26 Σεπ 2011

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - ΚΟΛΑΣΗ


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες

Από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου μέχρι και σήμερα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας εκβιασμός χωρίς προηγούμενο στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα, να προσαρμοστεί στα μέτρα κυβέρνησης-τρόικας και να πάψει να αντιδρά στα χαράτσια.

Τα ψευδοδιλλήματα για επικείμενη χρεοκοπία και στάση πληρωμών, αν δεν πιαστούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου, απευθύνονται σε ένα λαό που έχει ήδη χρεοκοπήσει.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ-ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

Αρνούμαστε να πληρώσουμε γιατί είμαστε άνεργοι και το επίδομα ανεργίας είναι 400 ευρώ, γιατί είμαστε νέοι και παίρνουμε 500 ευρώ το μήνα πρώτο μισθό, γιατί είμαστε απλήρωτοι για μήνες, σε μεγάλες επιχειρήσεις ήδη υπάρχει παύση ή και καθυστέρηση πληρωμών, γιατί στα PRAKTIKER και στα LIDL τους 8ωρους τους μετατρέπουν σε 6ωρους και 4ωρους με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών μας, γιατί στα SPRIDER η εργοδοσία σε συνεργασία με το εργοδοτικό σωματείο μείωσαν τους μισθούς κατά 20%, γιατί με τη μείωση του αφορολογήτου ορίου χάνεται ένας ακόμα μισθός, γιατί αυξήθηκε ο ΦΠΑ από 13% σε 23% , γιατί τα σχολεία δεν έχουν βιβλία και καθηγητές και το πετρέλαιο θέρμανσης το πληρώνουμε εμείς οι γονείς, γιατί ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ένα μισθό πείνας ανά οικογένεια.

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ

• Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6.30μ.μ. ενάντια στα φοροχαράτσια.

Προσυγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Αγ. Φιλοθέης 5β

στις 6.00 το απόγευμα, με τα εντάλματα στο χέρι για να τα επιστρέψουμε στο Υπ. Οικονομικών.

• Σάββατο 1 Οκτώβρη ώρα 9 το πρωί συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, συλλαλητήριο στον πεζόδρομο της Ερμού και θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου στο Υπ. Οικονομικών.

• Τετάρτη 5 Οκτώβρη συμπαραστεκόμαστε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ κόντρα στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών στις νέες περικοπές στις συντάξεις.

Να οργανώσουμε τη συζήτηση και τον αγώνα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα μικρομάγαζα, συντονίζουμε τη δράση μας για τη συλλογική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, μαζικοποιούμε το σωματείο μας, στήνουμε σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς.

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη στους ανέργους, στους εργαζόμενους που δεν πληρώνονται, στους χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους, που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους.

Προετοιμάζουμε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, ξεσηκώνουμε όλους τους εργαζόμενους και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την 24ωρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία Τετάρτη 19 Οκτώβρη.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 6.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 6.30Μ.Μ.