26 Σεπ 2011

ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΥΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ( ΣΕΑ ) καταγγέλλει και προειδοποιεί τους μεγαλοκαρχαρίες του κλάδου, ότι οι απειλές και η τρομοκρατία στους συναδέλφους θα πέσουν στο κενό, θα σκοντάψουν στον οργανωμένο και ταξικό αγώνα των εμποροϋπαλλήλων. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης ( ΣΕΛΠΕ ), οι μεγαλέμποροι δηλαδή του κλάδου, βγαίνουν ανοιχτά και εκβιάζουν πως « ΚΑΘΕ 1% ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 1% ΤΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ», αναφερόμενοι στην αύξηση ντροπή του 1,6%, που υπέγραψε η ΟΙΥΕ με την ΕΣΕΕ και την ΓΣΕΒΕΕ.

Και δεν μένουν μόνο σε αυτό, αξιώνουν την πλήρη κατάργηση των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, αλλά και την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων. Άκρως αποκαλυπτική η ανακοίνωση τους, δια στόματος του εκτελεστικού αντιπροέδρου του ΣΕΛΠΕ, Αντώνη Μακρή, για τα σχέδια και τις απαιτήσεις τους. Όχι ότι έχουν αφήσει και τίποτα όρθιο, αλλά στο όνομα της οικονομικής κρίσης και στο να μην πληγεί η ανταγωνιστικότητα τους απαιτούν εργαζόμενους δεμένους – εργαζόμενους τζάμπα. Και είναι αυτοί που τόσα χρόνια θησαυρίζουν ξεζουμίζοντας μας, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, μισθούς πείνας, με εξαντλητικά ωράρια. Αυτοί που έχουν κάνει μόδα των καιρών, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση, την απόλυση, την απληρωσία, την ανασφάλιστη εργασία. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρίσκουν πάτημα και στήριξη στους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης, της τρόικας, καθώς και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση απαιτείται από όλους τους εμποροϋπάλληλους και ανέργους του κλάδου οργανωμένα να παλέψουν μέσα από το σωματείο τους, στήνοντας σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, δίνοντας συλλογική απάντηση αντεπίθεσης για αυξήσεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.