρολατρία, στην απομάκρυνση του εργαζομένου από το σωματείο του, το ταξικό εργατικό κίνημα.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες ανέργους του κλάδου μας που έδωσαν αγωνιστικό παρών στις αρχαιρεσίες. Η συμμετοχή τους μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένη δύναμη για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας από την ανεργία μέχρι την απαλλαγή μας από την ανεργία, για το μέλλον των παιδιών μας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Έρχεται λαίλαπα νέων αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων. Μέτρα που έχει ετοιμάσει από τώρα και για τα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, μέτρα που δεν θίγονται από τη στάση όσων προτείνουν τη μια ή την άλλη μορφή διαχείρισης. Είναι μέτρα που απαιτούν οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές, μέτρα που οδηγούν σε πτώχευση το λαό.

Τα σφαγιαστικά μέτρα θα εμφανιστούν ως «αναγκαία προϋπόθεση» για να επανέλθει η «ανάπτυξη».

Όταν αναφέρονται στην ανάπτυξη εννοούν την ανάπτυξη των κερδών τους, που μπορεί να γίνει μόνο με τη μείωση των μισθών μας και τη κατάργηση όλων των δικαιωμάτων μας. Ήδη κάνουν στάση πληρωμών για την υγεία των εργαζομένων, για την παιδεία, κλείνουν νοσοκομεία, συγχωνεύουν σχολεία. Και στην κρίση και στην ανάπτυξη στόχος τους ο φτηνός εργάτης, με ταυτόχρονη σφοδρή επίθεση σε οποιονδήποτε αντισταθεί στην προώθηση της πολιτικής τους.

Η κρίση βρίσκεται στην καπιταλιστική παραγωγή που το απόλυτο κίνητρο της είναι το καπιταλιστικό κέρδος. Διέξοδος από τη κρίση είναι η καταστροφή της παραγωγικής δύναμης, δηλαδή η εργατική δύναμη, που καταστρέφεται με την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις, την εντατικοποίηση, τη μείωση μισθών, την ακραία φτώχεια, την επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων. Η μεγαλύτερη καταστροφή που παθαίνουν οι εργαζόμενοι είναι ότι καταστρέφονται και αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας. Η διέξοδος από τη κρίση υπέρ του κεφαλαίου είναι συνδεδεμένη και με τον πόλεμο όπως και με την κρατική καταστολή και βία.




Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Μπορούμε και πρέπει να γίνουμε

Καλούμε όλους εσάς που αγωνιάτε για το αύριο, που ζείτε μέσα στην ανασφάλεια, με το βάρος της καθημερινής εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας, να δώσουμε την απάντηση μας στην κρίση, κόντρα σε κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Με καθημερνό αγώνα, με συσπείρωση στο δικό μας σωματείο, στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με συλλογική δράση μέσα από σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα με οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία για την αντεπίθεση του εργαζόμενου λαού.

Οριστική απάντηση στην κρίση σε όφελος της εργατικής τάξης και του λαού είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, η κοινωνικοποίηση των μεγάλων μέσων παραγωγής, ο κεντρικός σχεδιασμός και ο εργατικός έλεγχος, που μπορούν να λειτουργήσουν έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Με ενιαίο μέτωπο πάλης εργατών, υπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών, νεολαίας, διεκδικούμε αξιοπρεπή ζωή για μας, σίγουρο μέλλον για τα παιδιά μας.

Προοπτική και μέλλον που συνδέεται με τον ασυμβίβαστο αγώνα απαλλαγής από τον ζυγό των μονοπωλίων, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, τον απεγκλωβισμό από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν.

Απαλλαγή του συνδικαλιστικού κινήματος από τις συμβιβασμένες και υποταγμένες στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου συνδικαλιστικές ηγεσίες.

ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ