19 Νοε 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Εργαζόμενοι στα καταστήματα και στις αποθήκες NOTOS COM

Η διοίκηση της εταιρείας κυκλοφόρησε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την εκ περιτροπής εργασία, με αφορμή την πτώση του τζίρου κατά τη χρονική περίοδο 2010-2011.

Η εταιρεία υποτιμά την νοημοσύνη, την πείρα και την εμπειρία των εργαζομένων δηλ. όλων αυτών που με σκληρή δουλειά ετών, εκτίναξαν την εταιρεία στα ύψη της κερδοφορίας.

Κοροϊδεύει ασύστολα τους εργαζόμενους η εταιρεία όταν λέει ότι η πτώση του τζίρου την υποχρεώνει να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία, δηλ. μείωση μισθού και ασφάλιστρου, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι ακόμα και όταν ομολογούσε τα κέρδη της η εταιρεία, τα προηγούμενα χρόνια, δεν τα μοιράστηκε ποτέ με τους εργαζόμενους.

Αντίθετα, οι εργαζόμενοι ως ανταμοιβή για τα κέρδη που παρήγαγαν, προσπαθούσαν να επιβιώσουν με ωρομίσθιο, με μερική απασχόληση, με πενιχρούς μισθούς, και ακόμα λιγότερα δικαιώματα. Υποστήκαμε αιματηρές θυσίες για τα κέρδη τους.

Κοροϊδεύει ασύστολα τους εργαζόμενους η εταιρεία όταν λέει ότι κάνει προσπάθεια για τη διατήρηση του αριθμού των εργαζομένων όταν οι απολύσεις έχουν πάρει μαζικό χαρακτήρα και η εντατικοποίηση, σε όσους έχουν απομείνει, παραπέμπει καθεστώς γαλέρας.

Κοροϊδεύει ασύστολα τους εργαζόμενους η εταιρεία όταν λέει ότι η εκ περιτροπής απασχόληση θα διαρκέσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ότι αν αναγκαστεί να απολύσει, ο απολυμένος θα δικαιούται πλήρη αποζημίωση. Όσες εταιρείες επιβάλουν την εκ περιτροπής εργασία έχουν ως στόχο να ¨απαλλαγούν¨ από εργαζόμενους με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Η συσσωρευμένη πείρα και εμπειρία που έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι αποδεικνύει ότι κανένας εργοδότης δεν μας έχει αφαιρέσει ¨προσωρινά¨ δικαιώματα για να μας τα ξαναδώσει πίσω, έχει μετατρέψει ποτέ, οποιαδήποτε εταιρεία τους ωρομίσθιους, τους μερικώς απασχολούμενους, σε εργαζόμενους με πλήρη ασφαλιστικά, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά, εργασιακά δικαιώματα;

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα στον κλάδο μας είναι η εταιρεία SPRIDER, όπου η εργοδοσία προχώρησε σε μείωση μισθών 20%, σε συνεργασία με σωματείο που έφτιαξε η εργοδοσία με διευθυντικά στελέχη και κατόπιν απέλυσε εργαζόμενους με μειωμένες αποζημιώσεις βάσει των ήδη μειωμένων αποδοχών.

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ

Η εταιρεία γνωστοποιεί τις προθέσεις της αναφέροντας στην ανακοίνωση ότι η εκ περιτροπής εργασία θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους και για αυτούς οι οποίοι απασχολούνται σε εγκαταστάσεις τρίτων ( εμπορικών συνεργατών).

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα καταστήματα και στις αποθήκες NOTOS COM

Μην πέσετε στην παγίδα - μην δείξετε εμπιστοσύνη σε αυτούς που χρόνια σας κοροϊδεύουν . Οι συνάδελφοι σας στη Θεσσαλονίκη, μαζί με το κλαδικό των εμποροϋπαλλήλων της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 21/11/2011.

Το κλαδικό σας σωματείο, Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σας καλεί σε Γενική Συνέλευση την ίδια ημέρα Δευτέρα 21/11/2011, ώρα 7.30 το απόγευμα στα γραφεία του συλλόγου Αγ. Φιλοθέης 5β Πλ. Μητροπόλεως.

Αντίστοιχα, το κλαδικό εμποροϋπαλλήλων Πειραιά την ίδια μέρα και ώρα καλεί τους συναδέλφους στον Πειραιά σε Γενική Συνέλευση.

Μην υποκύψετε στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εταιρείας.

Μην πέσουμε σε παγίδες ότι με νομικό τρόπο θα λύσουμε τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, άλλωστε σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν είναι παράνομος ο εργοδότης όμως έχουμε τη δυνατότητα με τη δράση μας να εμποδίσουμε την εφαρμογή και αυτού του αντεργατικού νόμου.

Πρόσφατα θετικά παραδείγματα σε χώρους εργασίας που η εργοδοσία προσπάθησε να εφαρμόσει το ίδιο μέτρο αλλά δεν τα κατάφερε, γιατί βρήκε απέναντι της την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων, είναι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ALAPIS, οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία που η συνεχιζόμενη απεργία τους έχει μετατραπεί σε αγώνα όλης της εργατικής τάξης με μια πρωτόγνωρη και ολόπλευρη αλληλεγγύη και συμπαράσταση από σωματεία, συλλόγους, φορείς, μαθητές, φοιτητές, απλούς ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων από όλη τη χώρα.

Μόνο η οργανωμένη και συλλογική μας δράση με το σωματείο μας, που έχει πείρα, εμπειρία και συνολική εικόνα του κλάδου μας, μπορεί να αναχαιτίσει την επίθεση της εργοδοσίας .

Κάναμε θυσίες για τα κέρδη τους. - Μην υποστούμε και άλλες θυσίες για την κρίση τους.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/11/2011 ΩΡΑ 7.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β – ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΚΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ NOTOS COM ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΑ