4 Οκτ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ



ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ


Η κυβέρνηση ετοιμάζεται, κατόπιν πρότασης της τρόικας, να προχωρήσει σε κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μετά από συνεννόηση με τους «κοινωνικούς εταίρους». Με πρόσχημα την τρόικα, η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο αποφασίζει και εφαρμόζει ολοένα και πιο άγρια αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να θωρακίζεται το κεφάλαιο, για να βγει όσο γίνεται πιο αλώβητο από την οικονομική κρίση που καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις. Αλλά τα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας καταστρέφουν την εργατική δύναμη. Έτσι, στο όνομα του να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία, δηλαδή το κεφάλαιο, χρεοκοπούν τους εργαζόμενους. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων είναι απαίτηση των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των τραπεζιτών, όλων των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων είναι η συνέχεια της μείωσης των μισθών μας, της απλήρωτης δουλειάς, της παύσης των πληρωμών στον ιδιωτικό τομέα, τις απολύσεις, την τρομοκρατία, της κατάστασης στην υγεία που είναι επικίνδυνη το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, της υπολειτουργίας των σχολείων.

Όλα αυτά συνδέονται και με τις μαζικές απολύσεις και τη δραστική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, οδηγώντας στην εξαθλίωση εργατική τάξη και λαϊκά στρώματα.

Κανένας δεν θα σωθεί από μόνος του.

Καμία αναμονή, καμία πίστωση χρόνου. Κανένας δεν θα σωθεί από μόνος του από τη βαρβαρότητα της κυβέρνησης, της μεγαλοεργοδοσίας του κεφαλαίου. Οι εκβιαστές μόνο ένα πράγμα φοβούνται, την οργανωμένη άρνηση υποταγής.

Ισχυροποιούμε τα σωματεία μας, οργανώνουμε παντού την αντίσταση με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας.

Με συνελεύσεις των σωματείων, με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, στα γραφεία, στα μαγαζιά, να ενταχθούμε στον οργανωμένο αγώνα.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να πάρει την πρωτοβουλία και να μπει μπροστά ώστε να εκδηλωθεί παντού η λαϊκή αυτενέργεια, η λαϊκή συμμαχία και αγωνιστική δράση.

Είναι ώρα η εργατική τάξη να γνωρίσει τη δύναμη της που βρίσκεται στη παραγωγή και να τη χρησιμοποιήσει. Να σωθεί ο λαός και όχι ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια που οδηγούν στην καταστροφή και τους πολέμους.

Σκέψου ότι το κόστος του αγώνα και των απεργιών αποδεικνύεται τελικά ότι είναι πολύ λιγότερο από το κόστος των κυβερνητικών μέτρων.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ