9 Δεκ 2011

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ


Ο όμιλος ZARA απέλυσε πρωτοπόρα εργαζόμενη γιατί προειδοποιούσε τους εργαζόμενους για τη στρατηγική του ομίλου ZARA, που είναι συρρίκνωση των καταστημάτων της αρχίζοντας από Ομόνοια και Κοραή και θα συνεχίσει και με άλλα καταστήματα και κατά επέκταση τις απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων.
Η συγκεκριμένη εργαζόμενη κρατούσε αξιοπρεπή αγωνιστική στάση, έχει οργανώσει πολλούς εργαζόμενους στο σωματείο της Το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, και αυτή της η δράση τρομάζει τον όμιλο ZARA.
Πρέπει να δώσουμε απάντηση στα παράσιτα που λέγονται μεγαλοεργοδοσία, και είναι παράσιτα γιατί χωρίς να έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή τους, όχι μόνο κατακλέβουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε αλλά καθορίζουν κιόλας τη ζωή μας και μέσα και έξω από το χώρο εργασίας.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στις πολυεθνικές εταιρείες και τα πολυκαταστήματα,
Οργανωθείτε – αντισταθείτε – ξεσηκωθείτε - ενάντια στα παράσιτα που είναι η μεγαλοεργοδοσία και το κεφάλαιο, ενάντια σε όλους αυτούς που έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, δηλαδή σύγχρονα Νταχάου.
Η μεγαλοεργοδοσία οργανωμένα, και με τους νόμους του κράτους και με το συνδικαλιστικό της φορέα (γιατί και οι εργοδότες είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους στα οποία συμμετέχουν) επιβάλει συνθήκες εργασίας Νταχάου μέσα στους χώρους δουλειάς εξαθλιώνοντας καθημερινά όλο και περισσότερο τους εργαζόμενους, και τρομοκρατεί, και απολύει κατά εκατοντάδες τους εργάτες και ειδικότερα τους πρωτοπόρους εργάτες αυτούς που εξακολουθούν να παλεύουν για τα δικαιώματα όλων μας.
Καταργείστε τους με οργανωμένη πάλη με το σωματείο σας, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα, δώστε δύναμη στη δύναμη σας, γίνετε μέλη του κλαδικού σας σωματείου.
Η μεγαλοεργοδοσία φοβάται την οργανωμένη δύναμη των εργατών και όχι την ¨προσωπική έκφραση της αγανάκτησης¨ σε πλατείες και σε δρόμους.
Οργανωνόμαστε εκεί που συντελούνται τα εγκλήματα καθημερινά, δηλ. στους χώρους εργασίας.
Πάρτε πίσω τις απολύσεις, στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ