25 Μαΐ 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΗ, 11π.μ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ – ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Όλοι στη μάχη να οργανώσουνε τώρα τη πάλη μας στους τόπους δουλειάς, να δημιουργήσουμε σωματικές επιτροπές, επιτροπές αγώνα, απεργιακές επιτροπές μαζί με το κλαδικό μας σωματείο για να ορθώσουμε εμπόδιο στην άγρια περικοπή μισθών, επιδομάτων ανεργίας, συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων, αύξηση φόρων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων.
Η αντιλαϊκή θύελλα που σαρώνει τα πάντα συνδέεται :
• Με την επιβολή νέων φόρων για τα λαϊκά στρώματα(αύξηση του ΦΠΑ από 13% στο 23%.αυξησή 20% των τελών κυκλοφορίας, μείωση του αφορολόγητου) ενώ για τους βιομήχανου μειώνουν το συντελεστή φορολόγησης από 24% στο 20% με σκοπό να το πάνε στο 15%.
• Με την καρατόμηση επιπλέον στις επικουρικές συντάξεις και αναπηρικές συντάξεις , το ΕΦΑΠΑΞ. Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων στα ταμεία ενώ μειώνουν τις εισφορές των εργοδοτών.
• Με το πετσόκομμα παραπέρα των κοινωνικών επιδομάτων.
• Με το κόψιμο φάρμακων και ιατρικών εξετάσεων.
• Με το πέταγμα στο δρόμο πάνω από 200.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο μέχρι το 2013 αυξάνοντας επικίνδυνα την στρατιά των ανέργων.
• Με την Ιδιωτικοποίηση παραπέρα ΔΕΗ- ΟΤΕ- ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια κ.α.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε στο εμπόριο η ακολουθουμένη αντεργατική πολίτικη των αστικών κομμάτων(ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) όλα αυτά τα χρόνια μαστίζει τις ζωές μας και τις ζωές των οικογενειών μας. Ανεργία, μισθοί πείνας, σμπαράλιασμα των συλλογικών συμβάσεων, ωράρια λάστιχο ήδη είναι θηλιά στο λαιμό μας. Το φόρτωμα των νέων μέτρων στις πλάτες μας θα μας εξοντώσει. Οι μισθοί μας για όσους εξακολουθήσουν να εργάζονται δεν θα φτάνουν ούτε για τις βασικές ανάγκες μας.

Όλα αυτά τα μέτρα απαιτούν την λαϊκή καταδίκη ΤΩΡΑ να μην περάσουν.
Κυβέρνηση ,ΝΔ, ΛΑΟΣ, τρόικα και ΕΕ, τρομοκρατούν , και εκβιάζουν το λαό ότι δήθεν τα νέα μέτρα είναι μονόδρομος, ότι παίρνονται για τη σωτηρία της χώρας. Τους μόνους που τους ενδιαφέρει να σώσουν είναι τους πλουτοκράτες εξασφαλίζοντάς τους μεγαλύτερη κερδοφορία βουλιάζοντας τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση και τη φτώχεια. Στόχος τους είναι να κατεβάσουν τα μεροκάματα στο επίπεδο της Ινδίας και της Κίνας.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Να πλημμυρίσει με εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, νέες ,νέους και μετανάστες η Ομόνοια το Σάββατο το πρωί.