27 Σεπ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στο Άττικα

Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι σαρωτικά και δεν έχουν τελειωμό. Θα ακολουθήσουν και νέα μέτρα.

Έχουν ήδη συμφωνήσει και το εφαρμόζουν καιρό τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ , τα στηρίγματα τους, η ΕΕ και η τρόικα, όσοι συναινούν για να σωθεί δήθεν η χώρα, κάνουν τα πάντα για να σωθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Έχουν ήδη επιβάλει με την πολιτική τους την χρεοκοπία τη δική μας, των εργαζομένων και των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς.

Οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια που λυμαίνονται τον κλάδο του εμπορίου μας πετάνε στην ανεργία, ή μας αφήνουν απλήρωτους για μήνες ενώ εργαζόμαστε καθημερινά σκληρά, με στόχο βέβαια την μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Πληρώνουμε για την παιδεία, πληρώνουμε για την υγεία, για την μετακίνηση, αφαιμάζουν το εισόδημα μας με τα χαράτσια και τη φοροληστεία, απαιτούν να υποστούμε και άλλες θυσίες μειώνοντας το μισθό μας, εξαναγκάζοντας μας να δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά και ταυτόχρονα μας περνάνε καθημερινά από ¨αξιολόγηση¨ και μας απολύουν .

Η μεγαλοεργοδοσία στο Άττικα μας έχει επιβάλει εξοντωτικές συνθήκες εργασίας σε ένα κτίριο χωρίς φυσικό αερισμό, με δυνατά φώτα, χωρίς καν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας (κοινές τουαλέτες για εργαζόμενους και πελάτες ).

Χίλιοι περίπου εργαζόμενοι στο κέντρο της Αθήνας σε ένα κτίριο που εξωτερικά φαντάζει χλιδάτο και εσωτερικά είναι ένα σύγχρονο ¨Νταχάου¨ για τους εργαζόμενους.

Όχι λίγες φορές οι εργαζόμενοι στο Αττικα λιποθυμούν από την εντατικοποίηση και από τα μεγάφωνα αναζητούν κάποιο γιατρό ανάμεσα στους πελάτες για να προσφέρει πρώτες βοήθειες.

Η εντατικοποίηση, τα εξαντλητικά ωράρια, η μη κατάλληλες συνθήκες υγιεινής δημιουργούν επαγγελματικές ασθένειες, οι οποίες μπορεί να μην εκδηλώνονται άμεσα στον κάθε εργαζόμενο, αλλά επιβαρύνουν καθημερινά τη σωματική και την ψυχική μας υγεία.

Είναι αναγκαίο, επιβάλλεται από τις συνθήκες να υπάρχει γιατρός καθημερινά στο χώρο εργασίας, σε ειδικό άμεσα προσβάσιμο διαμορφωμένο χώρο, με κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, γιατρό ο οποίος θα έχει πλήρη ενημέρωση για την υγεία των εργαζομένων με ιατρικούς φακέλους και τα απαραίτητα φάρμακα, όπως και φαρμακείο που θα πρέπει να είναι πλήρως εφοδιασμένο.

Οι εργαζόμενοι να μπορούν να πηγαίνουν στο ιατρείο οποιαδήποτε στιγμή του ωραρίου τους που θα προσμετράτε στο χρόνο εργασίας και δεν θα θεωρείται λόγος επίπληξης.

Επιβάλλεται, είναι αναγκαίο να υπάρχει παιδικός σταθμός για τις εργαζόμενες γυναίκες στο Άττικα.

Είναι το λιγότερο προκλητικό οι εργαζόμενες μητέρες στο ΄Αττικα, όπου αρκετές από αυτές έχουν να πληρωθούν μήνες, .να μην έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους, όλες αυτές τις ατέλειωτες ώρες που παράγουν ασύλληπτα κέρδη για την εργοδοσία.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με παρέμβαση στην εργοδοσία θα ζητήσει άμεσα να πραγματοποιηθούν τα δυο παραπάνω αιτήματα τα οποία έτσι και αλλιώς είναι μέρος του σχεδίου κλαδικής σύμβασης.

Για να επιβάλουμε τα αυτονόητα αιτήματα που είναι κομμάτι της καθημερινής μας ζωής είναι αναγκαία και απαραίτητη η συμμετοχή σου και η δράση όλων μας με το κλαδικό σωματείο για να υλοποιηθεί το σχέδιο κλαδικής σύμβασης που καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.