7 Σεπ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 13 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ- ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Είναι αγώνας όλων των εργαζομένων!
Οι εργαζόμενοι στα τρόφιμα ποτά έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία ενάντια στη μεθόδευση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας για την κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Οι βιομήχανοι του κλάδου αρνούνται ακόμα και τη συνάντηση με την Ομοσπονδία και τα Σωματεία των εργαζομένων, αξιώνουν τη μείωση των μισθών κάτω από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στοχεύουν στην επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Ποιοι είναι οι βιομήχανοι που λυμαίνονται τα τρόφιμα, το γάλα και τα ποτά;
Μια χούφτα πολυεθνικοί κολοσσοί συγκεντρώνουν όλη τη παραγωγή τροφίμων, τον πρώτο σε όγκο παραγωγής και κέρδη κλάδο της μεταποίησης . Είναι η COCA - COLA, η VIVARTIA, η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, η ΦΑΓΕ, η NESTLE, ο ΥΦΑΝΤΗΣ, ο ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ο ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, η PEPSI , η ΑΓΝΟ, οι «Ελληνικοί Φούρνοι», η ΜΠΙΝΓΚΟ κα. Όλοι αυτοί μαζί βγάζουν κάθε χρόνο πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, πάνω από 9000 ευρώ από κάθε εργάτη. Μαζί με τους μεγαλέμπορους καρπώνονται τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων που παράγουν, διανέμουν, καρπώνονται και το δικό μας που εργαζόμαστε στη πώληση των τροφίμων. Αγοράζουν από τον παραγωγό το γάλα 0,35 και 0,45 ευρώ το λίτρο και το χρυσοπληρώνουμε 1,5 και 2 ευρώ στο ράφι. Χρυσοπληρώνουμε χιλιάδες ακατάλληλα και κακής ποιότητα τρόφιμα που παράγονται με γνώμονα το κέρδος και όχι τις ανάγκες μας.
Η κυβέρνηση με τους παρατρεχάμενους της, όσους πίνουν νερό στο όνομα της συναίνεσης, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και άλλους, μέσα από τα κανάλια τους, σου βομβαρδίζουν το μυαλό όλη μέρα και ώρα για να κάνεις και άλλο πίσω, να σου πάρουν και άλλο από το μεροκάματο σου, να σε κατασπαράζουν οι καρχαρίες μέσα στο χώρο δουλειάς και να σε πετούν όποτε θέλουν στα αζήτητα της ανεργίας. Οι ίδιοι σου λένε μακριά από τους συνδικαλιστές, είναι όλοι ίδιοι, είναι λαμόγια, μην τους εμπιστεύεσαι.
Μη πιστεύεις στα ψέματα τους, είναι με τους βιομηχάνους και τους μεγαλέμπορους και εσύ με τους εργάτες.
Μείωση του μισθού σου υπέγραψε με τους μεγαλέμπορους η εργοδοτική Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Οι ίδιοι στήνουν εργοδοτικά επιχειρησιακά σωματεία που υπογράφουν τη χειροτέρευση των όρων εργασίας μας. Αυτοί είναι μαζί με τους μεγαλέμπορους, δεν σε εκπροσωπούν, γύρισε τους τη πλάτη.
Η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων είναι δική σου μάχη!
Βοήθησε, μπορείς, η αλληλεγγύη σου είναι πολύτιμη, θα τη χρειαστείς και εσύ!
Είναι ώρα να ενώσεις τη δύναμη σου με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που διεκδικεί συλλογική σύμβαση εργασίας που καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Τώρα είναι η ώρα να βοηθήσεις με όλες τις δυνάμεις σου για να έχει επιτυχία η 48ωρη απεργία της Ομοσπονδίας στα τρόφιμα, στο γάλα και τα ποτά. Μας αφορά όλους, είναι κρίσιμη μάχη. Βοήθησε με όποιο τρόπο μπορείς, με τη συμμετοχή σου, στήριξε τους εργαζομένους που απεργούν. Συζήτησε με τους συναδέλφους σου στο χώρο δουλειάς και στη γειτονιά, κάνε πράξη την αλληλεγγύη. Η αδιαφορία είναι συνενοχή.

ΣΤΙΣ 13 ΚΑΙ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΝΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΟΥ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΔΕΙΞΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖ/ΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-DIA
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖ/ΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ LIDL HELLAS Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ