7 Ιουν 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 6/6/2011

Είναι κοροϊδία η πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε. να καλεί τους εργαζομένους να πάνε στις πλατείες όλης της χώρας και στο Σύνταγμα, όταν οι ίδιοι δεν έκαναν το παραμικρό για να βγάλουν τους εργαζομένους στους δρόμους, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στα μέτρα που σήμερα εφαρμόζονται και σε αυτά που θα έρθουν.
Ξεχνά οι πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε. ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έκανε και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βγουν οι εργαζόμενοι στους δρόμους ενάντια στα νέα μέτρα με αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
Ξεχνά η πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε. ότι έχει βάλει πλάτη για να περάσει ανεμπόδιστα η πιο σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση των τελευταίων χρονών, ότι συμφωνεί με την αύξηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου, συμφωνεί με την κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων, των εργασιακών σχέσεων συνολικά.
Δεν έχει απαντήσει ακόμα η πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε. γιατί αρνείται την έκτακτη σύγκληση των οργάνων της ομοσπονδίας ( ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ- ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ) όταν η επιθετικότητα της εργοδοσίας καθημερινά αυξάνεται, όταν αλλάζουν οι συμβάσεις από 8ωρο σε 6ωρο με μείωση μισθών, ωρών και ασφαλίστρου στα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, την ΑΛΕΞ ΠΑΚ και μια σειρά άλλους εργασιακούς χώρους.
Η απάντηση μας είναι, όλοι στα σωματεία μας να οργανώσουμε την δράση μας ,την αντίσταση μας ,με έκτακτα διοικητικά συμβούλια, γενικές συνελεύσεις, να αποφασίσουμε γενική απεργία την πρώτη ημέρα κατάθεσης των νέων αντεργατικών μέτρων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ