13 Απρ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εργαζόμενοι - εργαζόμενες στα καταστήματα PRAKTIKER
Η επιχείρηση PRAKTIKER έχει εξαπολύσει μπαράζ απολύσεων σε όλα τα καταστήματα. Μέσα στο 2010 έχουν απολυθεί από τα PRAKTIKER 85 εργαζόμενοι, με στόχο την εντατικοποίηση των εργαζομένων τη μεγιστοποίηση των κερδών της εταιρείας. Και το 2011 η επιχείρηση PRAKTIKER συνεχίζει ακάθεκτη το μπαράζ απολύσεων με 15 νέες απολύσεις από τις αρχές του 2011 μέχρι και σήμερα.
Στη προσπάθεια της να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους που πετάει στο δρόμο αξιοποιεί το επιχείρημα ότι θα τους βοηθήσει να βρουν δουλεία σε κάποιον από τους προμηθευτές της, κρατώντας τους δέσμιους στα συμφέροντα της απρόσκοπτης κερδοφορίας της.
Η επιχείρηση έχει στρατηγική, έχει σχέδιο, δεν απολύει στην τύχη.
Πρόκειται για πολυεθνικό κεφάλαιο με πολύ γερές πλάτες που του έχουν δώσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Για την πολυεθνική PRAKTIKER και κάθε μονοπώλιο, οι εργαζόμενοι αποτελούν λειτουργικό κόστος και αναλώσιμο είδος. Τι και αν η γιγάντωση του ομίλου στην ‘Ελλάδα με αρκετά νέα καταστήματα, έχει πατήσει πάνω στον ιδρώτα των εργαζομένων;
Η εργοδοσία έχει μπουκώσει από τα κέρδη. Οι απολύσεις έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν, να σπείρουν απογοήτευση, να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι. Όλα αυτά γίνονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση σε όφελος των μεγαλοεργοδοτών και του κεφαλαίου , πτωχύοντας τους εργάτες και το λαό. Οι φτηνότατοι εργαζόμενοι αποτελούν το καλύτερο πεδίο για το κεφάλαιο και την κερδοφορία του.
Είναι αδίστακτοι και οργανωμένοι αλλά δεν είναι ανίκητοι. Τα όρια τους φτάνουν μέχρι να κατανοήσουμε εμείς οι ίδιοι τη δύναμη μας.
Χωρίς εμάς η επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει. Χωρίς αυτούς μπορούμε.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα PRAKTIKER
Στην ολομέτωπη επίθεση δεν μας επιτρέπεται να είμαστε παρατηρητές, ανοργάνωτοι, ασυντόνιστοι, σκόρπιοι. Χρειάζεται ταξική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση, μαζικός και οργανωμένος αγώνας.
Να σμίξουν η αγανάκτηση, οι αντιδράσεις, ο θυμός, οι ανάσες όλων των εργαζομένων οι αγωνίες τους σε κάθε κατάστημα.
Να δοθεί ενιαία και από το σύνολο των εργαζομένων, αγωνιστική, απάντηση, που θα είναι τοίχος, φράγμα, εμπόδιο στα αντεργατικά σχέδια της εταιρείας.

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ PRAKTIKER