2 Νοε 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ –ΔΡΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ


Συναδέλφισσες , συνάδελφοι στα καταστήματα Σκλαβενίτης,

Η πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας με την στήριξη και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων ( ΝΔ- ΛΑΟΣ ) οδηγεί τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα στη φτώχια και την εξαθλίωση με μισθούς πείνας ,συντάξεις χαρτζιλίκι με τη καταλήστευση του πενιχρού εισοδήματος μέσω των χαρατσιών ,τις ιδιωτικοποιήσεις και την κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων.

Η μοναδική επιλογή που έχουν οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι ο οργανωμένου μαζικός αγώνας μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ,μέσα από το ΠΑΜΕ.

Αυτό απέδειξε η επιτυχία της 48ώρης απεργίας με μεγαλειώδες συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα με χιλιάδες εργαζόμενους να δίνουν τη μάχη της απεργίας κόντρα σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης από την εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό και την ανεπιτυχή προσπάθεια του κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού να χτυπήσουν το οργανωμένο ταξικό κίνημα.

Εμείς οι εργαζόμενοι απαντάμε σε όλους αυτούς με παραπέρα οργάνωση στους τόπους δουλειάς, με το στήσιμο σωματειακών επιτροπών σε κάθε κατάστημα. Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει με τη δημιουργία της επιτροπής εργαζομένων στο Σκλαβενίτη χρειάζεται αυτό να εκφραστεί σε κάθε κατάστημα. Είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας , η οργανωμένη απάντηση στη οργανωμένη επίθεση που δεχόμαστε. Είναι αναγκαία η συμμετοχή σου για την διεύρυνση της επιτροπής εργαζομένων, η όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή και δράση μέσα από την επιτροπή σε συνεργασία με το κλαδικό σωματείο, απομονώνει και αποδυναμώνει τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό ο οποίος μέσα στο Σκλαβενίτη εκφράζεται από το επιχειρησιακό-εργοδοτικό σωματείο ,το οποίο η εργοδοσία έχει δημιουργήσει για εξυπηρέτηση των συμφερόντων της. Είναι γνωστό ότι διευθυντικό στέλεχος του Σκλαβενίτη ,είναι εκλεγμένος μέσω του εργοδοτικού σωματείου στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και καθημερινές με ένα και μόνο στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και την μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Αυτό αποδεικνύει και η τελευταία συμφωνία για το “κούρεμα” του χρέους που αυτό για τους εργαζόμενους σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη καταλήστευση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Απαιτείται εγρήγορση και ετοιμότητα, να δοθεί άμεση, μαζική, αγωνιστική απάντηση και να κλιμακωθεί η πάλη εναντίον της νέας αντεργατικής, αντιλαϊκής επίθεσης.

Έχουμε όλοι χρέος να αντιπαλέψουμε αυτή την επίθεση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 6 μ.μ.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ