19 Ιαν 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στα Σ.Μ. ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχουν γίνει καταγγελίες από αρκετούς συναδέλφους που εργάζονται στα Σ.Μ. ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, για την κατάσταση που υπάρχει στα καταστήματα.

Μας πληροφόρησαν για:

Έλλειψη εμπορευμάτων από κεντρικές αποθήκες, μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών, διαμαρτυρία προμηθευτών για μεγάλες οφειλές από την εταιρεία, απολύσεις εργαζομένων και παράλληλα κάλεσμα από την εταιρεία προς εργαζόμενους με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας που πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση, να υποβάλουν αίτηση οικειοθελούς αποχώρησης.

Με δεδομένες τις εξελίξεις στο εμπόριο, την όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ των ομίλων Σούπερ Μάρκετ, για το ποιος θα επικρατήσει και θα μονοπωλήσει την αγορά, πτωχεύσεις εταιρειών που οδηγούν κατά εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία, εξαγορές ή συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους, η κατάσταση δεν σηκώνει κανέναν εφησυχασμό από τους εργαζόμενους.

Στα Σ.Μ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ υπάρχει σωματείο που δημιουργήθηκε κατ΄ εντολή της εργοδοσίας.

Είναι σίγουρο, πως σε περίπτωση που η εταιρεία δρομολογήσει εξελίξεις, το συγκεκριμένο σωματείο, ως δεξί χέρι του εργοδότη, θα προσπαθήσει να σας εφησυχάσει, να σας απομονώσει από τον υπόλοιπο κλάδο, να σας οδηγήσει σε νομικούς δρόμους, ακίνδυνους για τον εργοδότη. Υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία από το εργοδοτικό σωματείο στα Σ.Μ. ΑΤΛΑΝΤΙΚ, το οποίο υπό την καθοδήγηση και του εργοδότη και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός), μέχρι και λίγο πριν κηρύξει πτώχευση το ΑΤΛΑΝΤΙΚ καθησύχαζε τους εργαζόμενους και τους απέτρεπε από αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα Σ.Μ. ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ να συσπειρωθούν στο κλαδικό τους σωματείο, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για να προλάβουμε τις εξελίξεις πριν είναι αργά.

Εμπιστευτείτε το δικό σας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το σωματείο που καθοδηγείται από τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι από τις ανάγκες της εργοδοσίας και του κυβερνητικό εργοδοτικού συνδικαλισμού.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ