8 Νοε 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στα Alex Pack,

Στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχουμε καταγγελίες συναδέλφων ότι η επιχείρηση Alex Pack μεθοδεύει συρρίκνωση των καταστημάτων, έχει ήδη προσπαθήσει να εφαρμόσει βλαπτική για τους εργαζόμενους αλλαγή των συμβάσεων, και συνεχίζει την προσπάθεια, έχει απολύσει πολλούς συναδέλφους μας.

Με τις ίδιες μεθοδεύσεις αρκετές επιχειρήσεις στον κλάδο μας έχουν μπει στο άρθρο 99 δηλ. στον πτωχευτικό κώδικα που σημαίνει στάση πληρωμών προς όλους και πέταγμα στην ανεργία όλων των εργαζομένων χωρίς αποζημίωση , χωρίς δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο ανεργίας γιατί δεν υφίσταται απόλυση αλλά πτώχευση.

Δεν γνωρίζουμε το στόχο της εργοδοσίας στα Alex Pack, αυτή τη στιγμή. Υπάρχει αντίστοιχη πείρα και εμπειρία από άλλες εταιρείες όπως π.χ. Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ που αφού οδήγησε εκατοντάδες συναδέλφους σε παραίτηση, καθησύχαζε τους υπόλοιπους εργαζόμενους μέχρι να κηρύξει πτώχευση η εταιρεία και οι εργαζόμενοι αυτοί κυριολεκτικά να βρεθούν στον αέρα.

Στόχος του κάθε μεγαλοεργοδότη, όπως και στόχος του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων είναι η συρρίκνωση των μισθών μας σε επίπεδο Ταιβάν και η κατάργηση ακόμα και στοιχειωδών δικαιωμάτων μας.

Όλα αυτά βέβαια συνδέονται με τα πολυνομοσχέδια, τα μεσοπρόθεσμα, τα μνημόνια δηλ. με τη συγκεκριμένη πολιτική που εφαρμόζεται από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου που πατάει στην ολοκληρωτική εξαθλίωση της Εργατικής Τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Με βάση όλους αυτούς τους νόμους η εργοδοσία οργιάζει στην πλάτη των εργαζομένων, απαιτώντας μάλιστα να θυσιαστούμε, να πτωχεύσουμε ολοκληρωτικά εμείς οι εργαζόμενοι, για να σωθούν όλοι αυτοί από την κρίση.

Σας καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα Alex Pack την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ώρα 5 το απόγευμα στα γραφεία του σωματείου μας Αγ. Φιλοθέης 5Β-Πλ. Μητροπόλεως.

Όλα τα παραπάνω που αντιμετωπίζουμε μέσα στα Alex Pack είναι αποτελέσματα μιας βάρβαρης πολιτικής απέναντι σε αυτή την κατάσταση, εμείς οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, το ΠΑΜΕ απαντάμε με συλλαλητήριο την Πέμπτη 10 Νοέμβρη ώρα 6μ.μ. στην Ομόνοια.

Μόνο το εργατικό κίνημα, οι αγώνες μας, η συμμαχία μας, η αλληλεγγύη μας μπορούν να βγάλουν τους εργαζόμενους και τη χώρα από την κρίση.

Βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Καμία ανοχή στο μαύρο μέτωπο αστικής τάξης, μονοπωλίων και Ε.Ε. . Αγώνας για τη σωτηρία του λαού, εκλογές τώρα.