25 Ιαν 2012

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στα PRAKTIKER


Η Διοίκηση της εταιρείας στην τελευταία περιοδεία στα καταστήματα, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους έκανε λόγο για μείωση τζίρου και κερδών.

Αναφέρθηκε ότι το 2010 ο τζίρος ήταν 257εκ, ευρώ και τα κέρδη της εταιρείας 25εκ. ευρώ και ότι η πορεία είναι φθίνουσα για το 2011. Προφανώς τα 25 εκ. κέρδη δεν τους ήταν αρκετά, αλλά ούτε και τα κέρδη του 2011, μέσα στην κρίση τους ικανοποιούν και για αυτό έχουν βάλει στόχο να τα αυξήσουν, μειώνοντας το ¨εργατικό κόστος¨ , εφαρμόζοντας το σύνολο των αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζονται με ¨πράξη νομοθετικού περιεχομένου¨ να επιβάλουν η μεγαλοεργοδοσία με τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου.

Αλλαγές συμβάσεων, απολύσεις εργαζομένων, μετακινήσεις εργαζομένων από κατάστημα σε κατάστημα, είναι κάποια από αυτά τα μέτρα που ήδη έχει επιβάλει η PRAKTIKER και έχει σκοπό να αξιοποιήσει στο άμεσο μέλλον την πλήρη εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασία, την κατάργηση της επιχειρησιακής σύμβασης και επιβολή ατομικών συμβάσεων από μηδενική βάση, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του εργοδότη, την απότομη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης., άλλωστε αυτά τα μέτρα ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση.

Η εταιρεία PRAKTIKER παράλληλα με την γκρίνια για τη μείωση του τζίρου, ανακοινώνουν το άνοιγμα καταστήματος στην Αλεξανδρούπολη και ένα ακόμα κατάστημα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.

Τα καταστήματα φτιάχτηκαν και φτιάχνονται με κέρδη που παρήγαγαν τα δικά μας χέρια, τον πλούτο που εμείς παράγουμε και που έχει ως αποτέλεσμα τη δική μας εξαθλίωση.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στα PRAKTIKER

Είστε κομμάτι ενός ολόκληρου κλάδου, στον οποίο κλάδο οι εξελίξεις είναι ταχύτατες όπως συγχωνεύσεις εταιρειών, εξαγορά επιχειρήσεων ή και πτωχεύσεις επιχειρήσεων, όλα αυτά δεμένα με την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και την αύξηση των κερδών τους.

Τα αντεργατικά μέτρα δεν συνδέονται με την αύξηση ή την μείωση του τζίρου αλλά με τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου στο ποια πολυεθνική θα μονοπωλήσει την αγορά., με παράλληλη μείωση του ¨μισθολογικού και εργατικού κόστους¨ όπως αποκαλούν τους εργαζόμενους οι εργοδότες .

Με ομόφωνη απόφαση της Παναττικής Σύσκεψης κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων που πραγματοποιήθηκε στις 15 Γενάρη 2012 τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων καλούμε σε ανοιχτή συγκέντρωση σωματείων και εργαζομένων στο εμπόριο την Κυριακή 5 Φλεβάρη και ώρα 10 το πρωί στο Ξενοδοχείο IMPERIAL:

• Κηρύσσουμε συναγερμό, ξεσηκώνουμε τους εργαζόμενους σε όλο τον κλάδο, σε ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο, να στείλουμε το ένα και μοναδικό μήνυμα που αξίζει στην ηγεσία του ΣΕΒ και του ΣΕΛΠΕ, στο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, απορρίπτουμε τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, υπερασπιζόμαστε τις συμβάσεις και όλα τα δικαιώματα μας

• Κλιμάκωση του αγώνα μας με Γενική Απεργία στις αρχές Φλεβάρη .

• Απεγκλωβισμός από τη ΓΣΕΕ, από τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων παντού, στα συνδικάτα, στο πολιτικό επίπεδο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρουν θέση. Να διαχωρίσουν την ευθύνη τους από τις ηγεσίες που νομιμοποιούν την επίθεση που βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν δεχόμαστε τον όρο μισθολογικό και εργατικό κόστος, γιατί χωρίς εργάτες, υπαλλήλους, μισθωτούς δεν υπάρχει κερδοφορία.

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PRAKTIKER