5 Σεπ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΛΑΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ
ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, εργαζόμενες γυναίκες
Την ώρα που η ανεργία μας τσακίζει, που φόροι και ακρίβεια μας πνίγουν με συνεχή αύξηση του ΦΠΑ, αυξήσεις στα καύσιμα, στους λογαριασμούς, που μας κόβουν μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, που επιδιώκουν την κατάργηση των ΣΣΕ, που εμπορευματοποιούν παραπέρα της παιδεία και την υγεία, η κυβέρνηση με νέα χαράτσια φορολογεί την φτώχεια και την απόγνωση μας;.
Ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση είτε γιατί δουλεύουν αλλά είναι απλήρωτοι 2-3 μήνες, είτε γιατί έχουν υποστεί μείωση μισθών από την εργοδοσία 15% και 20%, είτε γιατί τους επιβάλουν την εκ περιτροπής εργασία που μειώνει τους μισθούς μας, είτε γιατί έμειναν άνεργοι και δεν έχουν να πληρώσουν ούτε φόρους, ούτε λογαριασμούς, μα ς στέλνουν:
1. Την έκτακτη εισφορά που τη λένε προκλητικά ¨αλληλεγγύης¨ . Ο μισθωτός με εισόδημα φτώχιας 1000 ευρώ το μήνα καθαρά, απαιτούν να πληρώσει 140 ευρώ.
2. Πρόσθετο φόρο από τη μείωση του αφορολόγητου από τα 12000 ευρώ στα 8000 ευρώ, και με αναδρομική ισχύ από 1/1/2011, που σημαίνει ότι αυτός που έχει μισθό 857 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο εισοδήματος 400 ευρώ.
Ισχυρίζονται ότι αυτοί είναι φόροι για να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Λένε ψέματα. Μειώνουν και τους μισθούς και τις συντάξεις. Τις φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρηματιών θέλουν να αυξήσουν και καλούν εμάς να τις πληρώσουμε.
Είναι ψέμα ότι καλούμαστε να κάνουμε θυσίες για να μειώσουμε το χρέος. Κατά ομολογία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το χρέος πλέον είναι ανεξέλεγκτο. Μας καλούν να υποστούμε θυσίες και να πληρώνουμε συνέχεια οδηγώντας μας στην εξαθλίωση για να ξεπεράσουν την κρίση τους που είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και όχι κρίση χρέους .
Τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα στους χώρους εργασίας μαζί με τα σωματεία τους, οι εργαζόμενοι να καταθέτουν στα κλαδικά σωματεία τα εντάλματα πληρωμής που τους έρχονται από την εφορία και μαζικά και συλλογικά με τα σωματεία μας να επιστρέψουμε τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργηση τους.
Να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους ανέργους και στους εργαζόμενους που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους.
Με τη δική μας συμμετοχή στον αγώνα και τη δράση, με το δυνάμωμα της λαϊκής κοινωνικής συμμαχίας και αντεπίθεσης μπορούμε να σταματήσουμε την κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος.
Ένα πρώτο βήμα μαζικής λαϊκής άρνησης πληρωμής των χαρατσιών είναι το συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη ώρα 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝ. ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧ/ΣΗ LIDL Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧ/ΣΗ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PRAKTIKER