30 Σεπ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργη, άνεργε
στον επισιτισμό-τουρισμό, στο εμπόριο και τις υπηρεσίες

Οργανώσου στα Συνδικάτα και στα Σωματεία σου,
Σωματειακές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς

... γιατί ενώ εμείς ζούμε τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, με ανασφάλιστη εργασία, χαμηλούς μισθούς, εντατικοποίηση της δουλειάς, εξαντλητικά ωράρια, μερική απασχόληση, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, συνολική επίθεση της εργοδοσίας δεμένη με τρομοκρατία και απολύσεις…
…οι εργοδότες απολαμβάνουν προκλητικά τον πλούτο που ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ παράγουμε, καταργώντας στην πράξη τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Σκέψου καλά
Οι ορντινάτσες της πλουτοκρατίας, τα κόμματα που την υπηρετούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, με τις πολιτικές τους αποφάσεις καταδυναστεύουν σε όλους τους τομείς της ζωής, την εργατική, λαϊκή οικογένεια, με την υπογραφή και συναίνεση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που προσπαθούν να σε πείσουν πως ρεαλιστικό είναι ότι συμφέρει τους εργοδότες.
Όλοι αυτοί μας επιβάλουν να κάνουμε θυσίες για να μην ¨πτωχεύσει¨ η Ελλάδα . Μόνο που δεν τους καίγεται καρφάκι για τη χώρα και το λαό. Τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου τρέμουν μη φουντάρουν. Αυτά εννοούν λέγοντας ¨Ελλάδα¨ .
Μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους για εμάς και τις οικογένειες μας. Η μοιρολατρία και η απογοήτευση πρέπει να μετατραπεί σε οργή και αγανάκτηση, να τα κάνουμε δράση, με την οργάνωση μας στα Συνδικάτα μας, με Σωματειακές επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, με τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά. Με δεσμούς αλληλεγγύης με τους αυτοαπασχολούμενους, με τους εργάτες γης, με τους, μαθητές, τους σπουδαστές, τους συνταξιούχους, τις εργαζόμενες ή και άνεργες γυναίκες, δηλαδή με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουμε από αυτή την πολιτική.
Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Συλλογική, μαζική, ανυπακοή και απειθαρχία στις κυβερνήσεις τους, στα πολιτικά τους κόμματα, Στην Ευρωπαϊκή τους Ένωση, στην μεγαλοεργοδοσία. Ανυπακοή και απειθαρχία στην τρομοκρατία μέσα και έξω από το χώρο εργασίας.
Με την οργανωμένη δράση μας βάζουμε εμπόδια στις ανατροπές που επιβάλουν καθημερινά στη ζωή μας, για αυτό είναι αναγκαία και η δική μας συμμετοχή.

• Στις 8 Οκτώβρη ημέρα Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιούμε παρέμβαση από τα Σωματεία και από εργαζόμενους των κλάδων μας στην Ι΄ ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (3ης Σεπτεμβρίου 33, Αθήνα) για τα χαράτσια και τη δηλωμένη απόφαση των σωματείων μας να αρνηθούμε μαζικά και οργανωμένα την πληρωμή τους.


• Λαϊκός ξεσηκωμός στην 24ωρη Πανελλαδική, Πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη, για να εμποδίσουμε τα χειρότερα που μας ετοιμάζουν τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους, με τις πλάτες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ