13 Φεβ 2012

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι




Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στην μεγαλειώδη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στις 12-02-12 ενάντια στο μακέλεμα του λαού, και μαζί με τους χιλιάδες διαδηλωτές βροντοφώναξαν να φύγει τώρα η κυβέρνηση του εγκλήματος μαζί με την Τρόικα, να μην υπογραφεί κανένα μνημόνιο, καμιά νέα συμφωνία, να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού. Την ώρα που τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της Ευρωλυκοσυμμαχίας εκβίαζαν και απειλούσαν το λαό με χρεοκοπία, διάφοροι μηχανισμοί πυρπολούσαν κτίρια, και ΜΑΤ και κουκουλοφόροι δρούσαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν.

Με ετοιμότητα και θάρρος να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στην κρατική βία και καταστολή που θα ενταθεί, με στόχο τα βόλια του να χτυπήσουν το λαό και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Τα προχθεσινά απαράδεκτα επεισόδια είναι μέρος της κρατικής προβοκάτσιας για να κτυπηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα, να συκοφαντηθεί ο αγώνας της ρήξης και της ανατροπής με την αξιοποίηση των κουκουλοφόρων, των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, των ακροδεξιών συμμοριών , των χούλιγκαν. Ήδη εμείς οι εργαζόμενοι χάνουμε την δουλειά μας, περνάμε στην ανεργία, καθώς επιχειρηματίες αναγγέλλουν ότι ίσως δεν ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά τους.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προχωρεί σε παρέμβαση στον υπουργό εργασίας όπως και στην διοίκηση του ΟΑΕΔ ώστε κανένας συνάδελφος να μην χάσει την δουλειά του , να μην μείνει απλήρωτος και ανασφάλιστος για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να αποκατασταθεί η λειτουργία των καταστημάτων , που έκαψαν και κατέστρεψαν οι προβοκάτορες.

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε τόπο δουλειάς, με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα μαζί με το κλαδικό μας σωματείο, να επαγρυπνούμε και να είμαστε σε ετοιμότητα για να εμποδίσουμε οποιαδήποτε απόπειρα λήψης αυταρχικών μέτρων. Με την οργάνωσή μας και την συλλογική μας δράση να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια και κάθε μορφή προβοκάτσιας, να διεκδικήσουμε σαρωτικές αλλαγές για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.