30 Ιουν 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Προβοκάτορες σε υπηρεσία
Είναι γεγονός ότι στις δύο μέρες της 48ωρης απεργίας και των απεργιακών διαδηλώσεων του ΠΑΜΕ, (χτες στο Σύνταγμα ομάδες τραμπούκων συζητούσαν να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ στην πλατεία, άλλωστε το προσπάθησαν και προχθές), οι οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ σε διατεταγμένη υπηρεσία στράφηκαν με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή. Βρίσκονται στην υπηρεσία της κυβέρνησης, υπηρετώντας το σχέδιο τρομοκράτησης του λαού και του λαϊκού κινήματος. Συμπληρώνουν με τον κατασταλτικό αυταρχισμό τον αισχρό εκβιασμό της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας. Το ίδιο ακριβώς σκηνικό έγινε και στην 24ωρη απεργία στις 15 Ιούνη. Οι καταγγελίες και τότε και τώρα περί οργανωμένης προβοκάτσιας, ακριβώς σε στιγμές που το οργανωμένο εργατικό κίνημα αγωνίζεται με απεργίες και διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, προκάλεσαν και σε αστικά ΜΜΕ και στη Βουλή μια περίεργη επιθετική προπαγάνδα. Δώστε αποδεικτικά στοιχεία, ονόματα κλπ. για να στοιχειοθετηθεί ότι είναι προβοκάτσια. Λέμε περίεργη γιατί δε δικαιολογείται από ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική να αναζητούν αστυνομικού τύπου αποδεικτικά στοιχεία για οφθαλμοφανή γεγονότα που δεν μπορούν να εκτιμηθούν διαφορετικά. Η πείρα στην ιστορία της πολιτικής ζωής και του λαϊκού κινήματος και στην Ελλάδα και διεθνώς, για τις προβοκάτσιες και πώς οργανώνονται, είναι πλέον πασίγνωστη. Αλλά η μη παραδοχή από ορισμένους του συστήματος σημαίνει ότι κάτι ή κάποιους θέλουν να συγκαλύψουν. Χτες, π.χ., υπήρξε απορία από δημοσιογράφο αστικού καναλιού, γιατί κουκουλοφόρος που πιάστηκε με λοστό στο χέρι από ΜΑΤ, όχι μόνο αφέθηκε ελεύθερος, αλλά φυγαδεύτηκε στη Βουλή. Πέντε συνολικά τέτοιοι ήταν που πριν το συγκεκριμένο επεισόδιο συνεργάζονταν με τους επικεφαλής των ΜΑΤ στη Βουλή. Γιατί απορούν; Τι δείχνει αυτό αν όχι συνεργασία; Και τι ήταν ο κουκουλοφόρος; Αστυνομικός; Αυτό συμπεραίνεται. Τι άλλο ζητούν για τους προβοκάτορες και τη σχέση τους με κρατικούς μηχανισμούς; Οι προβοκάτσιες οργανώνονται σε βάρος του εργατικού, του λαϊκού κινήματος από κρατικούς μηχανισμούς και υπηρεσίες, φανερές και μυστικές, χρησιμοποιώντας και ομάδες που εμφανίζονται με κινηματική μορφή, στις οποίες δε σημαίνει ότι όλοι όσοι συμμετέχουν σ' αυτές είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Υπάρχουν και παρασυρμένοι. Περικυκλώθηκε, αφέθηκε ελεύθερος.

Σαράντα μέρες και πλέον προβάλλεται από αστικά ΜΜΕ, διάφορες άλλες δυνάμεις, αλλά και αστικά κόμματα το λεγόμενο κίνημα των «αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος ως ειρηνικό, ότι αυτό είναι το πραγματικό κίνημα και όχι τα συνδικάτα. Πράγματι, όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν εμφανίστηκαν κουκουλοφόροι, δεν οργανώθηκαν επεισόδια. Με τις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις όχι μόνο εμφανίστηκαν κουκουλοφόροι αλλά στη 48ωρη απεργία σε διατεταγμένη υπηρεσία έγιναν ο καταλύτης για να χτυπηθούν λαϊκοί άνθρωποι, που διαδήλωναν στην πλατεία και τους γύρω δρόμους, και να μετατρέψουν οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ κλπ., σε κόλαση, ή, πιο σωστά, πεδίο πολέμου την Αθήνα. Είναι τυχαίο; Αποκαλύπτεται ότι σε κάποιους δεν αρέσει η απεργία και η απεργιακή διαδήλωση. Και δε συμφέρει το κεφάλαιο και το αστικό πολιτικό σύστημα, δε συμφέρει την κυβέρνηση, που τη συμφέρει αυτό που έγινε χτες. Δηλαδή, να τσακίσει το εργατικό, το λαϊκό κίνημα. Ετσι, μαζί με τους εκβιασμούς «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία», θέλει αφορμή για να επιβάλει με την κρατική κατασταλτική βία τα μέτρα - κόλαση στη ζωή του λαού. Κράτος, αστικό πολιτικό σύστημα, κυβέρνηση θέλουν να τιθασεύσουν το λαό, να τον τρομοκρατήσουν, για να τσακίσουν το κίνημα. Οχι μόνο τώρα σε περίοδο κρίσης. Αλλωστε, σε περίοδο κρίσης υπάρχει ένταση τρομοκρατίας στους τόπους δουλειάς, με απειλές για απολύσεις κλπ. Και σε περίοδο κρίσης υπάρχει ο τρόμος της απόλυσης, κλπ. Θέλουν το κίνημα τσακισμένο σε συνθήκες ανάκαμψης.
Και δημιουργήθηκε ένα υπόβαθρο για όλ' αυτά. Στο Σύνταγμα όλο αυτό τον καιρό των «αγανακτισμένων», υπάρχουν και διάφοροι θύλακες. Οχι ο πλατύς κόσμος που συμμετέχει έστω και έτσι, αλλά ομάδες σε υπηρεσία. Που μουντζώνουν, έχουν πανό «οι 300 στην κρεμάλα», «όποιος ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο να πάει στο Γουδή» (το Γουδή ήταν κάποτε τόπος εκτελέσεων), υπάρχουν και δρουν τραμπούκοι των γηπέδων, φουσκωτοί της νύχτας. Μάλιστα, χτες στη Βουλή βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. είπαν ότι καλά κάνουν και φωνάζουν οι 300 στην κρεμάλα, στο Γουδή κλπ. Πράγματι, όλ' αυτά το αστικό πολιτικό σύστημα, την κυβέρνηση, δεν τους ενόχλησαν και ας έχουν θεό τους το αστικό κοινοβούλιο. Δεν τα καταδίκασαν. Τα θώπευσαν. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα ούτε τέτοια συνθήματα έχει ούτε τέτοιες μορφές δράσης. Είναι άκρως αντιδραστικά και σε βάρος του.
Μετά απ' όλ' αυτά χρειάζονται αποδείξεις άλλες για την προβοκάτσια στο οργανωμένο εργατικό κίνημα; Η κυβέρνηση έχει απόλυτη την ευθύνη και γι' αυτά και για το απρόκλητο πολεμικό τσάκισμα των λαϊκών ανθρώπων που διαδήλωναν χτες στην Αθήνα. Η απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στην άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι η λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της εξουσίας των μονοπωλίων.

24 Ιουν 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δε θέλουν ταξικούς αγώνεςΤην ώρα που ο κλάδος στο εμπόριο και τις υπηρεσίες χτυπιέται ανελέητα από τη μεγαλοεργοδοσία, η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων συστρατευόμενη με το πλαίσιο της ΓΣΕΕ αποφάσισε σε συνεδρίαση της την Τρίτη 21 Ιουνίου, χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση - τη συμμετοχή του κλάδου στη 48ωρη απεργία.
Δεν έγινε δηλαδή καμία συζήτηση για τα χαρακτηριστικά αυτής της μάχης, για την αναγκαιότητα της αποφασιστικής συμμετοχής των εργαζομένων. Καμία συζήτηση για το περιεχόμενο, για το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων. Δεν έγινε καμία συζήτηση για τους πραγματικούς ενόχους αυτής της κατάστασης (πλουτοκρατία και τα κόμματά της), καμία συζήτηση για το πώς θα οργανωθεί η απεργία, τα αναγκαία μέτρα, ώστε να φτάσει το μήνυμά της σε όλο τον κλάδο στους τόπους δουλειάς, ώστε να καταλάβει και ο τελευταίος εργαζόμενος ότι δεν μπορεί να λείπει από αυτήν την απεργία. Τίποτα!
Προκύπτει, λοιπόν, από τα παραπάνω ότι καμία διάθεση δεν έχει αυτή η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) να οργανώσει και να συντονίσει τον κλάδο μπροστά στην απεργία. Και ενώ κρατά αυτήν την υπονομευτική ουσιαστικά τακτική, εντείνει την πολεμική της στο ΠΑΜΕ, στο ταξικό κίνημα, ακριβώς γιατί βρίσκεται στην πρωτοπορία μιας τέτοιας δράσης και με το περιεχόμενο που δίνει στην απεργία και με την οργάνωσή της. Προχτές, λοιπόν, επιτέθηκε στη Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησε πανελλαδική σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης με τη συμμετοχή 44 κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων. Ελεγαν, τι έγινε «κάνατε συνέδριο;». Και αυτό που κάνετε είναι «μόρφωμα» και «φτιάξατε άλλη Ομοσπονδία», δηλαδή διασπάτε και άλλα τέτοια φαιδρά, αλλά επικίνδυνα για τους εργαζόμενους γιατί καλλιεργούν ηττοπάθεια, υποταγή σε εργοδοσία - κυβέρνηση. Τους ενόχλησε ότι το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα παίρνει μέτρα σε μια προσπάθεια να οργανώσει ακόμα καλύτερα τον κλάδο, να συντονίσει ακόμα καλύτερα τον αγώνα του, να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους δουλειάς, να συσπειρώσει τους εργαζόμενους στον αγώνα και με διεκδικήσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.
Αντίθετα, με αφορμή ανακοίνωσή τους για τους «αγανακτισμένους» και το κάλεσμα στις «πλατείες», δήλωσαν ότι «εμείς αγκαλιάζουμε όλα τα κινήματα». Ολα τ' άλλα κινήματα που δε θίγουν την εργοδοσία και όχι το εργατικό κίνημα σε ταξική βάση. Αποκαλύπτεται, λοιπόν, ότι αγκαλιάζετε αυτούς που δεν έρχονται σε κόντρα με τη μεγαλοεργοδοσία. Αγκαλιάζετε αυτούς που δε συγκρούονται μέσα στους χώρους δουλειάς δηλαδή εκεί που πραγματικά μπορεί να χτυπηθεί η εργοδοσία. Αγκαλιάζετε αυτούς που δε θέλουν το συντονισμό και την οργάνωση της εργατικής τάξης για τη σύγκρουση με τα μονοπώλια για την κατάργησή τους και την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής, αλλά την καλύτερη διαχείρισή της. Γι' αυτό, άλλωστε, και το ΠΑΜΕ είναι στο στόχαστρο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Τους χαλάει τη σούπα της ταξικής συνεργασίας, τους χαλάει τη σούπα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 & 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ
& ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η 48ωρη απεργία πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης στα τεχνάσματα της κυβέρνησης να ξεφύγει από τη λαϊκή κατακραυγή.
Απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζικά με το ΠΑΜΕ, τη ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, και το ΜΑΣ δυναμώνοντας το μήνυμα μας.
Οι νέοι αγώνες που ξεκινάμε πρέπει να έχουν ως στόχο την ολοκληρωτική ανατροπή των νέων, πιο βάρβαρων μέτρων, της αντιλαϊκής πολιτικής.
Για 48 ώρες να νεκρώσει κάθε πολυκατάστημα, σούπερ μάρκετ, κάθε χώρος εργασίας, εκεί που συντελούνται καθημερινά εγκλήματα από τη μεγαλοεργοδοσία σε βάρος της ζωής μας.
Τα δυο τελευταία χρόνια εκατοντάδες συνάδελφοι μας έδωσαν αποφασιστικές μάχες μαζί με το κλαδικό τους σωματείο ενάντια στις απολύσεις, την τρομοκρατία, την μείωση των μισθών, την εξαθλίωση των εργαζομένων.

Καμία νομιμότητα στις αποφάσεις της κυβέρνησης, δεν αναγνωρίζουμε το χρέος που είναι δημιούργημα των καπιταλιστών και όχι των εργαζομένων, δεν αναγνωρίζουμε τα αντεργατικά τελεσίγραφα και τη διαρκή ανεργία και λιτότητα.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με τους εργαζόμενους βάζουμε στέρεες βάσεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την απαλλαγή του από τα δεσμά του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, τις πολιτικές και πρακτικές που τον οδηγούν στον εκφυλισμό και την απαξίωση.

Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε ένα δυνατό μαζικό κίνημα αντίστασης σε κάθε επιχείρηση για να μην υπάρξουν απολύσεις, αλλαγές ωραρίων και απλήρωτη δουλειά, για την προστασία των ανέργων, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά εγκλήματα, για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους με δικαιώματα, για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, για 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, 56 ευρώ ημερομίσθιο, για παιδικούς σταθμούς δωρεάν για όλους τους εργαζόμενους, για να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά όσοι εργάζονται ως πωλητές, ταμίες πολυκαταστημάτων, Σούπερ Μάρκετ, αποθηκάριοι, καθαρίστριες συνεργείων, για επίδομα ανεργίας 1100 ευρώ για όλο το χρονικό διάστημα της ανεργία και ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης, άδεια κυήσεως, τοκετού, γαλουχίας και φροντίδας των νεογέννητων, 2 μήνες πριν και 6 μήνες μετά τον τοκετό, με πλήρεις αποδοχές και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Η οργάνωση στο κλαδικό μας σωματείο, στον κάθε τόπο δουλειάς με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα, για αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του ΠΑΜΕ, για να μεγαλώσει και να έχει αποτέλεσμα η σύγκρουση με τους εργοδότες και το αστικό κράτος, γιατί οι αγώνες που δεν στοχεύουν στους υπεύθυνους και στις αιτίες για τη βαρβαρότητα που ζούμε, δεν μπορούν να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα.
• Ενιαία δράση των εργαζομένων ως κλάδος γιατί οι μειώσεις μισθών που επέβαλε το PRAKTIKER , η ALEX PACK, ο HONDOS, το ATIICA στους εργαζόμενους θα τα επιβάλουν η μεγαλοεργοδοσία και το κεφάλαιο σε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο μας βάζοντας σε κάθε εργαζόμενο χωριστά το τρομοκρατικό δίλημμα χρεοκοπία ή βάρβαρα αντεργατικά μέτρα. Ενισχύουμε-μαζικοποιούμε τα ταξικά μας συνδικάτα, κανένας εργαζόμενος έξω από το σωματείο του. Κανένας μόνος του. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Κανένα σωματείο κλαδικό –επιχειρησιακό να μην υπογράψει καμία επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση που θα προβλέπει μείωση μισθών και κατάργηση δικαιωμάτων.
• Κοινό μέτωπο και ενιαία δράση των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια σε κυβέρνηση και πολυεθνικές, αποδυνάμωση των κομμάτων του κεφαλαίου και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.
• Η διαμαρτυρία κατά της ανεργίας, ενάντια στη μείωση των μισθών, κατά των απολύσεων, για να έχει νόημα πρέπει να συνδέεται με την πάλη για να γίνουν λαϊκή,- κοινωνική περιουσία οι επιχειρήσεις όσο ανήκουν στους καπιταλιστές αυτοί θα καθορίζουν την οικονομία και την παραγωγή , που είτε βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης είτε κρίσης μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων, τσακίζει μισθούς και δικαιώματα, δημιουργεί στρατιά ανέργων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 & 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ
& ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ

22 Ιουν 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η 48ωρη απεργία πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης στα τεχνάσματα της κυβέρνησης να ξεφύγει από τη λαϊκή κατακραυγή.
Απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζικά με το ΠΑΜΕ, τη ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, και το ΜΑΣ δυναμώνοντας το μήνυμα μας.
Οι νέοι αγώνες που ξεκινάμε πρέπει να έχουν ως στόχο την ολοκληρωτική ανατροπή των νέων, πιο βάρβαρων μέτρων, της αντιλαϊκής πολιτικής.
Για 48 ώρες να νεκρώσει κάθε πολυκατάστημα, σούπερ μάρκετ, κάθε χώρος εργασίας, εκεί που συντελούνται καθημερινά εγκλήματα από τη μεγαλοεργοδοσία σε βάρος της ζωής μας.
Τα δυο τελευταία χρόνια εκατοντάδες συνάδελφοι μας έδωσαν αποφασιστικές μάχες μαζί με το κλαδικό τους σωματείο ενάντια στις απολύσεις, την τρομοκρατία, την εξαθλίωση των εργαζομένων.
Καμία νομιμότητα στις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος που είναι δημιούργημα των καπιταλιστών και όχι των εργαζομένων.
Δεν αναγνωρίζουμε τα αντεργατικά τελεσίγραφα και τη διαρκή ανεργία και λιτότητα.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με τους εργαζόμενους βάζουμε στέρεες βάσεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την απαλλαγή του από τα δεσμά του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, τις πολιτικές και πρακτικές που τον οδηγούν στον εκφυλισμό και την απαξίωση.
• Η οργάνωση στο κλαδικό μας σωματείο, στον κάθε τόπο δουλειάς με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα, για αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του ΠΑΜΕ, για να μεγαλώσει και να έχει αποτέλεσμα η σύγκρουση με τους εργοδότες και το αστικό κράτος, γιατί οι αγώνες που δεν στοχεύουν στους υπεύθυνους και στις αιτίες για τη βαρβαρότητα που ζούμε, δεν μπορούν να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα.
• Ενιαία δράση των εργαζομένων ως κλάδος γιατί οι μειώσεις μισθών που επέβαλε το PRAKTIKER , η ALEX PACK, ο HONDOS, το ATIICA στους εργαζόμενους θα τα επιβάλουν η μεγαλοεργοδοσία και το κεφάλαιο σε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο μας βάζοντας σε κάθε εργαζόμενο χωριστά το τρομοκρατικό δίλημμα χρεοκοπία ή βάρβαρα αντεργατικά μέτρα.
• Κοινό μέτωπο και ενιαία δράση των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια σε κυβέρνηση και πολυεθνικές, αποδυνάμωση των κομμάτων του κεφαλαίου και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.
• Η διαμαρτυρία κατά της ανεργίας, ενάντια στη μείωση των μισθών, κατά των απολύσεων, για να έχει νόημα πρέπει να συνδέεται με την πάλη για να γίνουν λαϊκή,- κοινωνική περιουσία οι επιχειρήσεις όσο ανήκουν στους καπιταλιστές αυτοί θα καθορίζουν την οικονομία και την παραγωγή , που είτε βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης είτε κρίσης μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων, τσακίζει μισθούς και δικαιώματα, δημιουργεί στρατιά ανέργων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ

17 Ιουν 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΣΤΙΣ 19/06/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓ.ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β - ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την πιο βάρβαρη και απάνθρωπη περίοδο διανύει η εργατική τάξη και η λαϊκή οικογένεια. Πληρώνει την καπιταλιστική κρίση και την κυβερνητική πολιτική διάσωσης του κεφαλαίου και με την ξέφρενη άνοδο της ανεργίας.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις στον κλάδο του Εμπορίου προχωρούν σε χιλιάδες απολύσεις , σε μειώσεις μισθών , αξιοποιούν την εκ περιτροπής εργασία , τα τρίωρα και τα τετράωρα με σκοπό να εξασφαλίσουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη , κάνοντας δυσβάσταχτη την ζωή των εργαζομένων , πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο.
Οι συνεχείς ανατιμήσεις σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, η ακρίβεια και ο βομβαρδισμός κυβερνητικών αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων στην καρδιά των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, γιγαντώνει δραματικά τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.
Την ίδια στιγμή που η ανεργία αυξάνεται με τους πλέον ανησυχητικούς ρυθμούς, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , με σύμμαχο τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, τη ΝΔ και το Λ.Α.Ο.Σ , επιχειρούν να κόψουν τα επιδόματα ανεργίας, δυσκολεύουν τις προϋποθέσεις για ένταξη στον ΟΑΕΔ με πρόφαση τα άδεια ταμεία . Την ίδια στιγμή μέσα από προγράμματα που τα εντάσσουν στην «Κοινωνική Πολιτική» δίνουν ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους ότι παίρνουν μέτρα για τη διαφύλαξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ
Η ανεργία δεν δημιουργείται γιατί όπως μας λένε δεν υπάρχουν κέρδη που να εξασφαλίζουν δουλειά για όλους τους εργαζόμενους , ούτε είναι αναγκαίο κακό. Όσο η οικονομία θα σχεδιάζεται με βάση το καπιταλιστικό κέρδος, η ανεργία θα υπάρχει και θα αυξάνει. Η ανεργία είναι αναγκαία για τους μεγαλοεπιχειρηματίες , τους βιομήχανους τους εφοπλιστές για να μπορούν να ακούν πίεση στους εργαζόμενους και τους ανέργους να δέχονται την δουλειά χωρίς δικαιώματα , να δέχονται να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί .
Η μοναδική ασπίδα των ανέργων στις σημερινές βάρβαρες συνθήκες είναι η άμεση οργάνωσή τους στα ταξικά τους συνδικάτα. Η συλλογική ενιαία δράση τους απέναντι στην επίθεση. Η διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης και προστασίας των ίδιων και των οικογενειών τους. Ο άνεργος δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από μια κυβέρνηση που το μοναδικό της μέλημα είναι το πόσα ακόμα μέτρα θα πάρει για να θωρακίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου, οδηγώντας τον ίδιο και την οικογένειά του σε ακραία φτώχεια.
Αντίθετα, επιβάλλεται άνεργοι και εργαζόμενοι να δυναμώσουν αποφασιστικά τον ενιαίο ανυποχώρητο συλλογικό τους αγώνα, να οργανωθούν μαζικά στα ταξικά τους συνδικάτα.
Μπροστά σε αυτή την ανάγκη ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί όλους τους ανέργους αλλά και τους εργαζόμενους που σήμερα ζουν με τον φόβο της απόλυσης και της ανεργίας σε Ευρεία Σύσκεψη για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε των αγώνα μας , να παλέψουμε για μέτρα ανακούφισης των ανέργων, που θα δώσουν ανάσα σ’ αυτούς και τις οικογένειές τους.
Επείγοντα αιτήματα για την προστασία ανέργων
1. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά. Δε θα επιτρέψουμε τη μείωση και αυτών ακόμη των πενιχρών επιδομάτων.
2. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.
3. Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
4. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
5. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
ΤΟ Δ.Σ

9 Ιουν 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

15 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζικά με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, και το ΜΑΣ, δυναμώνοντας το μήνυμα μας.
Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν πρέπει να περάσουν.
Όχι στα αντεργατικά τελεσίγραφα και στη διαρκή ανεργία και λιτότητα.
Δεν μπορούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας, δεν μπορούμε να ζούμε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις έρμαια στα χέρια των εργοδοτών.
Δεν θα δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί όποιες ώρες, όποιες ημέρες, όποιους μήνες, θέλει ο εργοδότης.
Δεν αποδεχόμαστε να επιδοτούνται με εκατομμύρια οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειες τους να μην έχουν τα αγοράσουν τρόφιμα, να τους κόβουν το φως, το νερό, το τηλέφωνο, να τους παίρνουν το σπίτι οι τραπεζίτες.
Δεν αποδεχόμαστε να μετατρέπουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις και τα παιδιά μας να χτυπάνε επί χρόνια κλειστές πόρτες για μια κακοπληρωμένη θέση εργασίας .
Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος που είναι δημιούργημα των καπιταλιστών και όχι των εργαζομένων.
Η απάντηση μας πρέπει να είναι:
• Η οργάνωση στο κλαδικό μας σωματείο, στον κάθε τόπο δουλειάς με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα, για αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του ΠΑΜΕ, για να μεγαλώσει και να έχει αποτέλεσμα η σύγκρουση με τους εργοδότες και το αστικό κράτος, γιατί οι αγώνες που δεν στοχεύουν στους υπεύθυνους και στις αιτίες για τη βαρβαρότητα που ζούμε, δεν μπορούν να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα.
• Ενιαία δράση των εργαζομένων ως κλάδος γιατί οι μειώσεις μισθών που επέβαλε το PRAKTIKER και η ALEX PACK στους εργαζόμενους θα τα επιβάλουν η μεγαλοεργοδοσία και το κεφάλαιο σε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο μας βάζοντας σε κάθε εργαζόμενο χωριστά το τρομοκρατικό δίλημμα χρεοκοπία ή βάρβαρα αντεργατικά μέτρα.
• Κοινό μέτωπο και ενιαία δράση των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια σε κυβέρνηση και πολυεθνικές, αποδυνάμωση των κομμάτων του κεφαλαίου και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.
• Η διαμαρτυρία κατά της ανεργίας, ενάντια στη μείωση των μισθών, κατά των απολύσεων, για να έχει νόημα πρέπει να συνδέεται με την πάλη για να γίνουν λαϊκή,- κοινωνική περιουσία οι επιχειρήσεις όσο ανήκουν στους καπιταλιστές αυτοί θα καθορίζουν την οικονομία και την παραγωγή , που είτε βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης είτε κρίσης μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων, τσακίζει μισθούς και δικαιώματα, δημιουργεί στρατιά ανέργων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

7 Ιουν 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα ALEX PACK
Η εφαρμογή των νέων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήδη υλοποιείται από την εργοδοσία στα ALEX PACK μέσα στους χώρους δουλειάς.
Η τροποποίηση των συμβάσεων των εργαζομένων, με μείωση μισθών και ασφαλίστρων, ουσιαστικά είναι υλοποίηση του στόχου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για μεροκάματα και μισθούς Κίνας και Ινδίας, ώστε να γίνουν οι επιχειρήσεις ¨ανταγωνιστικές¨ για μεγιστοποίηση των κερδών τους.
Όπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα αστικά κόμματα και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου εκβιάζουν για τη συναίνεση των εργαζομένων στην εγκληματική τους πολιτική, έτσι και η εργοδοσία στα ALEX PACK εκβιάζει και ζητά την υπογραφή μας και τη συναίνεση μας στο έγκλημα που λέγεται κατάργηση του στοιχειώδους δικαιώματος μας να ζούμε αξιοπρεπώς ως παραγωγοί του ασύλληπτου πλούτου που υπάρχει κατατεθειμένο στις Ελβετικές Τράπεζες (600 δις ευρώ).
Αυτήν την εγκληματική πολιτική υλοποίησε και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων όταν υπέγραψε κλαδική σύμβαση τον Μάρτιο του 2011 και έβαλε την υπογραφή της για μείωση μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων στο κλάδο.
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα ALEX PACK
Μην υποκύπτετε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, μην υπογράφετε την βλαπτική τροποποίηση των συμβάσεων σας γιατί το επόμενο βήμα της εργοδοσίας θα είναι η εκ περιτροπής εργασία και στο τέλος η εθελοντική απλήρωτη εργασία για να αβγατίσει η επιχείρηση τα κέρδη της.
Μην πέσετε στην παγίδα της ¨διαβούλευσης¨ με την εργοδοσία και την Επιθεώρηση Εργασίας που στόχο τους είναι να σας παραπέμψουν σε δικηγόρους και δικαστήρια και να σας αποτρέψουν από το κύριο και το ουσιαστικό που είναι οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στον πόλεμο κυβέρνησης- εργοδοσίας.
Έχουμε πείρα συσσωρευμένη εμείς οι εργαζόμενοι από αντίστοιχες περιπτώσεις εργαζομένων που πήγαν στα δικαστήρια και ακόμα και αν δικαιώθηκαν εξακολουθούν να παραμένουν άνεργοι και εξαθλιωμένοι.
Δεν μας σώζει από την εξαθλίωση και την ανεργία, οποιαδήποτε υποχώρηση και να κάνει ο κάθε εργαζόμενος που νιώθει μόνος του, απομονωμένος απέναντι στην εργοδοσία .
Εσείς οι εργαζόμενοι στα ALEX PACK είστε κομμάτι του κλάδου, δεν είστε μόνοι ούτε απομονωμένοι από τους υπόλοιπους εμποροϋπάλληλους, είστε κομμάτι του συνόλου της εργατικής τάξης της χώρας μας που βιώνει αυτή την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των παρατρεχάμενων της εξουσίας που είναι οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές, της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του ΕΚΑ.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το κλαδικό σας σωματείο, σας καλεί την Κυριακή 12 Ιουνίου ώρα 10 το πρωί στα γραφεία του σωματείου
Αγ. Φιλοθέης 5β – Πλ. Μητροπόλεως, να συζητήσουμε για την τρομοκρατία της εργοδοσίας μέσα στο χώρο δουλειάς και πως θα απαντήσουμε οργανωμένα και συλλογικά στην εξαθλίωση που μας επιβάλλει η εργοδοσία.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 6/6/2011

Είναι κοροϊδία η πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε. να καλεί τους εργαζομένους να πάνε στις πλατείες όλης της χώρας και στο Σύνταγμα, όταν οι ίδιοι δεν έκαναν το παραμικρό για να βγάλουν τους εργαζομένους στους δρόμους, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στα μέτρα που σήμερα εφαρμόζονται και σε αυτά που θα έρθουν.
Ξεχνά οι πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε. ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έκανε και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βγουν οι εργαζόμενοι στους δρόμους ενάντια στα νέα μέτρα με αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
Ξεχνά η πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε. ότι έχει βάλει πλάτη για να περάσει ανεμπόδιστα η πιο σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση των τελευταίων χρονών, ότι συμφωνεί με την αύξηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου, συμφωνεί με την κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων, των εργασιακών σχέσεων συνολικά.
Δεν έχει απαντήσει ακόμα η πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε. γιατί αρνείται την έκτακτη σύγκληση των οργάνων της ομοσπονδίας ( ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ- ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ) όταν η επιθετικότητα της εργοδοσίας καθημερινά αυξάνεται, όταν αλλάζουν οι συμβάσεις από 8ωρο σε 6ωρο με μείωση μισθών, ωρών και ασφαλίστρου στα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, την ΑΛΕΞ ΠΑΚ και μια σειρά άλλους εργασιακούς χώρους.
Η απάντηση μας είναι, όλοι στα σωματεία μας να οργανώσουμε την δράση μας ,την αντίσταση μας ,με έκτακτα διοικητικά συμβούλια, γενικές συνελεύσεις, να αποφασίσουμε γενική απεργία την πρώτη ημέρα κατάθεσης των νέων αντεργατικών μέτρων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ