14 Νοε 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες στο ‘Αττικα και στο Northlandmark.

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος αποδεικνύουν περίτρανα πως τα κόμματα που δημιούργησαν την κυβέρνηση «σωτηρίας» (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) έχουν σαν κοινό παρανομαστή να περάσουν τα νέα προσχεδιασμένα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, να στηρίζουν τους μεγαλοεργοδότες, τους μεγαλέμπορους, τους τραπεζίτες. Αυτή είναι η λεγόμενη «σωτηρία» και ο πατριωτισμός γι’αυτούς, μαζί με την Ε.Ε. αποφασίζουν, μπορεί να φαγώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα χάσει τα λιγότερα αλλά όλοι μαζί χτυπάνε εμάς που τους βγάζουμε τα κέρδη.

Η πρωτοφανής επίθεση που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε από την εφαρμογή των μέτρων της 27ης Οκτωβρίου είναι

• η κατάργηση των εθνικών συλλογικών συμβάσεων, που σημαίνει κατάργηση του κατώτερου μισθού και όλων των κατεκτημένων δικαιωμάτων μας.

• η ισοπέδωση του ασφαλιστικού μας αφού δεν θα καταβάλουν οι επιχειρήσεις τις εισφορές τους και θα επωμισθούμε εμείς τα βάρη των ελλειμμάτων

• η μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ όπου ακόμα και αυτός που θα παίρνει 420 ευρώ θα καταβάλει την λεγόμενη «εισφορά αλληλεγγύης».

• η ιδιωτικοποίηση της υγείας όπου, όσοι έχουμε την δυνατότητα, θα την πληρώνουμε πολύ ακριβά.

Και όλα αυτά ενώ ήδη αρκετοί εργαζόμενοι έχουμε να πληρωθούμε μήνες.

Η εργοδοσία του Attica και Northlandmark όλο το προηγούμενο διάστημα έχει προχωρήσει σε αρκετές απολύσεις και μας τρομοκρατεί καθημερινά, εφαρμόζονται ήδη σε αρκετές εταιρίες που βρίσκονται στα δύο πολυκαταστήματα, μέτρα όπως αλλαγή συμβάσεων, απλήρωτη εργασία, ατομικές συμβάσεις, ( FIDELE, TED BAKER, YSATIS, ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ, MARK’ O POLO) ήδη η εταιρεία O’ NEIL , DKNY έκλεισε δύο μαγαζιά στο ΑΤΤΙCA και NORTHLANDMARK και οι εργαζόμενοι που εργάζονταν σε αυτά τα μαγαζιά βρίσκονται στον αέρα.

Αυτά πρόκειται να αγγίξουν αργά ή γρήγορα όλους μας, ανεξάρτητα εάν είμαστε εργαζόμενοι του Attica-Northlandmark ή κάποιας άλλης εταιρίας, η εργοδοσία θέλοντας να απομακρύνει συναδέλφους από το κλαδικό σωματείο έστησε εργοδοτικό ( με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ)με προβοκατόρικες μεθοδεύσεις προσπαθεί να σπιλώσει τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προσπαθεί να μας διασπάσει δημιουργώντας μας αυταπάτες πως ατομικά ο καθένας μας μπορεί να βρεί λύση πηγαίνοντας απλά με τα νερά της εργοδοσίας.

Εμείς οι εργαζόμενοι απαντάμε σε όλα αυτά με παραπέρα οργάνωση στους τόπους δουλειάς. Ένα πρώτο βήμα έχει γίνει μπροστά σε όλα αυτά με την δημιουργία επιτροπής εργαζομένων στα Attica και northlandmark. Είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, η οργανωμένη απάντηση στη οργανωμένη επίθεση που δεχόμαστε. Είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων μας για την διεύρυνση της επιτροπής εργαζομένων, η εγγραφή μας στο κλαδικό σωματείο και μεγαλύτερη συμμετοχή και δράση μέσα από την επιτροπή σε συνεργασία με το κλαδικό σωματείο των εμποροϋπαλλήλων .

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ATTICA- NORTHLANDMARK